Home » איך עושים גבינה טבעונית לבורקס?
איך עושים גבינה טבעונית לבורקס

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס?

איך עושים גבינה לבורקס – לא מאגוזים

צפו בסרטון

לא במקרה הפוסט הזה מתפרסם בשבת בבוקר

כי באמת, גבינה טבעונית לבורקס זה הכי בסיסי.

כמו בורקס בשבת בבוקר.

גילוי נאות:

לפני שאתחיל לספר על הגבינה אספר שמתכון הזה שיך לאיה כחילה סירקיס שאנחנו מתכתבים מדי פעם על אוכל ועל מתכונים ועל טעמים

ביקשתי ממנה שתשלח לי כמה מילים עליה ואני מביא את הטקסט כלשונה:

“אני איה, טבעונית 7 שנים, טבחית עשור, וחיה אוכל כל יום מחדש. 

לאחר המעבר לטבעונות נאלצתי להמציא מחדש את מה שהכרתי ,ואין כיף גדול יותר ,גיליתי מטבח חדש מעניין ואפילו טעים יותר!”

ואתם חייבים לרוץ ולעקוב אחריה כי היא מבינה דבר או שניים באוכל

זה האינסטגרם שלה

הגבינה הזו מושלמת לאפייה בבצק כמו בורקס (אני עשיתי בורקס מדפי אורז) אפשר כמובן בעלי פילו, בקישים, סמובסק וכו

וגםםםם אפשר לאפות אותה AS IS  בכלי אפייה עם מעט גרעינים ושמן זית ואז למרוח אותה, אחרי שהיא תתגבש, על פרוסת לחם.

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס

מעט על גבינה טבעונית לבורקס

  • כרוב כבוש?

כן! טעים טעים ולא מרגיש ממש את הטעם של הכרוב אבל הוא עדיין מעניק טעם עמוק וארומה ייחודית שעוזרת לגבינה הזו להיות מושלמת למאפים כמו בורקס

אם אתם לא רוצים כרוב כבוש, או אין לכם תשאלו את איה במה להחליף. אין לי מושג

  • קורנפלור

כדי שהגבינה תתגבש צריך להשתמש בעמילן כלשהו: זה יכול להיות קורנפלוק או עמילן טפיוקה או עמילן תירס או אם אין ממש ברירה קמח חיטה לבן

  • על תוותרו על כמות השמן

זה יגרום לגבינה להיות מושלמת באפייה

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס

ערכים תזונתיים של גבינה טבעונית לבורקס

ערכים ל 100 גרם גבינה מוכנה לפני אפייה

  • 178 קלוריות
  • 5 גרם חלבון
  • 4 גרם פחמימה
  • 14 גרם שומן

אם אתם רוצים מתכון לבורקס דפי אורז את יכולים למצוא באתר של אורי שביט 

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס
אלו המרכיבים

אתגר החיטוב הטבעוני – יוצאים לדרך ביום ראשון הקרוב – תפריט אביב חדש

איך עושים גבינה טבעונית לבורקס

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 20 מנות
קלוריות 178 kcal

מרכיבים

  • 500 גרם טופו קשה
  • 350 גרם חלב סויה ללא סוכר ולא ממותק
  • 15 גרם מלח
  • 70 גרם כרוב כבוש
  • 10 גרם מיץ של הכרוב/ מיץ לימון/ חומץ
  • 15 גרם עמילן קונפלור/טפיוקה/תפוח אדמה
  • 90 גרם שמן זית

הוראות הכנה

  1. למעבד מזון מעבירים את כל המרכיבים של הגבינה וטוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד

לגבינה אפויה למריחה

  1. מעעבירים לכלי שמיועד לאפיה, מוסיפים מעט גרעיני דלעת, פלפל גרוס ושמן זית ואופים על חום בינוני כ חצי שעה

  2. מוציאים ומצננים על השיש לפני זוללים (הגבינה תתגבש לאחר שתתקרר)

לבורקס

  1. מורחים מספר כפות של גבינה על דפי אורז או דפי פילו

  2. מגלגלים

  3. אופים על חום 180 מעלות כ 8 דקות

סרטון של המתכון

 

Comments

comments