מתכון לסלט מלפפונים ואצות
הכי מצחיק אותי בעולם זה המושג "עונת המלפפונים" ככינוי לעונה יבשה שלא מתרחש בה דבר
אני ממש מרגיש צורך להעלב בשמם של המלפפונים כולם.
מלפפונים יכולים להיות כל-כך מרעננים, מרגשים וטעימים דווקא בעונה הכי חמה (שהיא כידוע הכינוי לעונת המלפפונים)
מלבד כמות נוזלים נפלא, המלפפונים מכילים כמות לא מבוטלת של נוגדי חמצון כמו כלורפיל ווטמינים ומינרלים.
השימוש במלפפונים הוא לרוב בסלט ירקות והוא מוסיף רעננות לכל מנה.
אני אוהב מאוד להכין סלט מלפפונים עם נודלס ואצות ברוטב קליל של סויה, ג'ינג'ר וצ'ילי
סלט קל הכנה, מרענן ומושלם לאכילה בחודשי הקיץ ובעונת המלפפונים
תוספת טעם מושלמת לסלט היא אצות אשר מכילים כמות גבוהה של יוד.
טבעונים רבים אשר נמנעים מאכילה של דגים יכולים לפתח חוסר של יוד ולכן אצות יכולות להיות מקור טוב למינרל זה.
קצת על המתכון:
אני השתמשתי בנודלס של אטריות אורז שחורות שמספקות צבע דרמתי (הטעם שלהם בעיני דומה לאטריות אורז לבנות)
אתם יכולים להחליף בכל אטריות אחרות שאתם אוהבים כמו סובה או אטריות שעועית.
לתוספת טעם והשלמה של המינרל החשוב יוד השתמשתי בשקית אחת של פתיתי אולווה אורגנית וזרעי צ'יה אורגנית של סיקורה (שגם השתתפו בהכנת הפוסט)
ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר:
מנת סלט מלפפונים ואצות במשקל של 150 גרם מכילה:
200 קלוריות
4 גרם חלבון
44 גרם פחמימות
2 גרם שומן
סלט מלפפונים
מרכיבים
- 3 מלפפונים
- 1 כוס אטריות אורז שחורות מבושלות 150 גרם
- 1 שקית פתיתי אולווה אורגנית וזרעי צ'יה אורגנית של חברת סיקורה
לרוטב
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות שמן קוקוס במצב צבירה נוזלי
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1 כפית מיץ לימון או ליים (אם אתה ברי מזל)
- קצת פלפל צ'ילי פרוס
הוראות הכנה
-
קוטמים את המלפפונים וחותכים את המלפפונים לאורך לשני חצאים
-
בעזרת כף מוציאים את החלק הפנימי של המלפפון, החלק של הזרעים. ניראה קצת כמו סירות קטנות.
-
פורסים לפרוסות את המלפפונים ומניחים בצד
-
מכינים את הרוטב (את הנודלס נכין בסוף כדי שלא ידבקו)
-
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה וטועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם
-
מכינים את הנודלס לפי הוראות ההכנה
-
מסננים את הנודלס ממי הבישול ומערבבים מיד עם הרוטב.
-
מניחים מעט שהנודלס יצטננו ורק אז הוסיפו את המלפפונים
-
פזרו שקית אחת של פתיתי אולווה והגישו עם מעט כוסברה קצוצה ממעל