Home » מתכון לחטיף קינואה
מתכון לחטיף קינואה

מתכון לחטיף קינואה

מתכון לחטיף קינואה עם תמרים וקקאו

 


לפני מספר ימים נתקלתי בסרטון אקראי בפייסבוק שמלמד איך להכין פופקור מקינואה.

ההוראות היו פשוטות פשוט לקלות מספר דקות את הקינואה על גבי מחבת חם עד שהקינואה מתפצפצת.

וואו, נשמע להיט. לא?

אז ניגשתי למטבח הוצאתי קינואה ששוכבת לי בארון וניסיתי בעצמי.

וואלה, מתפצפץ

אבל להבדיל מגרעיני תירס פיצפוצי הקינואה נשארים קטנים ולכן אי אפשר לנשנש אותם כמו שהם מול הנטפליקס.

לכן, שיניתי כיוון וחשבתי איך אפשר לשלב אותם בכל זאת במשהו טעים.

מחיפוש מהיר ברשת גיליתי שאפשר להכין מהם חטיפים מתוקים כמו החטיף קינואה שלפניכם.

חטיף מעולה לפני אימון, כשמתחשק משהו מתוק או כשרוצים להציע משהו לאורחים וזה…

מה שנחמד בקינואה המפוצפצת הזו זו העובדה שלא צריך לבשל אותה לפני במים והיא הופכת קראנצ'ית וכייפית ללעיסה.

השילוב עם עיסת תמרים וקקאו הופכת את החטיף הזה למפנק במיוחד ועשיר בנוגדי חמצון.

שילוב מושלם של חטיף וסופר-פוד

מתכון לחטיף קינואה
אלו כל המרכיבים

מעט על חטיף קינואה עם תמרים וקקאו

הבסיס של החטיף הוא קינואה לבנה קלויה שהתפצפצה. לא ניסיתי להחליף בקינואה אדומה אבל מעריך שזה יעבוד אותו דבר.

כדי לאחד את כל יחד השתמשתי במחית תמרים בוואקום. אפשר בהחלט להשתמש באותה כמות של תמרים מגולענים טחונים.

תוספת טעימה ובריאה היא של חמאת שקדים טבעית ללא תוספת סוכר. אתם יכולים להחליף באותה כמות של טחינה גולמית או חמאת בוטנים

רוצים מתכון לקציצות קינואה? הקליקו כאן 

ערכים תזונתיים:

יחידת חטיף קינואה עם תמרים מתוך 16 במשקל של 40 גרם יכיל:

  • 160 קלוריות
  • 5 גרם חלבון
  • 8 גרם שומן
  • 17 גרם פחמימה

מתכון לחטיף קינואה

זמן הכנה 15 minutes
מנה הגשה 16 יחידות
קלוריות 160 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה 180 גרם
  • 1/4 חבילה תמרים מגולענים בוואקום 150 גרם
  • 2 כפות אבקת קקאו 14 גרם
  • 1 כפית פולי קקאו 15 גרם
  • 250 גרם חמאת שקדים ללא תוספת סוכר
  • 2 כפות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת רחב

  2. מוסיפים את הקינואה ומשטחים היטב על גבי המחבת תוך כדי ערבוב בלתי פוסק שהקינואה לא תשרף

  3. לאחר מספר דקות הקינואה מתחיל לקפוץ ולהתפצפץ. לא להספיק לערבב

  4. לאחר שקינואה השחימה מעט ויש ריח אגוזי נהדר מסירים מהאש ומעבירים לקערה עמוקה

  5. מוסיפים את שאר מרכיבים החטיף ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד

  6. מעבירים לתבנית קטנה בגודל 20 ס"מ על 02 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

  7. בעזרת כוס או בעזרת הידיים מהדקים בחזוקה את הבצק

  8. מעבירים למקרר לחצי שעה

  9. לאחר חצי שעה מוציאים מהתבנית, חתוכים ל16 חתיכות וזוללים

 

Comments

comments