Site icon הספורטאי הטבעוני

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים עם חמאת בוטנים, קקאו וקינמון

 

גם אתם שמתם לב שבשנים האחרונות יש המון מוצרים מועשרים בחלבון?

מעדני חלבון, יוגורט חלבון, רביולי חלבון, קרקרים חלבון הכל חלבון.

חלק מהמוצרים הם בהחלט בשורה של ממש מבחינת כמות החלבון ויחס הקלוריות וחלקן קצת פחות.

ברמה האישית אני לא חסיד של מוצרים כאלו ומעדיף תמיד לצרוך את החלבון שלי ממזון מלא כמו קטניות, זרעונים, דגנים

אבל (וזה אבל גדול) אני אוהב לפעמים לקצר תהליכים ולאכול מדי פעם מאכל מעושר בחלבון רק כדי לסגור לי פינה.

כמו לדוגמא עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים שאני אוהב לאפות לעצמי מראש, לאחסן בקופסה ולאכול כארוחת ביניים או כפינוק בסוף היום.

כמות החלבון הנאה של העוגיות טובות כשאר אנחנו רוצים להעלות את סף החלבון בתקופות של מסה או בתקופות חיטוב או שסתם שמתחשק לנו לנשנש משהו טעים.

יוו נייס!

מעט על עוגיות חלבון טבעוניות

שימו לב שיש מספר יצרנים של קמח סויה וכמות החלבון/קלוריות משתנה מיצרן ליצרן. אני השתמשתי במתכון הזה בקמח סויה של חברת דגש.

אתם יכולים להחליף את קמח הסויה בכל קמח שאתם רוצים כמו קמח חומוס או קמח עדשים אבל כמות החלבון והפחמימות ישתנו דרמתית.

אפשר כמובן עם כל אבקת חלבון אחרת שיש לכם רק שימו לב לכמות הנוזלים שאתם מוסיפים לבלילה כי כל אבקת חלבון מתנהגת שונה.

אם אין לכם אבקת חלבון אפשר פשוט להחליף את כל הכמות של האבקת החלבון בעוד קמח סויה.

אתם יכולים להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים או אפילו באותה כמות של טחינה גולמית.

כמה יפות
ככה טעימות

ערכים תזונתיים

עוגיה אחת מתוך 20 במשקל 36 גרם תכיל:

רוצים עוד מתכון עם קמח סויה? מה עם עוגה בכוס? 

 

עוגיות חלבון טבעוניות ב 2 צבעים

זמן הכנה 35 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 20 עוגיות
קלוריות 140 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קמח סויה 150 גרם
  • 1 כוס אבקת חלבון טבעונית ללא טעם 150 גרם
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 250 גרם חמאת בוטנים ראסטיז צנצנת קטנה
  • 1 כף גדושה קינמון 7 גרם
  • 2 כפות גדושות אבקת קקאו 14 גרם
  • 3 כפות רסק תפוחים 80 גרם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4-1/2 כוס חלב שקדים עד 120 מ"ל

הוראות הכנה

  1. בקערה עמוקה מוסיפים את כל המרכיבים ללא אבקת הקקאו: קמח הסויה, אבקת החלבון, הסוכר, אבקת האפייה, המלח, הקינמון ומערבבים היטב

  2. לקערה עם המרכיבים היבשים מוסיפים את חמאת הבוטנים, רסק התפוחים ורבע כוס חלב שקדים ומערבבים היטב

  3. במידה והעיסה יבשה מאוד מוסיפים עוד מחלב השקדים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק

  4. לקערה נוספת מעבירים מחצית מכמות הבלילה ומוסיפים 2 כפות אבקת קקאו ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

  5. מניחים את 2 הקערות להתייצבות במקרר לחצי שעה

  6. לאחר כחצי שעה מחממים תנור לחום בינוני כ 170 מעלות

  7. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור מהבצק הקקאו וכדור מבצק הקינמון ומאחדים אותם יחד לכדי כדור אחד.

  8. בעזרת הידיים משטחים את הכדור לצורה של דיסקית על גבי תבנית אפייה מרופדת.

  9. אופים כ 15 דקות עד השחמה קלה.

  10. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא

  11. נשמר בקופסא אטומה כחודש

 

Comments

comments

Exit mobile version