מרק שעועית מקסיקני מזויף
צפו בסרטון
אנחנו כבר לא בדרום אמריקה אבל דרום אמריקה עדיין פועמת בנו
לפניכם מתכון למרק שעועית מקסיקני או בשם המקורי מרק שעועית צ'יפוטלה.
צ'יפוטלה הוא פלפל חריף שאני בטוח שלא נמצא בסופרמרקט ליד ביתכם ולכן החלטתי על דעת עצמי לזייף את המרק ולהוסיף במקום פלפל חריף מקסיקני, אריסה.
אם אתם דרום אמריקאיים, אל תהרגו אותי שחיללתי את המרק המסורתי. אני אוהב להשתמש במוצרים שאפשר למצוא בכל סופרמרקט ואיך נאמר בעדינות, אי אפשר למצוא פלפל צ'יפוטלה בארץ ואריסה עושה שימוש לא רע בכלל.
הסוד של המרק הוא שילוב של פלפל אדום, פלפל חריף, תירס ובישול ארוך יחד עם שעועית אדומה או לבנה.
התוצאה מתקבלת הוא מרק מעט חמצץ, סמיך ועשיר במיוחד בחלבון.
מגישים אותו עם כוסברה, בצל אדום, נאצ'וס ואיך לא – אבוקדו.
למה אבוקדו? לא יודע, הכל מוגש עם אבוקדו. ואיכשהו זה משתלב נהדר. נסו, ייתכן ותתאהבו.

ערכים תזונתיים:
ערכים תזונתיים למנה אחת של מרק שעועית אדומה מתוך 6 מנות
- 222 קלוריות
- 15 גרם חלבון
- 37 גרם פחמימות
- 10 גרם שומן (מתוכו פחות 0.5 שומן רווי)

עוקבים אחרי כבר באינסטגרם?

מרק שעועית מקסיקני
מרכיבים
- 1 כוס שעועית אדומה מושרה במים עד כיסוי ל 8 שעות לפחות
- 3 כף שמן זית
- 1/2 בצל קצוץ
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית סוכר
- 1 כף אריסה או סחוג אדום
- 3 שיני שום כתושות
- 1 פלפל אדום
- 3 כפות גדושות גרעיני תירס
- 2 ליטר מים
להגשה
- 1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
- 1 צרור כוסברה
- 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
- נאצ'וס
הוראות הכנה
-
בסיר עמוק מחממים שמן ומטגנים את הכמון, פפריקה, מלח וסוכר כ10-115 שניות על חום נמוך רק כדי לתת לטעמים של התבלינים להתפתח לתוך השמן
-
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף
-
מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ, השום והאריסה ומטגנים עוד כדקה -שתיים עד שמתפשט ריח נעים
-
מסננים את השעועית האדומה מנוזלי ההשריה ומוסיפים לסיר
-
מטגנים עוד כמספר דקות
-
מוסיפים את גרעיני התירס
-
מכסים במים ומוסיפים כפית סודה לשתיה
-
מביאים לרתיחה
-
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהשעועית תתרכך
-
תציצו מדי פעם בסיר שלא חסרים נוזלים. במידה וכן, הוסיפו כוס או שתיים תוך כדי
-
מגישים עם נאצוס, חופן כוסברה, בצל אדום קצוץ ואבוקדו
סרטון של המתכון