Site icon הספורטאי הטבעוני

תבשיל עדשים עם פטריות

תבשיל עדשים ופטריות

תבשיל עדשים ופטריות

תבשיל עדשים עם פטריות וירקות שורש

צפו בסרטון

 

לפעמים אני בשוק עד כמה עומק של טעמים עדשים יכולות לספוג

דמיינו עדשים מתבשלות בציר עמוק של ירקות שורש ופטריות עד שהן נמסות ומתפרקות לאט לאט.

תבשיל העדשים הזה מושלם כשרוצים להכין משהו חם וטעים שיכול להתלוות למנת אורז או פסטה (או אפילו פתיתים)

ירקות השורש מעניקים טעם עמוק ומלא והפטריות מקפיצות את הכל לרמה אחרת.

אני לא מגזים. באמת. זה יוצא תבשיל חורפי מהמם.

סיבה נוספת שהשתמשתי בפטריות בשל העובדה שהם מעניקים נפח לתבשיל עם אחוז קלוריות נמוך.

לא הרבה מצרכים

מה על תבשיל עדשים עם פטריות וירקות שורש

1: אני השתמשתי בעדשים ירוקות שלא השרתי, רק שטפתי מאבק והופ לסיר.

ממש לא חובה להשרות עדשים

אפשר להחליף בעדשים כתומות, עדשים שחורות, עדשים צהובות ואפילו כוסמת. כל הקטניות שלא צריכים השריה (כן כן אני ידוע כוסמת זה לא קטניה, זה זרע)

2: אני השתמשתי בירקות שורש ארומתיים במיוחד כמו ארטישוק ירושלמי, ג'ינג'ר, גזר כדי להעניק ארומה וטעם משגעים. לא אוהבים ירק כזה או אחר תחליפו (זה לא קונדטוריה פה)

3: כדי להעניק נפח וטעם במינימום קלוריות הוספתי חופן גדול של פטריות שמפניון. בא לכם פטריות אחרות לכן על זה: פטריות פורטבלו, פטריות יער ושיטקה ישתלבו פה יופי.

4: שימו לב שלא השתמשתי בתבלינים יבשים כי רציתי תבשיל "שקט" יותר מבחינת טעמים. בא לכם להגביר את הווליום? תטגנו יחד עם הבצל כפית כמון וכפית לחויאג' למרק.

ערכים תזונתיים לתבשיל עדשים

מנה אחת של תבשיל מתוך 4 במשקל 250 גרם תכיל:

עוד מתכון לתבשיל מהביל? 

Comments

comments

Exit mobile version