Home » חציל במיסו – דל קלוריות
חציל במיסו

חציל במיסו – דל קלוריות

חציל במיסו – דל קלוריות

צפו בסרטון

חציל הוא ירק מופלא שמכיל מעט קלוריות ומתפקד כמו ספוג. מה שאומר שאפשר לגרום לו להיות מלא טעם רק ע"י השרייתו במרינדת טעמים.

את החציל הזה בחרתי להשרות במרינדת מיסו קלילה שהופכת כל ירק לחגיגה אמיתית!

את החציל אידתי וכך גרמתי לו להגיר יותר נוזלים ולמעשה לספוג יותר פנימה את חומרי המרינדה.

מעט על חציל במיסו

חציל במיסו
ביס מאסיה
  • את החציל אידתי במיקרוגל על גבי צלחת עם מעט נוזלים. אתם יכולים לאדות החציל במכשיר ייעודי מבמבוק או מתכת. לחציל זה לא אכפת

אפשר גם לאפות את החציל בתנור לחילופין אבל הכי מוצלח, בעיני, לאדות אותו.  אגב אפשר לנסות את המתכון הזה גם עם כרובית/שומר/גזר או כל ירק אחר שבא לכם.

  • אני השתמשתי במיסו בהיר פשוט שמהלתי עם מעט רוטב סויה, שמן שומשום ושום. אפשר למהול עם מים במקום רוטב סויה או חומץ
  • אני טיגנתי את החציל עם כפית שמן שומשום במהירות כדי לא לשרוף את החציל ול AGE (החומרים הרעילים שנוצרים בשריפה של מזון)

חציל במיסו

ערכים תזונתיים של חציל במיסו

חצי חציל במיסו מכיל:

  • 191 קלוריות
  • 3 גרם חלבון
  • 11 גרם פחמימות
  • 15 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי)

אוהבים חצילים? נסו את המתכון הזה

חציל במיסו - דל קלוריות

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 5 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 191 kcal

מרכיבים

  • 1 חציל גדול ויפה
  • 6 כפות רוטב סויה כהה
  • 3 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית גדושה מחית מיסו

לקישוט

  • קורט שומשום
  • קורט צנונית מגורדת

הוראות הכנה

  1. קוטמים את החציל בראשו וחותכים אותו לשני חצאים שווים

  2. מניחים את חצי החציל על גבי צלחת שופכים 3 כפות מים ומכסים בצלחת נוספת

  3. מכניסים את החציל למיקרוגל ל10 דקות עד שהחציל רך

  4. אפשר לחילופין להניח את החציל על גבי מתקן אידוי מבמבוק למשך 20 -30 דקות

מכינים את הרוטב

  1. בקערה עמוקה מעבירים את רוטב הסויה, המיסו וכפית אחת של שמן השומשום

  2. מערבבים היטב עד שהמיסו נמס היטב ברוטב הסויה. לא נורא אם יש קצת גושים

מכינים את החציל

  1. כשהחציל מוכן ורך חורצים בעזרת סכין פסים בצורת שתי וערב על גבי החציל

  2. מחממים מחבת נון-סטיק היטב ומוסיפים 2 כפיות של שמן שומשום

  3. מניחים את החצילים על גבי המחבת ומברישים את החציל ברוטב הסויה

  4. מטגנים את החציל מספר שניות והופכים את החציל לצד שני

  5. מברישים שוב את החציל ברוטב המיסו ומטגנים עוד כמספר שניות

  6. הופכים שוב את החציל ושוב מברישים ברוטב המיסו

  7. חוזרים על התהליך עד שהחציל הופך שחום מ2 הצדדים

  8. מעבירים את החציל לצלחת עם אורז מאודה

  9. מפזרים מעל מעט שומשום וצנונית מגורדת

  10. יוצקים מעט מרוטב המיסו על האורז ומגישים

Comments

comments