Home » מנה מושלמת לחיטוב טבעוני
מוקפץ טבעוני לחיטוב

מנה מושלמת לחיטוב טבעוני

מנה מושלמת לחיטוב טבעוני

צפו בסרטון

המוקפץ הטבעוני הזה מעולה לתקופת חיטוב מכמה סיבות:

האחת:

הוא מאוד משביע הודות לכמות החלבון הנאותה שבו וגם בגלל סקיני פסטה שמקורו מצמח הקונג'אק שמשביע מאוד ומכיל כמות מאוד נמוכה של קלוריות.

הסיבה השניה:

היא בשל כמות החלבון הגבוהה של התבשיל ובכך עוזרת לשמירת מסת השריר בזמן תהליך חיטוב טבעוני.

מוקפץ טבעוני לחיטוב
מוקפץ טבעוני לחיטוב

צמח הקונג'אק מכיל פוליסכריד, הידוע בתכונותיו המשביעות והמסייעות במניעת רעב .

הפוליסכריד מגיב עם הנוזלים במעי הדק ויוצר ג'ל שעוטף את החלק הפנימי של המעיים, כך מתקבלת תחושה של מלאות ושובע.

הדבר עשוי לסייע בצריכה נמוכה יותר של מזון ולהפחית את כמות הקלוריות ובכך לסייע בתהליך חיטוב.

בנוסף, צמח הקונג'אק מכיל מעט קלוריות ושומר על רמות סוכר בדם נמוכות, מה שיכול לסייע בהפחתת התקפי הרעב במהלך היום.

נשמע מהמם נכון?

למרות שצמח הקונג'אק מציע יתרונות תזונתיים משמעותיים,

יש כמה סיבות לכך שאין מומלץ לצרוך אותו בכמויות גדולות:

למשל, צמח הקונג'אק סיב תזותי גלוקומנן, אשר עשוי להשפיע על ספיגת חומרים תזונתיים ותרופות בגוף.

כמו כן, התכונות המשביעות של הפוליסכריד עשויות לגרום לתחושת שובע לאורך זמן רב מאוד, כאבי בטן וגזים במקרים של צריכת כמויות גדולות .

צריכה גבוהה של גלוקומנן הקיים בשפע בצמח הקונג'אק עלול לגרום לספיכת נוזלים גבוהה ובכך לגרום לכאבי ראש ואף להתייבשות.

בנוסף, יש לשים לב למוצרי צמח הקונג'אק המוכנים ולא לצרוך אותם בכמויות גדולות.

למרות שג'לי הקונג'אק עשוי להיות אפקטיבי בתהליכי חיטוב וירידה במשקל, מומלץ לשים לב לכמות הסוכר השומן והנתרן

חשוב לצרוך אותם במינון מוגבל ולא  להפוך למקור ראשי של מזון.

רוצים עוד מתכון עם יובה? 

מוקפץ טבעוני לחיטוב
מוקפץ טבעוני לחיטוב

ערכים תזונתיים למוקפץ טבעוני לחיטוב

מנה אחת של מוקפץ תכיל:

  • 378 קלוריות
  • 26 גרם חלבון
  • 21 גרם פחמימה
  • 19 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי)
  • 4 גרם סיבים תזונתיים

מוקפץ טבעוני לחיוטוב

מנה הגשה 1 מנה
קלוריות 378 kcal

מרכיבים

  • 40 גרם יובה כנפיים או כל יובה אחר שאתם אוהבים
  • 1 שקית סקיני פסטה ללא תוספת תיבול
  • 2 כפית שמן
  • 2 כפות רוטב סויה מופחת נתרן
  • 1 שום כתוש
  • 1 כפית שטוחה טבסקו
  • 1 חופן בצל ירוק קצוץ
  • 1 חופן גדול עלי מנגולד קצוץ
  • 1 כפית שומשום קלוי
  • 1 כף גדושה אבקת בוטנים 2ם גרם
  • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה

  1. משרים את היובה במי ברז פושרים כחצי שעה עד התרככות (לא צריך לבשל לפני)

  2. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן כ2-3 דקות עד שהוא הופך שקוף

  3. מסננים ממי ההשרייה את היובה ומוסיפים למחבת

  4. מטגנים על אש גבוה מאוד כ10 דקות תוך עדי ערבוב בלתי פוסק עד שהיובה נצרבת היטב והבצל מתקרמל

  5. כדי לא לשרוף את הבצל אפשר מדי פעם להוסיף מעט מים ולהמשיך בערבוב בלתי פוסק עד קבלת צבע שזוף ומעורר תאבון של היובה

  6. הוציאו את מהאריזה את הסקיני פסטה ושטפו היטב במים

  7. העבירו למחבת והוסיפו את הסויה, הטבסקו והשום

  8. הוסיפו את הבצל הקצוץ, המנגולד וערבבו עד שהמנגולד קמל מעט

  9. ערבבו את אבקת הבוטנים עם מים עד קבלת בלילה אחידה וצקו אותה על גבי המוקפץ

  10. העבירו לצלחת וקשטו עם מעט שומשום

סרטון של המתכון

Comments

comments