Home » מאפה פילו טבעוני
מאפה פילו טבעוני

מאפה פילו טבעוני

מאפה פילו טבעוני במילוי שבבי סויה, רימונים, שקדים וטימין


אני אוהב את חילופי העונות ובמיוחד המעבר בין הקיץ לסתיו.

יש משהו קסום בעיני שעדיין חם בחוץ אך הלחות מעיקה כבר איננה ונהיה מעט קריר בערבים

(מי שרוכב על קטנוע יכול להרגיש את זה היטב)

עדיין אפשר ללכת לים לראות שקיעה

עדיין יש פירות יפים של קיץ במרכולים

אך יש באוויר איזשהי אווירה שונה.

משהו חדש וקסום מזדחל לו אט אט.

אני ראיתי חצבים פורחים. איך זה תמיד מרגש.

אני יושב עכשיו וכותב את הפוסט הזה ליד שולחן האוכל, כל החלונות פתוחים ונכנסת פנימה אל הבית, רוח טובה שאופיינית רק לעונה הזו של סוף הקיץ ותחילת חגי תשרי.

בערב החג אנחנו מוזמנים לדודה של אמיר, שם נשב בגינה היפה מתחת לעצים הגדולים ונפתח את השנה החדשה עם שלל מאכלים טעימים אופיינים לחג.

אני מתכוון להביא מאפה פילו טבעוני ממולא בשבבי סויה עם רימונים. מנה מתקתקה, מרשימה וחגיגית שלא דורשת המון עבודה.

דמייינו מאפה חם של שכבות שכבות בצק פריך ודק מאוד עם מילוי מתקתק ושל שבבי סויה, רימונים, שקדים וטימין.

טעם של סתיו.

טעם של ישראל

מאפה פילו טבעוני
טעם של סתיו ישראלי

מעט על מאפה פילו טבעוני

את עלי הפילו אני קונה ומפשיר מראש (אני משתמש בעלי פילו של חברת מעדנות שגם השתתפו בהכנת הפוסט הזה)

אני מחבב במיוחד עלי פילו מפני שהם מכילים רק קמח ומים ומעט מאוד שומן (בטח שלא מרגרינה) מה שאומר שאני יכול לשלוט בכמות השומן בעצמי.

את המילוי הכנתי משבבי סויה שלא השרתי כלל, פשוט הוספתי אותם לרוטב שהכנתי מראש והם ספגו את כל הטעמים.

הבסיס של הרוטב הוא גזר מגורד ועגבניות מרוסקות. אפשר להחליף את הגזר בכל ירק קשה שאתם אוהבים כמו סלק, קולרבי או אפילו תפו”א.

את העגבניות המרוסקות אפשר להחליף בסלט חצילים, יוגורט טבעוני או כל רוטב שאתם אוהבים.

כדי להעניק חמיצות נעימה השתמשתי בכף תבלין סומק וכדי להעניק מעט פיקטניות עדינה השתמשתי בכפית של פפריקה חריפה.

אפשר להחליף את הסומק בלימון ואת הפפריקה החריפה בפפריקה אדומה.

כדי לתת לרוטב טעם ייחודי של רימונים השתמשתי בתרכיז רימונים שהוא סירופ שניתן למצוא באזור הרטבים בסופרמרקט וכדי לאזן את החמיצות האופיינית לרימון הוספתי מעט סילאן. בכל זאת שתהיה שנה מתוקה.

מאפה פילו טבעוני
יש יותר חג מזה?

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

פרוסה אחת מתוך 10 של מאפה פילו טבעוני במשקל של 110 גרם תכיל:

  • 137 קלוריות
  • 7.3 גרם חלבון
  • 16.5 גרם פחמימה
  • 6 גרם שומן

נשאר לכם בצק פילו? מה עם עוגית קינמון? 

מאפה פילו טבעוני

במילוי של שבבי סויה, רימונים, שקדים וטימין

זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 28 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות
קלוריות 137 kcal

מרכיבים

  • 5 דפי בצק פילו של מעדנות 150 גרם

למלית

  • 1/4 כוס שמן זית 50 מ"ל
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר מגורד
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מעט מלח
  • 1 כף שטוחה תבלין סומק
  • 1 כוס שבבי סויה 100 גרם
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף סילאן
  • מספר עלי טימין ללא הגבעולים
  • 1 כף שקדים מולבנים פרוסים

הוראות הכנה

  1. מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן

  2. מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף

  3. מוסיפים את הגזר המגורד ומטגנים כ 2-3 דקות

  4. מוספים את השום ומטגנים עוד כדקה שתיים תוך כדי ערבוב

  5. מוספים את הסומק, את הפפריקה והמלח ומערבבים

  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים

  7. מוסיפים את שבבי הסויה ומערבבים היטב עד שכל הרוטב נטמע ונספג בסויה.

    מאפה פילו טבעוני
  8. מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים ומעט מעלי הטימין, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

  9. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  10. פותחים את אריזת בצק הפילו של מעדנות

  11. פורסים את בצק הפילו על גבי משטח העבודה ומשמנים בעזרת מברשת את דף הפילו העליון

  12. בעזרת הידיים לוקחים את דף הפילו ומרפדים תבנית אפייה עגולה, כאשר קצוות הבצק עוטפות את קצוות התבנית.

  13. מניחים שכבה נוספת של עלה פילו וגם אותו משמנים היטב.

  14. מניחים שליש כמות של המלית על גבי עלי הפילו

    מאפה פילו טבעוני
  15. מפזרים מעט שקדים ומעט עלי טימין

  16. מניחים שכבה נוספת של עלה פילו ובעזרת הידיים מהדקים קלות ולבסוף משמנים עם שמן זית

  17. חוזרים על התהליך עד שלא נותר עוד מהמלית

  18. משמנים היטב את דף הפילו האחרון ומקפלים פנימה את קצוות הפילו כאשר דואגים לשמן היטב כל דף.

  19. מברישים מעט רכז רימונים מדולל במעט מים ובוזקים מעט שקדים ממעל

    מאפה פילו טבעוני
  20. אופים כ30-35 דקות עד שהמאפה משחים

  21. לפני ההגשה מברישים במעט רכז רימונים, בוזקים מעט שקדים, טימין וזרעי רימון

  22. לאחר קירור המאפה יתגבש מעט ויהיה נוח יותר לחיתוך

  23. יכול להשמר במקרר 2-3 ימים

 

 

Comments

comments