Home » עוגיות חומוס
עוגיות חומוס

עוגיות חומוס

עוגיות חומוס עם שוקולד וקוקוס

צפו בסרטון

 

עוגיות  החומוס האלו מאוד דקות, עדינות, שבירות ומאוד טעימות

הסיבה שאפיתי אותן כל כך דקות בעיקר כדי לייצר עוגיות קטנות יותר ובכך אולי קצת יותר קלוריות

בכל אופן עוגיות הן עוגיות וצריך לאכול אותם כאשר אנחנו רוצים לאכול משהו מתוק ומפנק 🙂

אז לפני שאתם שואלים אותי אספר לכם שכן, מרגישים את הטעם של קמח החומוס

אבל בשילוב סירופ המייפל, השוקולד ומעט המלח מצליחים לטשטש את הטעמים.

במידה ואתם אוכלים קטניות העוגיות האלו גם כשרות לפסח במידה ולא אתם יכולים להחליף את קמח החומוס באותה כמות של קמח שקדים.

עוגיות חומוס
ככה זה מתחיל

מעט על המתכון:

  • כאמור המתכון מתבסס על קמח חומוס והוא די מורגש אם אתם לא רוצים להשתמש בקמח חומוס
  • אתם יכולים להשתמש באותה כמות של קמח שקדים, קמח עדשים או כל קמח אחר שאתם אוהבים
  • אם אתם רוצים להחליף את שמן הקוקוס אתם יכולים להחליף בנטורינה/מרגרינה (לא יותר בריא אבל זה מה שיש)
  • אפשר להמתיק עם מייפל כמו שאני השתמשתי או כל ממתיק אחר שאתם רוצים כמו סילאן, סוכר, אגבה וכו

עוקבים אחרי באינסטוש?

עוגיות חומוס
טפל’ה קוקוס וזה מושלם

ערכים תזונתיים:

עוגיה אחת מתוך 10 במשקל 33 גרם תכיל:

  • 115 קלוריות
  • 5 גרם חלבון
  • 17 גרם פחמימות
  • 3 גרם שומן

 

  • רוצים עוד מתכון לעוגיות? 

    עוגיות חומוס

    זמן הכנה 5 minutes
    זמן בישול 8 minutes
    מנה הגשה 10 עוגיות
    קלוריות 115 kcal

    מרכיבים

    • 1.5 כוס קמח חומוס 233 גרם
    • 3 כפות שמן קוקוס במרקם קשה 40 גרם
    • 2 כפות סירופ מייפל 30 גרם
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 30 גרם שוקולד מריר
    • 1 כפית שמן
    • 1 כף קוקוס 6 גרם

    הוראות הכנה

    1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

    2. בקערה עמוקה מערבבים את קמח החומוס, המלח, סירופ המייפל ושמן הקוקוס

    3. מערבבים עד שמתקבל מרקם גרגרי

    4. שופכים את תכולת הקערה על גבי נייר אפייה ומניחים מעליו נייר אפייה נוסף

    5. בערת מערוך או כוס מרדדים היטב את הבצק שנוצר

    6. נסו לרדד דק דק

    7. בעזרת קורצן עגול גדול צרו עיגולים

    8. נעצו במרכז כמו עיגול בצק בעזרת קורצן קטן בצורה של לב

    9. בעזרת הידים וסכין למריחה ובזהירות הסירו את עודפי הבצק

    10. אפו את העוגיות בין 5-8 דקות עד הזהבה קלה

    11. שימו לב שהעוגיות לא נשרפות כי הן מאוד דקות

    12. הוציאו את העוגיות וצננו היטב לפני שאתם מוציאים מתבנית האפיה

    13. המיסו שוקולד מריר והוסיפו מעט שמן כדי לדלל את השמן

    14. הברישו כל עוגיה בשוקולד מריר ופזרו מעט קוקוס מעל

    15. בתאבון

    סרטון של המתכון

Comments

comments