דג טבעוני מטמפה – עשיר בחלבון
צפו בסרטון
טמפה בעיני הוא המזון האולטימטיבי לבניית מסת שריר. כתבתי על זה כאן בפירוט אבל אכתוב עוד פעם שטמפה מיוצר בתהליך מסורתי של פרמנטציית פולי סויה ובכך מעלה את זמינות הספיגה של החלבון ושל שאר הנוטיריונטים כמו ברזל, סידן. בנוסף בתהליך המטבולי של הפרמנטציה "נאכל" חלק מכמות הפחמימות והרכב החלבון משתפר. בקיצור פצצה של דבר ועוד לא דיברתי בכלל על פרה-ביוטיקה שטמפה עשירה בו.
כדי להפוך את הפצצה הזו למשהו מיינדבולינג עטפתי את הטמפה באצת נורי שעשירה במינרל יוד שהוא מינרל שייתכן וחסר לכם אם אתם טבעונים ונמנעים ממאכלי ים או ביצים שהם עשירים במינרל החיוני. בנוסף האצות מעניקות טעם "ימי" למנה ולכן אפשר לקרוא לה דג טבעוני. אם אתם לא מתחברים לשם הזה, אתם יכולים לכנות אותו איך שבא לכם. אני לא אעלב 🙂
אני קונה את הטמפה של אצל הולי-טמפה שזו טמפה הכי טעים שאכלתם. רק כי נתאל מכין אותה בכל כך הרבה אהבה אצלו בבית. אפשר לקנות אונליין וגם ללכת כל יום שישי לשוק הנמל בבוקר ולקוות שלא נגמר. כי זה נחטף.
מעט על דג טבעוני מטמפה
כן, יש לזה טעם של דג. לא. אי אפשר לוותר על הטעם כי הוא מגיע מהאצות. כן, אפשר לוותר על האצות אבל אז ישאר לכם טמפה עטופה בנייר אורז שזה די משעמם. לא?
כדי קבל מרקם קריספי ונעים וגם כדי שיספוג את כל הטעמים עטפתי את הטמפה שעטוף באצה בנייר אורז ואותו טיגנתי מעט בשמן.
הרוטב הוא רוטב אסייתי בסיסי: סויה, חומץ, שום, ג'ינג'ר ומעט טבסקו או צ'ילי.
ערכים תזונתיים:
מנה אחת מתוך 2 שמכילה 5 יחידות של דג טבעוני מטמפה תכיל:
- 533 קלוריות
- 32 גרם חלבון
- 46.5 גרם פחמימה
- 22.5 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי)

דג טבעוני מטמפה
מרכיבים
- 300 גרם טמפה
- 5 דפי אצות נורי
- 10 דפי אורז
- 3 כפות שמן צמחי לטיגון
לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה כהה
- 1 כף חומץ
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית שורש ג'ינג'ר קלוף וכתוש
- 1/2 כפית טבסקו
הוראות הכנה
-
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עמוקה ומוסיפים רבע כוס מים לדילול
-
לוקחים את הטמפה ופורסים ל10 פרוסות
-
מכניסים את פרוסות הטמפה לקערה עם הרוטב ומשרים למשך חצי שעה. מדי פעם הופכים את הטמפה
-
לאחר ההשרייה, שומרים את הרוטב
-
לוקחים דף של אצת נורי ובעזרת מספריים גוזרים ל2 חצאים
-
לוחקחים פרוסת טמפה ומגלגלים אותה באצת הנורי (ראו סרטון)
-
תובלים דף נייר אורז למשך 2-3 שניות ומניחים על גבי משטח עבודה רטוב.
-
מגלגלים את הטמפה עטופה באצת הנורי בנייר האורז (ראו סרטון)
-
חוצים כל רול של טמפה ל 2 חצאים
-
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כל חצי רול טמפה עד שנייר האורז הופך שחום ופריך
-
מוסיפים למחבת את שארית הרוטב שנותר ומערבבים היטב עד שהרוטב נספג היטב
-
מוציאים, מקשטים עם שומשום