Home » רוצים לדעתם איך עושים טופו טעים ?
איך עושים טופו טעים

רוצים לדעתם איך עושים טופו טעים ?

איך עושים טופו טעים מושלם לרטבים ולמוקפץ?

צפו בסרטון

 

אני מתאר לעצמי שאם הגעתם לפה, יש לכם מערכת יחסים מורכבת עם טופו.

טופו (חיים שלי)

מצד אחד אתה עולם שלם של ערכים תזונתיים מעולים

יתרונות בריאותיים לא מעולם הזה

מחיר אטרקטיבי כמו ירקות של סוף יום בשוק

ומבחר מתכונים מטורף

אבל איך עושים טופו טעים?

איך עושים טופו טעים
אימלא זה טעים

ומצד שני:

טעם ומרקם של קרטון רטוב…

די די די אל תיממו

מרקם בעייתי

אז מזל שאני פה, כי אתם עומדים לגלות את המתכון המושלם לאיך עושים טופו טעים (ולא, לא צריך לטגן אותו בכלל)

שניה, עוד מעט תגיעו למתכון

לפני, אני רוצה לספר לכם שהטופו הזה הוא עם מרקם וטעם כמעט בשרי והוא מצליח לספוג לתוכו בקלות רבה, גם ללא השרייה כלל, רטבים סמיכים ועשירים.

הוא מעט פריך ונוקשה מבחוץ ורך ובשרי מבפנים.

איך עושים טופו טעים
קבלו את המרקם

מעט על המתכון ואיך עושים טופו טעים

כל הסיפור של הטופו הזה הוא פשוט .

צריך לסחוט כמה שיותר את הנוזלים ואז להקפיא אותו.

שני התהליכים מצליחים להפוך את המרקם של הטופו מצמיגי למרקם שמזכיר כמעט מרקם של בשר.

אין לכם כוח או סבלנות ? אולי כדאי להחליף מתכון

לאחר ההקפאה ולפני האפייה אני משתמש ברוטב סויה, שמן שומשום קורנפלור.

אפשר להחליף בכל קמח עמילן שאתם רוצים – כמו טפיוקה (שזה אותו דבר רק ביוקר יותר)

אפשר גם להחליף בכל שמן אחר שאתם אוהבים.

רוטב סויה אי אפשר להחליף זה פשוט יתכן טעם אחר.

בסוף הסרטון הצעתי מתכון לרוטב סמיך מקטשופ, צ’ילי חריף וחרדל ובסוף פיזרתי צ’ילי חריף, בצל ירוק, כוסברה ומיונז טבעוני.

אתם יוכלים להוסיף את הטופו הזה לכל רוטב אחר שאתם אוהבים – יילך מעולה עם מוקפץ או עם קארי חריף וסמיך. תנסו.

איך עושים טופו טעים
זה טעים ברמות

ערכים תזונתיים לאיך עושים טופו טעים

מנה טופו ללא רוטב במשקל של 169 גרם תכיל:

  • 219 קלוריות
  • 22 גרם חלבון
  • 14 גרם פחמימות
  • 13 גרם שומן ( מתוכו 2 גרם שומן רווי)

מנה של טופו עם רוטב במשקל של 206 גרם תכיל:

  • 342 קלוריות
  • 23 גרם חלבון
  • 22 גרם פחמימה
  • 18  גרם שומן

רוצים עוד מתכון לטופו? 

עוקבים אחרי באינסטוש?

איך עושים טופו טעים

מושלם למוקפץ ולרטבים

מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 342 kcal

מרכיבים

  • 300 גרם טופו קשה אריזה
  • 1 כף רוטב סויה 10 מ"ל
  • 1 כף שמן שומשום 10 מ"ל
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור 15 גרם

הצעה לרוטב

  • 1 כף קטשופ 15 גרם
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף 15 גרם
  • 1 כף חרדל 15 גרם
  • 1 כף מיונז טבעוני 15 גרם
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 חצי פלפל חריף אדום
  • 1 חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. פותחים את האריזה של הטופו ומסננים את הנוזלים

  2. חותכים את גוש הטופו ל 3 פרוסות שוות

  3. ומכסים במגבת נקייה

  4. מניחים מעל סיר גדול וכבד או כל חפץ כבד אחר

  5. מניחים לחצי שעה עד שעה

  6. לאחר כחצי שעה המגבת אמורה להיות רטובה מהנוזלים שהטופו הגיר

  7. חותכים כל פרוסה של טופו לחצי ואז כל חצי פרוסה למלבנים עד שמקבלים מלבנים קטנים ובגודל שכיף לזלול

  8. מכניסים לקופסא ואותה מכניסים למקפיא לפחות ל4 שעות

  9. הטופו יכול להשמר כך עד חצי שנה

  10. כשרוצים לאוכל את הטופו הוציאו אותו מהקפיא והפשירו על גבי השיש או במיקרוגל

  11. היפטרו מהנזולים שניקוו בצלחת ויבשו היטב את הטופו בעזרת מגבת נקייה

  12. עכשיו שהטופו יבש יבש זה הזמן לתת לו מעט טעם

  13. חממו תנור לחום בינוני 180 מעלות

  14. הוסיפו את רוטב הסויה ושמן השומשום וערבבו היטב

  15. הוסיפו את הקורנפלור וערבבו היטב עד שכל הקורנפלור נטמע בטופו ואין פירורים של קורנפלור בצלחת (אם יש, פשוט זרקו אותם) שימו לב שהטופו לא קמחי ואין יותר מדי קורנפלור על גבי הטופו

  16. סדרו את הקוביות הטופו בתבנית אפיה

  17. אפו בין 20 דקות לחצי שעה עד שהטופו מתקבל שחום ובעל צליל חלול כאשר נוקשים עליו

מכינים את הרוטב

  1. מעבירים לקערה עמוקה את קטשופ, חרדל ואת הרוטב צ'ילי חריף, קוביות הטופו ומערבבים

  2. מזלפים מעל את המיונז, פלפל צ'ילי חריף, כוסברה ובצל קצוץ

  3. וזוללים

סרטון של המתכון

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments