Home » לזניית קישואים
לזניית קישואים

לזניית קישואים

לזניית קישואים דלת פחמימות ועשירה בחלבון

צפו בסרטון וידאו

איכשהו בכל פעם כשמגיע הקיץ וחג שבועות בפתח אני מתמלא ברצון עז לשלב בבישולים שלי, כמה שיותר ירקות טריים.

ממש לאחרונה התחלתי לשלב, אצלי במטבח, יותר ויותר קישואים טריים.

תקשיבו, התמכרתי!

אני מוסיף אותם מגורדים, מקולפים או סתם כך טריים בתוך הכריך.

הסיבה שאני מתלהב ממש היא פשוטה:

קישואים מייצרים נפח רב, ללא תוספת דומיננטית של טעם או קלוריות ומתאימה לכל תבשיל או מאפה.

כמה קלוריות אתם שואלים?

קישוא גדול אחד במשקל 200 גרם יכיל בערך כ 40 קלוריות, המון סיבים תזונתיים והרבה מים.

היש ירק מושלם מכך לחיטוב ?

עכשיו, קבלו את השוס:

תאמינו או לא (ואתם חייבים להאמין לי!) במתכון הזה הקישואים מחליפים באופן כמעט מושלם את דפי הלזניה.

לא שיש בעיה, חלילה, עם דפי לזניה, אבל אם אתם נמצאים בתקופת חיטוב ואתם רוצים לקצץ מעט בכמות הקלוריות שאתם צורכים ביום, זו יכולה להיות דרך לא רעה.

לזנית קישואים
זה הכל!

מעט על לזניית קישואים

1: הבסיס של הלזנייה הוא קישואים.

אפשר כמובן להחליף בזוקיני ירוק שהוא יותר יציב ופחות מגיר נוזלים אבל לא מאוד קריטי בעיני.

אם אני ממש לא אוהב קישואים? אין בעיה!

החליפו בשכבות דקות דקות של קולרבי, חצילים, גזר או כל ירק סיבי וקשה שאתם אוהבים.

2: המילוי של הלזנייה הוא טופו טחון עם תבלינים כמו שמרי בירה, בזיליקום, חרדל, שום ושמן זית.

לא אוהבים משהו מהתבלינים? החליפו בכאלו שאתם אוהבים. תזרמו

לזניית קישואים
תראו איזה חתיכה!

3: את הלזנייה הקרמתי עם מעט גבינת ה כמוצרלה של חברת פלנטי  (שגם השתתפה בהכנת הפוסט הזה – תודה זה עוזר לבלוג להמשיך ולהתקיים)

אם אתם לא מכירים את הגבינות הטבעוניות שלהם, זו הזדמנות נהדרת.

לא הצלחתם לשים את ידכם על אחת מהגבינות הטעימות של פלנטי? פשוט פזרו מעט שמרי בירה ושמן זית מעל הלזניה.

4: במתכון הוספתי סעיף שלא מצויין בסרטון בו אני משרה את רצועות הקישואים במעט מלח כדי להגיר את כמות הנוזלים של הקישואים.

השלב הזה לא חובה, אבל  אם תדלגו, קחו בחשבון שבלזניה שתתקבל, ייקוו נוזלים בתחתית התבנית. (לא נורא – לשיקולכם)

לזנית קישואים
קרמי, עשיר ודל בפחמימות

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנת לזניית קישואים אחת במשקל של 300 גרם תכיל:

  • 263 קלוריות
  • 18 גרם חלבון
  • 14 גרם פחמימה
  • 2.5 גרם סיבים תזונתיים
  • 15 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי)

 

לזניית קישואים

לזניית טבעונית עם בזילקום ורוטב עגבניות דלת פחמימות ועשירה בחלבון

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 263 kcal

מרכיבים

  • 2-3 קישואים בינונים משקל כולל של חצי קילו
  • 2 כפות מלח
  • 300 גרם טופו
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות קופסת שימורים
  • 1 צרור עלי בזיליקום מופרדים מהגבעולים
  • 4 כפות שמן זית 40 מל
  • 1/2 כוס חלב סויה ללא סוכר ולא ממותק
  • 3 כפות שמרי בירה 30 גרם
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית מלח 5 גרם
  • 1/2 כפית סוכר 5 גרם
  • 30 גרם גבינת כמוצרלה של פלנטי כף מגורדת
  • 1 תבניית אפיה בגודל 24 על 15 ס"מ

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

מכינים את הקישואים

  1. בעזרת קולפן מגרדים את הקישואים באופן שווה ואחיד עד ה"אידרה" של הקישוא, החלק הפנימי בעל הזרעים. בו לא נשתמש

  2. שופכים 2 כפות מלח על גבי הקישואים ומערבבים וממתינים כ10 דקות עד שהקישואים מגירים נוזלים

  3. מסננים את הקישואים מהנוזלים ומהמלח

מכינים את הקרם

  1. בבלנדר או במעבד מזון מוסיפים את הטופו, שן שום אחת, מחצית שמן הזית, כפית חרדל, שמרי הבירה ומחצית מחלב הסויה

  2. טוחנים עד שמתקבלת עיסה במרקם נוזלי ואחיד

  3. במידה והבלנדר מתקשה לטחון את הטופו או שהמרקם שמתקבל מעט גושי, הוסיפו עוד מעט מחלב הסויה עד קבלת המרקם הרצוי.

  4. שפכו מחצית מהבלילה לקערה והניחו בצד

  5. למחצית הבלילה שנותרה במעבד המזון הוסיפו את עלי הבזיליקום וטחנו עד קבלת מרקם אחיד ובעל ריח משכר של בזיליקום.

  6. הניחו בצד

מכינים את הרוטב העגבניות

  1. בקערה עמוקה שופכים את רסק העגבניות

  2. מוסיפים שום כתוש, שארית שמן הזית, את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב

  3. מניחים בצד

מרכיבים את הלזניה

  1. מניחים על גבי תבניית האפייה 2 שכבות של של פרוסות קישואים

  2. מוסיפים 3-4 כפות של רסק עגבניות ומפזרים לכל אורך התבנית

  3. מניחים מעל 2-3 כפות של קרם לבן ו2-3 כפות של קרם בזיליקום

  4. בעזרת כף מערבבים קלות את שני הקרמים

  5. מוסיפים את שכבה של קישואים וחוזרים על התהליך עד גמר המרכיבים

  6. מפזרים מעל מעט מגבינת כמוצרלה

  7. אופים בין 30 - 40 דקות עד שהלזנייה משחימה

  8. כשהלזנייה תצא מהתנור היא תהיה לא יציבה ומתפרקת אך כלל שתצטנן היא תתייצב ותתגבש

  9. ניתן להקפיא כחודש או במקרר כ 3-4 ימים

סרטון של המתכון

 

Comments

comments