Home » צ’יה טרמיסו
צ'יה טרמיסו

צ’יה טרמיסו

צ’יה טרמיסו קליל וטעים במיוחד

את המתכון הזה צילמתי יחד עם אורית ארנון שהיא הפכה להיות מלקוחה לחברה ממש טובה!

אורית משתתפת בתוכנית הליווי שלי ואני חושב שהפכנו חברים טובים כי יש לנו הרבה מן המשותף

קודם כל גם אורית וגם אני הרצליינים (טוב נו, אני עכשיו בתל-אביב) אבל גדלתי שם!

גם אורית משוגעת על ספורט ותזונת פיטנס טבעונית מה שהפך את הקליק בינינו למהיר.

בנוסף היא צלמת מאודדד מוכשרת ואתם פשוט חייבים לרוץ ולעקוב אחריה באינסטגרם 

לכן, בפגישת המעקב הקבועה שלנו כבר צילמנו יחד מתכון חמוד וקליל לצ’יה טרמיסו טעים וקליל שזללנו בצ’יק

צ'יה טרמיסו
צילום: אורית ארנון

מעט על צ’יה טרמיסו

הבסיס של המנה הזו הוא היא מן הסתם צ’יה- אז אם תשאלו אותי במה אפשר להחליף את הצ’יה אני אנתק לכם את הטלפון בפנים.

כדי להעניק את הטעם האופייני של הטרמיסו השתמשתי בקפה קר חזק מאוד (קולד-ברו שעשיתי לבד) אתם יכולים להשתמש בנס חזק, אספרסו, פילטר

או כל קפה קר אחר שאתם אוהבים.

אין מה לעשות חברים, טרמיסו זה קקאו וקפה, תפרידו אותם ואין לכם טעם של טרמיסו. אז כן, צריך פה קקאו

אני השתמשתי ביוגורט שקדים בטעם אגוזי לוז של חברת תנובה – כי הטעם האגוזי משתלב מושלם במנה אבל כל יוגורט אחר יכול להתאים פה.

צ'יה טרמיסו
צילום: אורית ארנון

ערכים תזונתיים:

לצנצנת טרמיסו צ’יה עם יוגורט שקדים אגוזי לוז תכיל:

  • 367 קלוריות
  • 11 גרם חלבון
  • 40 גרם פחמימה
  • 16 גרם סיבים
  • 19 גרם שומן (מתוכו 2 אחוז שומן רווי)

צ'יה טרמיסו

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 1 מנה אחת

מרכיבים

  • 3 כף זרעי צ'יה 38 גרם
  • 1 כפית סירופ מייפל 10 גרם
  • 1 כפית אבקת קקאו 5 גרם
  • 3/4 כוס קפה קר
  • 125 גרם יוגורט שקדים בטעם אגוזי לוז או כל טעם אחר שבא לכם

הוראות הכנה

  1. בצנצנת עמוקה מוסיפים את זרעי הצ'יה, הקקאו, המייפל והקפה ומערבבים היטב

  2. מניחים במקרר לפחות לשלוש שעות עד שזרעי הצ'יה והקפה הופכים למרקם אחיד ודומה לפודינג

מרכיבים את טרימיסו

  1. מניחים בתחתית כוס כף של פודינג צ'יה ועליו כף של יוגורט שקדים, מעליו עוד שכבה של פודינג צ'יה ומעליו עוד שכבה אחרונה של יוגורט שקדים

  2. בוזקים מעט אבקת קקאו ממעל וזוללים

Comments

comments