יובה – חלבון סויה מיובש בצורת כנפי עוף עם מיסו
צפו בסרטון על יובה כנפי עוף
זה היה בול מה שהייתי צריך.
פירוט מדוקדק ונפלא, כמעט אקדמי, על סוגי חלבון הסויה השונים: מה זה סוליות סויה, מה זה יובה, הסוגים השונים ומה לכל הרוחות אפשר להכין איתם.
זה סוג של פוסטים שצריך לשמור בדפדפן ולפתוח בכל פעם שרוצים להכין משהו טעים.
אז קחו לכם כמה דקות ולכו לקרוא (וגם לשמור את הפוסט) הנה הלינק פוסט. תהנו
לאחר קריאה של הפוסט לקחתי את הקטנוע הישן שלי ונסעתי למכולת האסייתית בשכונת נווה שאנן חזרתי משם עם שלל מבחר של יובה.
תראו איזה יופי

למרות שיגאל פירט, יותר טוב ממני, על תהליכי ההכנה, אני אפרט פה בקצרה על כך שיובה הוא מוצר פופלרי באסיה והוא תוצר לוואי של תהליך הכנת טופו או חלב סויה.
יובה היא הקרום שנותר על גבי חלב הסויה והוא מיובש ומתגלגל לכדי צורות שונות.
למתכון הזה בחרתי להשתמש ביובה בצורה של כנפי עוף. (תרגעו אין בזה עוף)
ובעיני הוא הכי מתאים לרוטב שבחרתי למתכון זה.
אתם מוזמנים לבחור בכל רוטב אחר שתבחרו. תזרמו.

מעניין אתכם ערכים תזונתיים?
אז אתם חייבים לראות שמדובר בפצצה של ממש
קלטו:
ב100 גרם יובה לפני בישול יש 356 קלוריות ו46.4 גרם חלבון ורק 2.7 גרם שומן.
נכון שאפשר להשתמש במילה מוש?
אפשר למצוא יובה בחנויות שמתמחות באוכל אסייתי כמו דרגון בשוק ליוונסקי,
מזרח מערב בשוק הכרמל וחנויות לקהילה האסייתית באזור של התחנה המרכזית בתל-אביב או במחסני הטבעונות (שגם עושים משלוחים לפי דעתי)

מעט על מתכון ליובה כנפי עוף ללא עוף
אז אני בחרתי להשתמש ביובה חלבון סויה מיובש בצורת כנפי עוף. אפשר להחליף גם ביובה קשרים לדעתי. לא ניסיתי אבל יגאל כותב בבלוג שאפשר (ניראה לי שאפשר לסמוך עליו)
לרוטב:
בחרתי בתבלין גריל עוף כדי להעניק טעם מוכר ואופייני לעוף אפשר להכין לבד עם תערובת של כורכום, כמון, קינמון, מעט מעט הל ופפריקה.
כדי להעניק טעם מעושן מעט השתמשתי בפפריקה מעושנת. פפריקה מתוקה או חריפה פחות תעבוד פה. אם יש לכם עשן נוזלי אפשר להחליף את הפפריקה.
וכדי להעניק מרקם וטעם של אוממי השתמשתי בכף אחת של משחת מיסו בהירה.
אין לכם? החליפו בכף של חרדל או כף של אבקת שמר בירה (לא בדיוק אותו דבר, אבל יעניק טעם מסוים שאיכשהו קרוב)

ערכים תזונתיים למנה אחת של יובה כנפי עוף ללא עוף במשקל של 100 גרם (לפני ההשרייה)
בערך 250 גרם אחרי ההשריה
תכיל:
- 226 קלוריות
- 10 אחוז שומן
- 12.5 גרם חלבון
- 11 גרם פחמימה
רוצים לדעת איך לעשות טופו מוש? כנסו הנה

יובה – חלבון סויה מיובש בצורת כנפי עוף
מרכיבים
- 1/2 אריזה יובה – חלבון סויה מיובש בצורת כנפי עוף 150 גרם
- 1 כף שטוחה תבלין גריל עוף 6 גרם
- 1 כף שטוחה פפריקה מעושנת 6 גרם
- 2 כפות שמן צמחי 20 מ"ל
- 1 כף משחת מיסו בהיר 15 גרם
הוראות הכנה
-
לקערה עמוקה שופכים את היובה
-
יוצקים מים עד כיסוי ומשרים כ 15 דקות
-
מסננים וסוחטים היטב משאריות מים בעזרת מגבת
-
מחממים שמן במחבת
-
מוסיפים את תבלין גריל עוף ואת הפפריקה מעושנת ומטגנים מספר שניות
-
מוסיפים את כף המיסו ובעזרת כף מים ממיסים את המיסו
-
מוסיפים את יובה למחבת ומערבבים היטב עד שכל היובה נעטפת ברוטב
-
מטגנים כ-2-3 דקות על חום גבוה עד שהיובה מעט משחימה
-
מגישים חם עם תוספת של פלפל חריף, כוסברה ומיונז טבעוני
סרטון של המתכון