Home » איך עושים גבינה טבעונית
איך עושים גבינה טבעונית?

איך עושים גבינה טבעונית

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

איך עושים גבינה טבעונית לטוסטים ופיצות

אחח שנות ה -80 הרחוקות.

איך אני מתגעגע אליכן

תקופה נפלא, בה המוזיקה הייתה אפלה

האופנה מגוחכת

וכולם אהבו להמיס גבינה צהובה מעל כל דבר שזז.

והיה לזה שם: הקרמה

תקנו אותי אם אני טועה אבל אני חושב שזו הייתה אובססיה לאומית:

הקרימו תפוחי-אדמה (שאותם זללנו בקפה יהודית בגן-העיר)

הקרימו סלטים (בקפה קפוליסקי בקומת הקרקע של דיזינגוף סנטר)

ואפילו הקרימו מרקים  ב"יטבתה בעיר" בטיילת או אולי זה היה בקפה בתיה?

אינני זוכר, אך לשמחת כולנו זה עבר מן העולם.

אבל אם בכל זאת חשקה נפשכם בגבינה טבעונית כזו שאפשר להקרים טוסטים או פיצות

תוכלו לעשות את זה בקלות רבה.

המתכון שלפניכם מכיל 3 רכיבים בלבד והוא מאוד פשוט להכנה.

לצערי אין לו את אפקט הגבינה הנמתחת כמו בגבינה של פיצה, אך הגבינה מספיק טובה כדי לספק את הקרייב.

מעט על המתכון:

אני השתמשתי באגוזי קשיו בגלל אחוז השומן הגבוה והטעם הניטרלי. אי אפשר להחליף במתכון הזה באגוזים אחרים

כדי לתת לגבינה את הטעם האופייני לגבינה השתמשתי בכף אחד של פתיתי בירה (אפשר גם אבקה). ניתן לרכוש בכל בחנות טבע.

אם אין לכם פתיתי בירה אתם יכולים להשתמש באותה כמות של מיסו לבן .

כדי להסמיך את הגבינה אני הוספתי כף אחד של עמילן קורנפלור. אתם יכולים להשתמש בכל עמילן אחר כמו טפיוקה או אפילו כף אחת של קמח חיטה לבן.

אפשר להקפיא את הגבינה והיא תשמר במקרר מחוץ להקפאה טובה כ 2-3 ימים.

הכנתם את הגבינה? תייגו אותי באינסטגרם כדי שאוכל לשתף 🙂

איך עושים גבינה טבעונית?

ערכים תזונתים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

כף אחת של גבינת קשיו במשקל 50 גרם תכיל:

53 קלוריות

2 גרם חלבון

3.5 גרם פחמימה

3.7 גרם שומן

איך עושים גבינה טבעונית

זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 30 כפות
קלוריות 50 kcal

מרכיבים

  • 250 גרם קשיו טבעי לא קלוי
  • 1 כף פתיתי בירה 20 גרם
  • 01 כף קורנפלור 10 גרם

הוראות הכנה

  1. משרים את אגוזי הקשיו עם 2 כוסות מים  למשך לילה (לפחות 3 שעות) 

  2. שופכים את אגוזי הקשיו עם מי ההשרייה לבלנדר ומוסיפים את כף פתיתי הבירה 

  3. טוחנים היטב עד קבלת משחה אחידה והמוגנית 

  4. מעבירים לסיר 

  5. מוסיפים את כף קורנפלור ומערבבים על אש נמוכה 

  6. ממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהגבינה מסמיכה ונפרדת מהדפנות 

  7. סבלנות, זה לוקח מספר דקות 

  8. כאשר הגבינה מוכנה היא אמורה להיות מאוד צמיגית ואלסטית

 

Comments

comments