חומוס אדממה. מה?
תיזרמו איתי אנשים. או שתראו את הוידאו
כאילו, בואו…
אתם מנגבים כל יום שישי חומוס שעשוי מקטניה מבושלת עם טחינה, שום, לימון וכמון.
אז למה לא לנגב אדממה? זה סויה.
וסויה היא המלכה של הקטניות.
היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים שלל ויטמינים וערך הביולוגי של החלבון הכי איכותי (בהשוואה למקור צמחי)
במקום להוסיף אדממה לסלט או לנשנש עם מלח גס מול נטפליקס, פשוט נגבו אותה עם פיתה טרייה.
אתם תופתעו מיחס חלבון הפחמימה – רק אומר
את המתכון הזה הגתה אורי שביט לקראת סדנת הבישול הטבעונית שלנו
אפשר למצוא עוד פרטים פה

מעט על חומוס אדממה
את החומוס הזה הוא למעשה ממרח של פולי סויה קפואים טריים. אתם רוצים להחליף את פולי הסויה? עזבו אתכם, חפשו מתכון אחר.
כמו החומוס הזה מעדשים
כמו בכל ממרח חומוס אני משתמש בטחינה גולמית כדי להעניק את המרקם האופייני. אפשר ומומלץ להחליף בחמאת שקדים טבעית לא ממותקת.
כדי להדגיש את הצבע הירוק של פולי הסויה, הוספתי צרור של כוסברה טריה. אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאתם אוהבים או לוותר לחלוטין.

ערכים תזונתיים :
מנת חומוס אדממה אחת במשקל 115 גרם תכיל:
- 370 קלוריות
- 18 גרם חלבון
- 10 גרם פחמימות
- 31 גרם שומן
- 5 גרם סיבים תזונתיים
תראו נשאר אפילו מקום לפיתה
פיתה מקמח מלא תכיל 260 קלוריות
פיתה קטנה מקמח מלא תכיל 90 קלוריות
תוספת מעל החומוס
תוספת כף שמן זית שמזלפים מעל החומוס – 90 קלוריות
תוספת כף טחינה גולמית במשקל 15 גרם – 100 קלוריות

חומוס מאדממה
מרכיבים
- 3 כפות טחינה גולמית 30 גרם
- 1.5 כוס פולי סויה - אדממה (ללא התרמילים) 168 גרם
- 3 כפות שמן זית 30 גרם
- 1/2 צרור עלי כוסברה 40 גרם
- 2 שיני שום
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית כמון
הוראות הכנה
-
הרתיחו מים בסיר גדול ובשלו את האדממה כ10 דקות את התרככות
-
במידה והאדממה עם התרמילים קלפו אותם
-
הוסיפו את הפולים למעבד מזון
-
הוסיפו את שאר הרכיבים
-
טחנו היטב עד שתקבלו מרקם אחיד וחלק
-
חלקו ל2 מנות והעבירו ל2 צלחות
-
קשטו כל צלחת חומוס עם מעט טחינה נוזלית, שמן זית ומעט פולי סויה
-
זללו בהנאה
סרטון של המתכון
יש לי הערות
בסרטון אני הוספתי כמות של חצי קישוא, מעט עלי בזיליקום ותבלין זעתר. לתוספת טעם