תתפלאו לדעת כמה קל זה להכין לחם כוסמת!
מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול
התוצאה היא לחם כבד ודחוס עם מרקם של לחם בסגנון רוסי. אפשר להוסיף תוספות שאתם אוהבים כמו: זרעים, צימוקים ואגוזים.
ביס מושלםאל תבלבלו עם הכוסמת החומה הקלויה שטעמה עז
הכוסמת הירוקה היא בעלת טעם עדין ונפלא וקל להכין ממנה דברים שונים כמו טורטיות, נודלס ולחמים.
למרות שהיא דומה במראה לדגן, הכוסמת מבחינה בוטנית היא זרע ומכילה כמות גבוהה של מינרלים, פחמימות ,חלבון ואיננה מכילה גלוטן כלל.
המתכון הזה ללחם הוא קל מאוד ואיננו דורש לישה, מיקסר או התעסקות בשמרים.
קצת פרטים על הכוסמת שלא ידעתם:
- את הכוסמת אוכלים כבר כמעט 10,000 שנה בגלל שהיא מכילה כמויות נאות של חלבון
- הכוסמת עשירה בסיבים, אבץ ונוגדי חימצון. ואינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לאלה הרגישים לו.
- היא נחשבת כמסייעת בהורדת כולסטרול ורמות הסוכר בדם.
- בשל תכולת סיבים גבוהה היא עוזרת לתחושת שובע ומאוד מומלצת לעוסקים בספורט
ערכים תזונתים של לחם כוסמת
פרוסת לחם אחת (מתוך 15) במשקל 30 גרם מכילה:
- 120 קלוריות
- 4 גרם חלבון
- 24 גרם פחמימות
- 1.5 גרם של שומן
- 3.3 גרם סיבים תזונתיים
תוספות ללחם:
- גרעיני דלעת: 20 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן – עשירים באבץ המסייע לשיפור רמות האנרגיה ומצב הרוח.
- גרעיני חמניה: 15 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן – עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E ומינרלים כגון מגנזיום, זרחן, ברזל ואבץ. בין היתר, גרעינים אלה עשירים בפיטוסטרולים (תרכובת טבעית הדומה במבנה לכולסטרול אך מסייעת בהורדת הכולסטרול בדם).
- צימוקים: 40 קק"ל, 0 גר חלבון, 0 גר שומן
- שיבולת שועל: 30 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן, 1 גר סיבים תזונתיים
- שן שום
- כפית כורכרום לצבע
השתתפה בהכנת כתבה זו התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר

לחם כוסמת
מרכיבים
- 3 כוסות כוסמת ירוקה לא קלויה 500 גרם
- 3 כוסות מים
- 1 כף שמן זית 10 מ"ל
- 1 כפית סירופ מייפל או סילאן או סוכר 10 מ"ל
- 1 כפית מלח 10 גרם
הוראות הכנה
-
שוטפים היטב את הכוסמת מאבק ומעבירים לקערה עמוקה
-
יוצקים את המים על גבי הכוסמת ומשרים כלילה (לפחות 4 שעות)
-
לאחר ההשריה, העבירו את הכוסמת המשורת יחד עם נוזלים ההשריה לבלנדר וטחנו היטב עד קבלת מרקם אחיד. אמור לצאת מרקם כמו בצק של פנקייקים
-
הוסיפו שמן זית, מלח וסילאן וערבבו היטב
-
העבירו לתבנית אפיה - אינגליש קייק, מרופדת בנייר אפיה
-
אם אתם רוצים לקשט עם גרעינים מעל, פזרו מעל עכשיו
-
הניחו את התבנית במקום חמים ל8 שעות להתפחה (בחורף אפשר אפילו כ 12 שעות)
-
אל תנסו לעשות קיצורי דרך ולהוסיף אבקת אפיה. ההתפחה הארוכה מעניקה טעם עמוק, חמצמץ ונהדר וחבל לפספס אותו.
-
לאחר ההתפחה הארוכה אפו את הלחם על חום בינוני (180 מעלות) כ שעה וחצי
-
הוציאו את הלחם מהתבנית והשיבו את הלחם ל10 דקות נוספות כדי לייבש את הצדדים ולהענק קרום פריך
-
צננו את הלחם לחלוטין לפני הפריסה
-
נשמר טרי וטעים באותו יום או בהקפאה כמספר חודשים
מה עוד אפשר לעשות עם כוסמת? מה עם פנקייקים מטורפים?