בראוניז טבעוני 3 שכבות – בלונדי, מאצ'ה ושוקולד
View this post on Instagram
הכל התחיל מתמונה שראיתי באינסטגרם לפני כמה חודשים. (כמו כל דבר אצלי בתקופה האחרונה, אתם בטח זוכרים את הבראוניז סלק)
זו היתה תמונה יפה של בראוניז 3 שכבות.
שכבה ראשונה היתה בלונדי לימון חמצמץ, שכבה שניה מאצ'ה ולבסוף בראוניז.
דמיינתי איך בכל ביס יש טעם שונה ומפתיע עם מרקם עסיסי ומפנק במיוחד.
לא סיפרתי לכם מעולם: יש לי אינספור מתכונים ותמונות בראש שרק מחכות להזדמנות לצאת אל האור.
איזה כיף שהזדמנות כזו הגיע עכשיו.
כשתנובה ביקשו ממני לייצר מתכון עם המעדן הסויה Bio בטעם טבעי, היה לי ברור שאני הולך על המתכון הזה.
הסיבה היא שהמעדן הסויה משתלב מצויין בסוגי מתכונים אלו (עוגות רטובות ועסיסיות כמו בראוני או בלונדי) מפני הוא מעניק לחות ויציבות.
המעדן הזה מקבל אקסטרה נקודות ממני (ולא בגלל שהם שילמו לי) מפני שהוא אינו מכיל סוכר והיחס פחמימה חלבון שלו מושלם.

מעט על בראוניז טבעוני ב 3 שכבות
אני חייב לציין שכל שכבה טעימה בפני עצמה ואפשר לאפות לבד גם ללא הבנייה של השכבות.
אבל אתם רוצים להרשים מישהו (או מישהי) זה יכול לצאת ממש מגניב.
הבסיס של המתכון הוא קמח כוסמין בהיר. אפשר להחליף בכל קמח בהיר אחר שאתם אוהבים. אם אתם רוצים לשלב קמח מלא החליפו 20% ממנו.
אני המתקתי עם סוכר קוקוס שהוא מעניק טעם אגוזי ועמוק שאני מאוד אוהב והוא בעל מתיקות עדינה. אתם יכולים להחליף בכל ממתיק שאתם חפצים. רק שימו לב שלסילאן יש נטייה לצבוע את הבצק בגוון כהה (כך שלא תקבלו שכבות של צבעים עזים)
לשכבת המאצ'ה השתמשתי באבקת מאצ'ה שרכשתי בחנות טבע – אם אתם לא אוהבים או לא מוצאים, רבע – חצי כפית של ספירולינה תעשה פלאים.
לשכבת הבלונדי השתמשתי במיץ לימון שמעניק טעם לימוני ונעים. אפשר לוותר לחלוטין
לשכבת הבראוניז השתמשתי באבקת קקאו – אפשר להחליף באותה כמות של אבקת חרובים

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:
בראוניז טבעוני אחד מתוך 20 יחידות במשקל 50 גרם יכיל:
200 קלוריות
4 גרם חלבון
15 גרם פחמימה
2 גרם שומן

בראוניז טבעוני ב 3 שכבות
בלונדי, מאצ'ה, בראוניז
מרכיבים
- תבנית אפייה בגודל 23 ס"מ 31 ס"מ
יבשים
- 400 גרם קמח כוסמין בהיר 2.5 כוסות +כף
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כוס סוכר קוקוס 150 גרם
רטובים
- 1 כוס שמן קוקוס במצב צבירה נוזלי 240 מ"ל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס משקה סויה לייט של תנובה 240 גרם
- 2 יחידות מעדן סויה BIO בטעם טבעי של חברת תנובה 250 גרם
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר 75 גרם
תוספות לכל אחד
- 1 כף מאצ'ה 8 גרם
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות אבקת קקאו
הוראות הכנה
מכינים את הבצק
-
בקערה עמוקה מערבבים היטב את כל המרכיבים היבשים
-
מוסיפים את תמצית הוניל, שמן הקוקוס, משקה הסויה ולבסוף את מעדן הסויה
-
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים נטמעים ונוצר בצק אחיד ודביק
-
מחלקים את הבצק שווה ל3 קערות נפרדות
-
בקערה אחת מערבבים את אבקת המאצ'ה עד שנוצר בצק ירוק
-
בקערה שניה את אבקת הקקאו
-
ובקערה שלישית את מיץ הלימון
-
על גבי תבנית אפייה שמיועדת לבראוניז משטחים את בצק הבלונדי לאורך כל התבנית ומכניסים למקפיא ל 5 דקות להתייצבות
-
משטחים את בצק המאצ'ה על גבי בצק הבלונדי ומכניסים למקפיא ל 5 דקות נוספות להתייצבות
-
מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות
-
מוציאים את תבנית האפייה מהקפיא ומשטחים את בצק הבראוניז על גבי בצק המאצ'ה
-
מכניסים לתנור ואופים כ15- 20 דקות.
-
שימו לב שבצק הבראוניז לא מתייבש מדי (תוכלו לוודא זאת ע"י דקירה של העוגה בעזרת מזלג או סכין. הן אמורים לצאת מעט לחים ולא יבשים)
-
הוציאו את הבראוניז מהתנור והניחו לצינון לפני שאתם חותכים