Home » קיש עגבניות טבעוני
קיש עגבניות טבעוני

קיש עגבניות טבעוני

קיש עגבניות טבעוני קמח כוסמין מלא

פרויקט בשיתוף תנובה סויה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


רגע לפני שאני כותב על קיש עגבניות טבעוני אני רוצה להתעכב דווקא על קמח כוסמין:

איך פתאום כולם אוהבים קמח כוסמין?

ובצדק זה קמח נהדר.

כוסמין הוא דגן והוא סוג של חיטה.

אינני יודע מדוע הוא נתפס בעיני רבים כבריא יותר מקמח חיטה אבל בהחלט יש לו מספר יתרונות מובהקים:

הוא מכיל מעט יותר חלבון מקמח חיטה מלאה או שיפון והרכב החלבון שבו מעט שונה מהשניים שציינתי:

הוא מכיל פחות גלוטן מחיטה (ולכן יש אנשים שקמח כוסמין לא גורם לחוסר נעימות בקיבה )

בנוסף הגרעין של הכוסמין קשיח יותר ולכן עמיד יותר למזיקים (ולכן צריך פחות לרסס את היבול)

אבל בעיני הגדולה של הכוסמין היא היכולת לעבוד איתו בקלי קלות.

הוא קמח מתמסר ולא מפונק וגם לא צריך ללוש אותו יותר מדי (כי מימילא אין בו הרבה גלוטן)

הוא בצק מהיר וקל ומושלם למאפים בדיוק מהסוג הזה:

את הקלתית לקיש העגבניות הטבעוני הזה הכנתי מקמח כוסמין עם שמן זית ומעט מים וכמעט שלא לשתי.

הקיש הזה חביב עלי במיוחד שמלבד הערכים התזונתיים הנפלאים שבו, הוא קייצי, שמח, טעים וקל להכנה.

2 פרוסות מהקיש בתוספת סלט יכולות להיות פתרון לארוחה שלמה ומזינה.

קיש עגבניות טבעוני
קייצי וים תיכוני

מעט על המתכון

כאמור לבצק של הקיש השתמשתי בקמח כוסמין מלא 100%.

אפשר לשנות מעט הרכבים של קמחים: נניח 80% כוסמין מלא ו20% לבן או קמח אחר. אבל דאגו שהרוב יהיה כוסמין מלא

את המלית הכנתי מעלי מנולד ובצל – אפשר להחליף בעלי תרד, קישואים מגורדים או אפילו חצילים קלויים.

בנוסף, השתמשתי גם בטופו מתובל בסגנון פרובנס של תנובה (שגם השתתפו בהכנת מתכון זה)

– אפשר להחליף בטופו מתובל עם בזיליקום של תנובה, או  אם אתם אמיצים בטופו פיקנטי שלהם (יוצא חריף ומהמם)

את העגבניות אפשר להחליף בכל ירק שאתם אוהבים כמו: פלפלים קלויים, סלק קלוי ואפילו ארטישוקים.

קיש עגבניות טבעוני
תראו את השכבות

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר: 

חתיכת קיש אחת (מתוך 10) במשקל 90 גרם תכיל:

170 קלוריות

7 גרם חלבון

22 גרם פחמימה

11 גרם שומן

מתכון לפשטידת קישואים תוכלו למצוא כאן

קיש עגבניות טבעוני

קיש עגבניות טבעוני מקמח כוסמין מלא במילוי של מנגולד וטופו

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות

מרכיבים

לבצק

  • 3/4 כוס קמח כוסמין 130 גרם
  • 1/3 כוס שמן זית 70 מ"ל
  • 1/4 כוס מים חמימים
  • קורט מלח

מילוי

  • 1 אריזה טופו מתובל בסגנון פרובנס 300 גרם
  • 3-4 עלי מנוגלד גדולים ויפים
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1 כף שמן זית

לטופינג של הקיש

  • 20 עגבניות שרי פרוסות לחצאים
  • מעט חומץ בלסמי ושמן זית
  • מעט עלי בזיליקום לעיטור

הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  1. בקערה עמוקה מערבבים את כל רכיבים הבצק עד שמקבל בצק מעט דביק ואחיד

  2. במידה והוא דביק מדי הוסיפו קמח, במידה ויבש מדי הוסיפו מעט מים. שחקו את הבצק עד שיתקבל בצק אחיד שנוח לעבוד איתו

  3. עטפו את קערת הבצק במגבת והכניסו למקרר לשעה

  4. כעבור שעה חממו תנור לחום בינוני 180 מעלות

  5. קמחו היטב את המשטח העבודה

  6. רדדו את בצק בעזרת מערוך לעובי דק ככל האפשר אבל היזהרו שלא יקרע

  7. גלגלו את הבצק על גבי המערוך וגלגלו אותו חזרה על גבי תבנית האפייה

  8. חתכו קצוות מיותרים בעזרת סכין או הידיים והדקו את הבצק אל דפנות תבנית האפייה

  9. בעזרת מזלג חוררו את תחתית הבצק

  10. הכניסו אל תנור האפייה ואפו כ 10 דקות

הכנת המלית

  1. טחנו בבלנדר את הטופו המתובל בסגנון פרובנס עד קבלת ממרח אחיד והניחו בצד. במידה והבלנדר שלכם מתקשה בטחינה הוסיפו מעט מים

  2. שטפו היטב את עלי המנגולד וקצצו אותם היטב כולל החלק הלבן.

  3. במחבת, טגנו בשמן הזית את הבצל עד שהוא נהפך שקוף והוסיפו את עלי המנגולד

  4. אדו כמספר דקות את הבצל עם המנגולד עד שהעלים מאבדים מנפחם

מרכיבים את הקיש

  1. העבירו את עלי המנגולד והבצל על גבי קלתית הכוסמין האפוייה, צקו את ממרח הטופו מעליהם ויישרו בעזרת לקקן.

    קיש עגבניות טבעוני
  2. הוסיפו את חצי עגבניות השרי

  3. הברישו עם מעט חומץ בלסמי ושמן זית

  4. אפו כ 30 דקות או עד הזהבה

  5. הוסיפו מעט עלי בזיליקום לעיטור מעל

  6. פרסו את הקיש לאחר צינון מוחלט

 

 

 

Comments

comments