Site icon הספורטאי הטבעוני

שניצל טופו בציפוי פיצפוצי קינואה

שניצל טופו אפוי בתנור בציפוי פיצפוצי קינואה

 

כבר כתבתי פה בעבר, וכותב זאת פעם נוספת:

עזבו אתכם מלבשל קינואה בסיר.

פעם הבאה שאתם קונים קינואה פצפצו אותה על מחבת ותכינו ציפוי לשניצל שהוא גם ללא גלוטן וגם סופר-פוד

זה ממש כיף, קל וטעים.

אני יודע מה אתם חושבים: הרסת את הערכים התזונתיים של הקינואה

אז כדאי לקחת נשימה עמוקה ולהרגע, כי הקלייה הקצרה לא הורסת את כל הערכים ועדיין הקינואה מאוד מזינה

השוס הגדול בקלייה של קינואה היא העובדה שהיא מתפצפצת כמו פופקורן ומקבלת טעם קלוי, אגוזי, נפלא שמעניק ארומה עמוקה לטופו.

פרשי!

 

מעט על המתכון

שניצל טופו בציפוי קינואה

ערכים תזונתים:

מנה של שניצל טופו בציפוי קינואה במשקל 173 גרם מכילה:

שניצל טופו בציפוי קינואה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 3 מנות
קלוריות 298 kcal

מרכיבים

  • 300 גרם טופו
  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס חלב שקדים
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 190 מעלות

  2. שופכים את הקינואה על גבי מחבת חמה מאוד ותוך כדי ערבוב בלתי פוסק קולים את הקינואה עד שהקינואה מתפצפצת כמו פופקורן

  3. הקינואה מוכנה כשאר היא מקבלת ריח קלוי ונהדר וצבע עינבר עמוק

  4. מורידים האש

  5. לקערה מוסיפים קמח חומוס ואת כל התבלינים: פפריקה, כורכום, חרדל, שום ומלח

  6. מוסיפים את החלב השקדים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה, דביקה ונוזלית (כמו תערובת של פנקייק)

  7. פורסים את הטופו לפרוסות

  8. טובלים כל פרוסת טופו בתערובת הקמח ולאחר מכן מצפים בקינואה

  9. מניחים את פרוסות הטופו על גבי תבנית אפיה ומזליפים שמן זית ממעל

  10. אופים את פרוסות הטופו כ 15 דקות עד השחמה נוספת

  11. אוכלים וזוללים

סרטון של המתכון

 

 

Comments

comments

Exit mobile version