Go Back
להדפיס
מרק שעועית מקסיקני

מרק שעועית מקסיקני

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 6 מנות
קלוריות 222 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס שעועית אדומה מושרה במים עד כיסוי ל 8 שעות לפחות
  • 3 כף שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף אריסה או סחוג אדום
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל אדום
  • 3 כפות גדושות גרעיני תירס
  • 2 ליטר מים

להגשה

  • 1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
  • נאצ'וס

הוראות הכנה

  1. בסיר עמוק מחממים שמן ומטגנים את הכמון, פפריקה, מלח וסוכר כ10-115 שניות על חום נמוך רק כדי לתת לטעמים של התבלינים להתפתח לתוך השמן

  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף

  3. מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ, השום והאריסה ומטגנים עוד כדקה -שתיים עד שמתפשט ריח נעים

  4. מסננים את השעועית האדומה מנוזלי ההשריה ומוסיפים לסיר

  5. מטגנים עוד כמספר דקות

  6. מוסיפים את גרעיני התירס

  7. מכסים במים ומוסיפים כפית סודה לשתיה

  8. מביאים לרתיחה

  9. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהשעועית תתרכך

  10. תציצו מדי פעם בסיר שלא חסרים נוזלים. במידה וכן, הוסיפו כוס או שתיים תוך כדי

  11. מגישים עם נאצוס, חופן כוסברה, בצל אדום קצוץ ואבוקדו

סרטון של המתכון