בסיר עמוק מחממים שמן ומטגנים את הכמון, פפריקה, מלח וסוכר כ10-115 שניות על חום נמוך רק כדי לתת לטעמים של התבלינים להתפתח לתוך השמן
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף
מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ, השום והאריסה ומטגנים עוד כדקה -שתיים עד שמתפשט ריח נעים
מסננים את השעועית האדומה מנוזלי ההשריה ומוסיפים לסיר
מטגנים עוד כמספר דקות
מוסיפים את גרעיני התירס
מכסים במים ומוסיפים כפית סודה לשתיה
מביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהשעועית תתרכך
תציצו מדי פעם בסיר שלא חסרים נוזלים. במידה וכן, הוסיפו כוס או שתיים תוך כדי
מגישים עם נאצוס, חופן כוסברה, בצל אדום קצוץ ואבוקדו