בולונז טבעוני כמו של פעם
השבוע שאלתי שאלה באינסטגרם שלי אילו מתכונים הייתם רוצים שאפרסם בבלוג.
אחת התשובות שקיבלתי הייתה: "ארוחות שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר לכל השבוע."
זו תשובה שממש שימחה אותי מפני שבאותו רגע במקרר נח לי סיר ענק של ספגטי בולונז טבעוני שהכנתי לי לכל השבוע.
כן, אני יודע מה אתם חושבים
"נו, בולונז טבעוני משבבי סויה ללא טעם וללא ריח . "
אז השאירו את הספקנות מאחור, כי המתכון הזה הוא עשיר בטעמים נפלאים והרוטב סמיך ומפנק ומתאים במיוחד לילדים.
מה זה שבבי סויה?!
למי שלא מכיר, שבבי סויה הם תוצר לוואי של תעשיית מוצרי הסויה (כמו טופו וחלב סויה)
בתהליך הכנת טופו לדוגמה נפטרים מהסיבי הצמח של הסויה ע"י סינון הנוזלים.
הסיבים שנותרו מאחור מיובשים מנוזלים.
לאחר מכן הם נדחסים ונארזים לשלל מוצרים כמו סוליות שדומות לחזה עוף, פתיתים שנראים כמו גולאש ושבבי שנראים כמו בשר טחון.
המוצרי הסויה האלו עשירים מאוד בחלבון (מעל 50 %), עשירים בסיבים ודלים בשומן.
אפשר להכין אתם שלל מאכלים אשר מחליפים בשר בקלות
ואפשר למצוא במחלקת האורגניות או בחנויות טבע
קצת על המתכון
הכנתי בתחילת השבוע רוטב בולונז טבעוני ושמרתי אותו בקופסה במקרר כדי שיספיק לי לכל השבוע.
אני אוהב לאכול אותו עם מנת פסטה מקמח מלא אבל גם ממש כיף לאכול אותו עם קוסקוס או פתיתים ואפילו תפוח אדמה אפוי בתנור.
כדי שהרוטב יקבל טעמים עמוקים וארומתיים השתמשתי כבסיס לרוטב בבצל, סלרי, גזר ומעט שום.
אני לא ממליץ להוריד את הרכיבים של הבסיס אחרת הרוטב ייצא דל ומשעמם.
אם יש ילדים שלא אוהבים בצל או חתיכות של ירקות פשוט גרדו את הירקות בפומפייה. כך הירקות יטמעו ברוטב ולא ירגישו בהם.
___________________________________________________
איך אוכלים את זה?
ספגטי בולונז טבעוני בשילוב עם מנת פחמימה יכול להיות פתרון נפלא לארוחת צהריים של מזינה ובריאה כאשר אתם מתכננים פעילות ספורטיבית עצימה בערב.
או לחילופין כארוחת ערב כאשר אתם מתכננים לצאת לריצה ארוכה בבוקר.
אפשר להכין סיר גדול לכל השבוע ואף אפשר להקפיא
________________________________________________
ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:
מנה אחת של פסטה מתוך 3 במשקל 250 גרם תכיל:

בולונז טבעוני
מרכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל 1
- 1 גזר 1
- 2 גבעולי סלרי
- 3 כפות רסק עגבניות
- 200 גרם עגבניות מרוסקות 2 כוסות
- 100 גרם שבבי סויה כוס
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית רוטב סויה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס לא חובה
- עלי דפנה
- קורט מלח לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס מים
הוראות הכנה
-
חותכים את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי לחתיכות קטנות בגודל 2 ס"מ ומטגנים עם כף שמן הזית על אש נמוכה כ 4-5 דקות עד שהבצל משחים מעט. מוסיפים סוכר, כפית צ'ילי גרוס, מלח הלימון ומעט מלח לפי הטעם.
-
מוסיפים את כוס שבבי הסויה ומערבבים היטב עד שהשמן מצפה היטב את שבבי הסויה
-
מטגנים עוד 3-5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהשבבים לא יישרפו
-
מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות השום ועלי הדפנה ויוצקים כוס מים מעל
-
מערבבים היטב ומכסים
-
מבשלים כחצי שעה עם מכסה על אש נמוכה. במידה וחסרים במהלך הבישול נוזלים אפשר להוסיף כף או שתיים
-
Comments
comments