Site icon הספורטאי הטבעוני

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס?

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס

איך עושים גבינה לבורקס – לא מאגוזים

צפו בסרטון

לא במקרה הפוסט הזה מתפרסם בשבת בבוקר

כי באמת, גבינה טבעונית לבורקס זה הכי בסיסי.

כמו בורקס בשבת בבוקר.

גילוי נאות:

לפני שאתחיל לספר על הגבינה אספר שמתכון הזה שיך לאיה כחילה סירקיס שאנחנו מתכתבים מדי פעם על אוכל ועל מתכונים ועל טעמים

ביקשתי ממנה שתשלח לי כמה מילים עליה ואני מביא את הטקסט כלשונה:

"אני איה, טבעונית 7 שנים, טבחית עשור, וחיה אוכל כל יום מחדש. 

לאחר המעבר לטבעונות נאלצתי להמציא מחדש את מה שהכרתי ,ואין כיף גדול יותר ,גיליתי מטבח חדש מעניין ואפילו טעים יותר!"

ואתם חייבים לרוץ ולעקוב אחריה כי היא מבינה דבר או שניים באוכל

זה האינסטגרם שלה

הגבינה הזו מושלמת לאפייה בבצק כמו בורקס (אני עשיתי בורקס מדפי אורז) אפשר כמובן בעלי פילו, בקישים, סמובסק וכו

וגםםםם אפשר לאפות אותה AS IS  בכלי אפייה עם מעט גרעינים ושמן זית ואז למרוח אותה, אחרי שהיא תתגבש, על פרוסת לחם.

מעט על גבינה טבעונית לבורקס

כן! טעים טעים ולא מרגיש ממש את הטעם של הכרוב אבל הוא עדיין מעניק טעם עמוק וארומה ייחודית שעוזרת לגבינה הזו להיות מושלמת למאפים כמו בורקס

אם אתם לא רוצים כרוב כבוש, או אין לכם תשאלו את איה במה להחליף. אין לי מושג

כדי שהגבינה תתגבש צריך להשתמש בעמילן כלשהו: זה יכול להיות קורנפלוק או עמילן טפיוקה או עמילן תירס או אם אין ממש ברירה קמח חיטה לבן

זה יגרום לגבינה להיות מושלמת באפייה

ערכים תזונתיים של גבינה טבעונית לבורקס

ערכים ל 100 גרם גבינה מוכנה לפני אפייה

אם אתם רוצים מתכון לבורקס דפי אורז את יכולים למצוא באתר של אורי שביט 

אלו המרכיבים

אתגר החיטוב הטבעוני – יוצאים לדרך ביום ראשון הקרוב – תפריט אביב חדש

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 20 מנות
קלוריות 178 kcal

מרכיבים

  • 500 גרם טופו קשה
  • 350 גרם חלב סויה ללא סוכר ולא ממותק
  • 15 גרם מלח
  • 70 גרם כרוב כבוש
  • 10 גרם מיץ של הכרוב/ מיץ לימון/ חומץ
  • 15 גרם עמילן קונפלור/טפיוקה/תפוח אדמה
  • 90 גרם שמן זית

הוראות הכנה

  1. למעבד מזון מעבירים את כל המרכיבים של הגבינה וטוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד

לגבינה אפויה למריחה

  1. מעעבירים לכלי שמיועד לאפיה, מוסיפים מעט גרעיני דלעת, פלפל גרוס ושמן זית ואופים על חום בינוני כ חצי שעה

  2. מוציאים ומצננים על השיש לפני זוללים (הגבינה תתגבש לאחר שתתקרר)

לבורקס

  1. מורחים מספר כפות של גבינה על דפי אורז או דפי פילו

  2. מגלגלים

  3. אופים על חום 180 מעלות כ 8 דקות

סרטון של המתכון

Comments

comments

Exit mobile version