על נודלס במיסו גזר וריצות ארוכות
לפני 15 שנים גרתי לתקופה קצרה בגרמניה, בעיר משעממת להחריד ליד הגבול ההולנדי.
אני זוכר בעיקר מרחבים אדירים וריצות ארוכות שלא נגמרות בנופים ירוקים וקרירים שרק מזמינים אותך לגמוע עוד ועוד מרחקים.
אני חושב שבתקופה הגרמנית שלי רצתי יותר מ 150 ק"מ בשבוע, רק כי הנופים כל כך הזמינו אותי לרוץ בחיקם.
כשלא הייתי רץ היינו נוסעים לאמסטרדם. שם הייתה מסעדה אסייתית אשר מגישה מספר מנות טבעוניות נהדרות.
אחת מהן היא סובה נודלס עם מיסו גזר.
מנה פשוטה אבל מרגישה מתוחכמת הודות לרוטב הנהדר שלה.
רוטב כתמתם, קרמי מאוד אשר משתלב בצורה מצוינת עם הנודלס ופולי הסויה אשר מעטרים את המנה מלמעלה.
אני זוכר שחקרתי בדרך לא דרך כדי למצוא את המתכון של הרוטב ואף גייסתי את כל הגרמנית/הולנדית השבורה שבפי (האמינו לי היא שבורה) .
אבל לבסוף הצלחתי למצוא את המתכון ואני מביא אותו לפניכם.
View this post on Instagram
מעט על המתכון
במתכון הזה אני השתמשתי בנודלס שעשוי משעועית שחורה אשר רכשתי בסופרמרקט והוא מכיל כמות גדולה של חלבון וללא גלוטן.
אתם יכולים להשתמש בכל נודלס אשר אתם אוהבים ולפי דעתי אפילו אורז יכול להשתלב נהדר עם הרוטב.
לרוטב עצמו השתמשתי במיסו כהה כדי לקבל גוון יותר עמוק ודרמתי . אם אתם רוצים גוון יותר קליל, השתמשו במיסו בהיר.
השתמשתי בטחינה בהירה ולא מלאה כדי לא להכהות לחלוטין את הרוטב, אבל אפשר גם להשתמש בטחינה גולמית מלאה.

_____________________________________________
איך אוכלים את זה?
מנה אחת של נודלס ברוטב מיסו גזר יכולה להיות פתרון נפלא לארוחת ערב של אחרי אימון או כארוחת צהריים חגיגית עשירה בחלבון
_____________________________________________

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר
מנה אחת של נודלס עם רוטב מתוך 4 תכיל:
395 קלוריות
28 גרם פחמימה
30 גרם חלבון
18 גרם שומן (מתוכו 3 גרם שומן רווי)
רוצים עוד מנה עשירה בחלבון? לחצו כאן


נודלס ברוטב מיסו גזר
מרכיבים
- 250 גרם גזר בערך 4 גזרים בינוניים- קטנים
- 1/2 כוס משחת מיסו כהה בערך 4 כפות
- 1/4 כוס טחינה גולמית לא מלאה - 40 גרם
- 1 כפות חומץ
- 1/2 כפית ג'ינג'ר
- 350 גרם אטריות שעועית כהות או כל אטריות על בסיס קטניות שאתם אוהבים
- 1/4 כוס פולי סויה מבושלים - אדממה 40 גרם
- 1/2 כוס מים
הוראות הכנה
-
מכינים את הרוטב
-
מקלפים ומגרדים את הגזרים בפומפייה
-
מוסיפים לבלנדר את הגזרים המגורדים את המיסו, הטחינה, החומץ, הג'ינג'ר והמים וטוחנים עד שמתקבל רוטב אחיד והמוגוני
-
מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן
-
מעבירים לקערה עמוקה את הנודלס, הרוטב ומעל את פולי הסויה
-
מגישים עם מעט גזר מלמעלה
יש לי הערות
במידה ואתם רוצים רוטב בהיר עוד יותר
החליפו את הגזרים הכתומים בלבנים והשתמשו בטחינה לבנה ומיסו בהיר.