Site icon הספורטאי הטבעוני

לביבות קולרבי ותפוחי אדמה

לביבות קולרובי ותפוחי אדמה

לביבות קולרובי ותפוחי אדמה

לביבות קולרבי ותפוחי אדמה אפויות בתנור

למרות שהמתכון הוא ממש ספיישל חנוכה אני חושב שאפשר לאכול את הלביבות האלו כל השנה לא?

מצאתי את עצמי לאחרונה מחליף כל מתכון שמכיל תפוח אדמה בקולרובי.

זו דרך נהדרת להפחית קלוריות ופחמימות במתכונים ישנים ואהובים.

גם המתכון הזה הוא חלק מאתגר החיטוב הטבעוני שיתחיל ביום ראשון הקרוב מהרו להרשם, מספר המקומות מוגבל!

כל מה שצריך הוא מספר קולרבים (אפשר לכתוב קולרובים ברבים?)

כמה תפוחי אדמה, תבלינים וקמח להדביק את הכל וזהו…יש לכם לביבות דלות קלוריות נפלאות!

אני מאוד ממליץ לא לטגן את הלביבות, אלא לאפות אותם.

שלא תבינו אותי לא נכון, הן יתפקדו מצויין בטיגון ולא יתפרקו גם בתוך השמן

אבל גם מבחינה ריכוז הקלוריות וגם מבחינת התחמצנות השמן הדבר מאוד לא ממולץ.

ולכן הבחירה לאפות אותם היא הרבה יותר מומלצת.

אפויות אפויות

מעט על לביבות קולרבי ותפוחי אדמה

ערכים תזונתיים

לביבה אחת במשקל 39 גרם מתוך 40 תכיל:

הזדמנות אחרונה להצטרף לאתגר החיטוב הטבעוני 

לביבות קולורבי ותפוחי אדמה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
מנה הגשה 40 לביבות
קלוריות 40 kcal

מרכיבים

  • 2 קולרובי חצי קילו
  • 2 תפוחי אדמה חצי קילו
  • 1 כוס קמח כוסמת 150 גרם
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית 40 מ"ל
  • 2 כוסות חלב שקדים לא ממותק 480 מ"ל

הוראות הכנה

  1. בעזרת הידיים לעשות צורה של לביבות ולהניח על גבי תבנית האפייה

  2. מקלפים את תפוחי האדמה ואת הקולורבי

  3. מגררים את הקולורבי ואת תפוחי האדמה ומעבירים לקערה עמוקה

  4. בעזרת הידיים סוחטים היטב את הירקות מנוזלים ומייבשים על גבי מגבת

  5. בקערה עמוקה נוספת מוסיפים את הקמח, התבלינים ואת חלב השקדים ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד

  6. להוסיף מחצית מכמות השמן לתערובת הירקות

  7. להוסיף לאט לאט את הירקות המגורדים עד שהתערבות נטמעת היטב.

  8. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות

  9. לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולשמן עם מעט השמן שנותר מאחור

  10. לשמן היטב את הלביבות ממעל

  11. לאפות את הלביבות בין 8-10 דקות עד שהן משחימות

 

 

Comments

comments

Exit mobile version