Home » בראוניז סלק טבעוני
בראוניז סלק טבעוני

בראוניז סלק טבעוני

בראוניז סלק טבעוני עשיר, בריא ושוקולדי

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

אני רוצה להתוודות בפניכם.

אני אוהב מאוד ירקות אבל גם לי לא תמיד מתחשק לאכול אותם.

אני מודע לחלוטין לחשיבות של ירקות בתזונה היומיומית ואף משתדל לאכול את הכמות המומלצת של ירקות ליום אבל יש ימים שפשוט לא קורה לי.

מה כן בא לי לאכול?

בטח אתם יכולים כבר לנחש לפי הפוסט. מתחשק לי עוגת שוקולד.

תקראו לזה מנצ’, תקראו לזה קרייביניג אבל

אני

רוצה

עכשיו

משהו

מתוק

ומשוקולד!!

כמו בראוני עם ציפוי מפנק מלמעלה, פדג’י, רך ומפנק.

מה כבר ביקשתי?!

כזה שאי אפשר להפסיק לזלול, מכתים את הפה והידיים בשוקולד ומייצר תחושה גדולה של נחמה בבטן.

אבל מצד שני…

אני גם לא רוצה לאכול ג’אנק-פוד!

מה עושים?!

כדי שאוכל לאכול את עוגה וגם להשאיר אותה שלמה אפיתי בראוניז טבעוני מסלק שמכיל רק מרכיבים טובים ובריאים.

כל כך בריאים שאפשר אפילו לאכול אותה לארוחת בוקר. (אמיתי לגמרי)

הבראוניז יוצאים  מפנקים, שוקולדים, מנחמים ולפחות עבורי סוגרים את “חייב משהו מתוק עכשיו”

בראוניז סלק טבעוני
פחות מ 200 קלוריות

מעט על בראוניז טבעוני מסלק

חשוב לי להדגיש משהו חשוב ואני מדגיש את זה כאן:

אם אתם לא אוהבים סלק כדאי שתדלגו למתכון הבא, כי הטעם שלו מודגש. 

לכל מי שעומד לשאול אותי: “מרגישים את הסלק?” אוסיף שכן! ובהחלט! (שלא תגידו שלא כתבתי)

וזה נפלא אגב. באמת

יש לסלק מתיקות טבעית שבאופן פלא משתלבת מצויין עם מרכיבים כמו קקאו וקוקוס ומייצרת תערובת רכה וטעימה.

אני חושב שהבראוניז סלק טבעוניים האלו יכולים להתאים מאוד לילדים סרבנים שלא אוהבים ירקות

(לא צריך לספר להם שיש שם סלק) או לכל מי שרוצה להעשיר את התזונה שלו בירקות אבל גם רוצה לזלול מתוקים.

בראוניז סלק טבעוני
מרגישים סלק?
כן!
אבל זה נפלא

המרות החלפות וכו:

אני השתמשתי בסלק מבושל שקונים בשקיות וואקום, אפשר כמובן לבשל סלק בסיר עם מים או לצלות בתנור ואז להשתמש.

אם אתם לא אוהבים סלק ורוצים להחליף בירק אחר אפשר להשתמש באותה כמות של בטטה או גזר מבושל.

להמתקה השתמשתי בתמרי מג’הול איכותיים מגולענים. אפשר להשתמש באותה כמות של מחית תמרים.

אני השמשתי בחצי כמות של קמח קוקוס וחצי כמות של קמח שיבולת שועל. אתם יכולים להחליף בכל קמח בהיר שאתם אוהבים. אני לא חושב שקמח מקטניות יעבוד במתכון (כמו קמח חומוס או עדשים) בשל הטעם הדומיננטי.

לגאנש השתמשתי בשמן קוקוס, קקאו ומייפל להמתקה: אפשר להחליף את המייפל בסילאן או בכל ממתיק אחר שאתם אוהבים. אין אפשרות להחליף את שמן הקוקוס מפני שהוא נקרש בטמפרטורה נמוכה מ25 מעלות.

שימו לב שמצב הצבירה של הגנאש תלוי בטמפרטורה של החדר. אם חם בחדר (מעל 25 מעלות) הגנאש יהיה נוזלי. לכן דאגו לעבוד בחדר ממוזג.

כדי להפוך את הגנאש למאוד דביק הגדילו את כמות סירופ המייפל.

כדי שיהיה כיף בבטן אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס, פטל מיובש או טרי או שלל תוספות.

רוצים עוד מתכון עם בראוניז? נסו את זה 

בראוניז סלק טבעוני
לא, זה לא חזרת

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

פרוסת בראוניז סלק טבעוני מתוך 20 במשקל 80 גרם תכיל:

183 קלוריות

4 גרם חלבון

27 גרם פחמימה

3 גרם שומן

בראוניז סלק טבעוני

שוקולדי, מפנק ועושה טוב בבטן

Keyword שוקולד, בראוניז, סלק
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 20 חתיכות
קלוריות 175 kcal

מרכיבים

  • 7 יחידה סלק מבושל 850 גרם
  • 10 יחידה תמרי מג'הול מגולענים 170 גרם
  • 1 כוס קמח קוקוס 230 גרם
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל 155 גרם (אפשר לטחון שיבולת שועל בבלנדר במקום)
  • 1/3 כוס אבקת קקאו 25 גרם
  • 3 כף שמן קוקוס 30 גרם
  • 1 כף מיץ לימון 10 מ"ל
  • 1 כפית אבקת אפייה 10 גרם
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1/3 כוס משקה שקדים 70 מ"ל

גנאש שוקולד

  • 1/3 כוס שמן קוקוס 70 גרם
  • 1/3 כוס סירופ מייפל 100 גרם
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו 10 גרם

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  1. מוסיפים למעבד מזון את הסלק המבושל והתמרים המגולענים וטוחנים היטב עד קבלת עיסה בעלת מרקם אחיד. (שימו לב זה יכול לקחת מספר דקות )

    בראוניז סלק טבעוני
  2. העבירו את העיסה לקערה עמוקה והוסיפו את שאר רכיבי הבראוניז

  3. ערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים בצורה הומגנית וללא גושים

  4. שטחו בעזרת כף את העיסה על גבי תבנית אפייה. שימו לב שלא נוצרים שקעים או תלוליות והבצק אחיד בגובהו.

  5. אפו את הבצק כ 15

  6. הוציאו וצננו לפחות כשעה

הכנת הגנאש השוקולד

  1. במידה וטמפרטורת החדר היא מתחת ל25 מעלות (בחורף לדוגמא) המיסו את שמן הקוקוס במיקרוגל או בסיר

  2. צקו את שמן הקוקוס הנוזלי לקערה

  3. הוסיפו את סירופ המייפל ואת אבקת הקקאו וערבבו היטב עד קבלת מרקם אחיד וללא גושים.

  4. צקו את הגנאש על גבי העוגה

    בראוניז סלק טבעוני
  5. בקיץ או כשהחדר חם יותר מ 25 מעלות, הכניסו את העוגה למקרר לשעה לפחות, כדי שגנאש יתגבש.

  6. פרסו את הבראוניז ל 20 חתיכות וזללו בהנאה

    בראוניז סלק טבעוני

 

 

Comments

comments