Site icon הספורטאי הטבעוני

חביתיות קינואה וזוקיני

חביתיות קינואה וזוקיני

חביתיות קינואה וזוקיני

חביתיות קינואה וזוקיני אפויות בתנור

צפו בסרטון

אם נתקעתם עם סיר מלא של קינואה מבושלת ולא בא לכם עליה, אתם יכולים לעשות חביתיות קינואה וזוקיני אפויות בתנור.

קינואה גדלה בעיקר בהרי האנדים האדירים ומפני שאני כותב את שורות אלו בעיר בוגוטה שנמצאת בלב הרי האנדים, הרי זה טבעי שאקדיש מתכון אחד (לפחות) לזרע הנפלא של צמח כנף האווז.

כן ככה קוראים לצמח עליו גדל הקינואה.

את חביתיות הקינואה האלו אכלתי (יותר נכון, זללתי) באחד מבתי הקפה הטבעונים האופנתיים בעיר והם הוגשו עם שכבה נדיבה של מיונז טבעוני אוורירי וטעים.

אני החלפתי את המיונז ביוגורט טבעוני שרכשתי כאן. אם אתם רוצים להכין יוגורט טבעוני אתם יכולים לעשות לבד ובקלות ע"י המתכון המושלם של הבלוגרית מור פלג הנהדרת. הנה לינק למתכון שלה

חביתיות כאלו, יכולות להיות ארוחת בוקר מושלמת או ארוחת ערב מדליקה שאתם רוצים לארח מישהו או מישהי מיוחדת.

מושלם לבראנץ'

כמה נקודות בקטנה על קינואה: 

מעט על המתכון חביתיות קינואה וזוקיני

אפשר גם להשתמש באותה כמות של אורז מבושל, דוחן, כוסמת וכו

ייצא טעים אבל ערכים תזונתיים שונים

אפשר להשתמש באותה כמו של גזר מגורד, תפוח אדמה, קולרבי, סלק או שילוב של מספר ירקות.

שזה למעשה פשתן טחון מעורבב עם מעט. התוצאה שמתקבלת היא ג'לי דביק שעוזר להדביק את המסה לחביתית.

אפשר להחליף בתחליפי ביצה אחרים כמו טחינה, חמאת בוטנים וכו

הוא חביב עלי במיוחד כי הוא דביק בדיוק כמו קמח עם גלוטן. לא בטוח האם קמח חומוס או קמח קטניות אחר יעבוד באותה צורה. שווה לבדוק.

קמח כוסמין יעבוד מעולה. רק אומר.

אתם יכולים לטגן במחבת עם מעט מאוד שמן על מחבת נון סטיק לבחירתכם

ערכים תזונתיים

חביתית אחת במשקל של 100 גרם תכיל:

חביתיות קינואה וזוקיני

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 8 חביתיות
קלוריות 137 kcal

מרכיבים

  • 1 זוקיני
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מים
  • 2 כוסות קינואה מבושלת איך לבשל קינואה נמצא בהערות למטה
  • 1 כף פשתן טחון
  • 1/2 כוס קמח כוסמת
  • 1 כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מכינים את ביצת הפשתן

  1. מערבבים בקערה קטנה את הפשתן הטחון עם 2 כפות מים ומערבבים

  2. מניחים בצד

מכינים את הזוקיני

  1. קולפים או מגרדים את הזוקיני לפרוסות מאוד דקות ומעבירים לקערה מכוסה במגבת מטבח נקייה

  2. בוזקים כפית מלח ומערבבים היטב

  3. מניחים למספר דקות עד שהזוקיני מתחיל להגיר נוזלים

  4. מכסים את הזוקיני בעזרת המגבת ובעזרת הידיים סוחטים את הנוזלים

  5. מניחים בצד

מכינים את החביתיות

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בקערה עמוקה ,מערבבים את הזוקיני, הקינואה המבושלת, קמח הכוסמת, ביצת הפשתן שהכנו , מלח, שום כתוש וחלב השקדים ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה בעלת מרקם מעט נוזלי

  3. במידה והעיסה מעט יבשה הוסיפו עוד כף אחד או שתיים של חלב שקדים

  4. בעזרת ידיים רטובות או משומנות צרו 8 חביתיות והניחו אותן על גבי תבנית אפיה

  5. הזליפו מעט שמן זית

  6. אפו כ 40 דקות או הניחו על גבי מחבת נו-סטיק עד השחמה

  7. שימו לב שהחביתיות יוצאות מאוד עדינות כשהם חמות ולכן הוציאו אותן בזהירות מהתבנית לאחר שהן מעט מתקררות

  8. הגישו עם יוגורט טבעוני ואירית קצוצה

יש לי הערות

איך מבשלים קינואה? 

מצרכים

  • כוס קינואה 
  • 2 כוסות מים 
  • מעט מלח 
  • כף שמן

מה עושים? 

  • מעבירים את הקינואה למסננת ושוטפים היטב מתחת לזרם של מים עד שהמים שמתקבלים יוצאים שקופים ולא עכורים. 
  • מעבירים לסיר
  • קולים את הקינואה תוך כדי ערבוב,  כ3-4 דקות עד שמריחים ריח אגוזי ונעים. זהירות לא לשרוף את הקינואה
  • מוסיפים שמן ומערבבים עוד כמספר שניות 
  • יוצקים את המים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה 
  • לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש
  • מבשלים את הקינואה עוד 15 דקות ומכבים את האש 
  • מחכים 5 דקות לפני שמרימים את המכסה
  • בעזרת מזלג מפרידים מעט את הקינואה בסיר. 

Comments

comments

Exit mobile version