Home » עוגיות חלבון טבעוניות שוקולד
עוגיות חלבון טבעוניות שוקולד

עוגיות חלבון טבעוניות שוקולד

עוגיות חלבון טבעוניות שוקולד רק מ5 מרכיבים

אני באמת חושב שאלו העוגיות הכי קלות שהכנתי בחיים שלי.

רק 5 מרכיבים ויש לכם אחלה של עוגיות, שוקולדיות, רכות, נימוחות וטעימות מאוד.

אלו עוגיות שאפשר להכין מראש ולשמור בתוך קופסא אטומה ולשמור כשרוצים לנשנש משהו טעים עם אקסטרה חלבון וגם אם זה טבעוני אז מה טוב.

אתחיל בכך שהבסיס של המתכון הוא אבקת חלבון סויה ללא טעם של חברת מיי-פרוטאין והיא ללא ספק האבקה הכי אהובה עלי מתוך הצע הרחב שיש להם להציע

אם אתם רוצים לינק לאבקה אתם יכולים למצוא אותו כאן ואם אתם רוצים לקבל עוד 10% הנחה פשוט תקלידו Haggai בשורת הקופונים. (גילוי נאות: אני מקבל כמה שקלים על כל רכישה)

מעט על המתכון

 

כדי לייצר אווריריות נעימה לעוגיה וכדי שהיא לא תצא דחוסה מאוד אני מקציף אקווה פאבה שזה מי שימורים של חומוס (אני לא מרחיב על זה, כי אני בטוח שכבר נתקלתם בזה מליון פעמים)

שימו לב שהאקווה – פאבה (שם מהמם למי חומוס) מוקצפים טוב רק עם סוכר. בלי סוכר בכלל לא תקבלו קצף. אתם יכולים לצמצמם למינימום את הסוכר אבל אל תוותרו לחלוטין.

אני השתמשתי בשוקולד מריר איכותי. יש לי תחושה שאפשר להחליף את השוקודל באותה כמות של חמאת בוטנים. מודה שלא ניסיתי אבל אין סיבה שזה לא יצליח

אם אתם רוצים גרסה פחות חלבונית והרבה יותר רכה החליפו את האבקת החלבון ב פי 2 כמות של קמח חיטה לבן. זהירות זה יכול להיות ממכר 🙂

עוגיות חלבון טבעוניות שוקולד
עוגיות חלבון טבעוניות שוקולד אי

ערכים תזונתיים לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד

עוגיה אחת מתוך 8 תכיל:

  • 285 קלוריות
  • 11.5 גרם חלבון
  • 20 גרם פחמימה
  • 13 גרם שומן

עוד מתכון לעוגיות חלבון? הקליקו פה 

עוגיות חלבון טבעוניות שוקולד

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 8 minutes
מנה הגשה 8 עוגיות גדולות
קלוריות 285 kcal

מרכיבים

  • 1/3 כוס אקווה פאבה 80 מ"ל
  • 1 כף סוכר 15 גרם
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • 20 גרם נטיפי שוקולד לקישוט
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 50 גרם אבקת חלבון טבעונית ללא תוספת טעם של מייפרוטאין או כל חברה אחרת שאתם חפצים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות

  2. שופכים את האקווה-פאבה לתוך קערת המיקסר ומוסיפים את הסוכר

  3. מפעילים את המיקסר על המהירות הכי גבוהה ומקציפים במשך 3-4 דקות עד שנוצר קצף אחיד ויציב ומעבירים לקערה עמוקה

  4. ממיסים את השוקולד במיקרו במספר פולסים של 30 שניות כ"א עד המסה או על גבי סיר עם מים רותחים.

  5. אם השוקולד מאוד סמיך ולא נוזלי אפשר להוסיף כף שמן צמחי כדי לדלל את השוקולד מעט

  6. מוסיפים כף אחד של שוקולד לתוך קערת הקצף ובעזרת מרית מקפלים בצורה עדינה את השוקולד לתוך הקצף. (מקפלים הכוונה למעיין עירבוב מאוד מאוד עדין)

  7. חוזרים על התהליך עד שנוצר מוס שוקולד אוורירי ואחיד

  8. מוסיפים את אבקת החלבון וכפית סודה לשתיה ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד ודביק

  9. מרפדים תבנית אפיה, בנייר אפיה

  10. בעזרת ידיים רטובות יוצרים 8 כדורים ומניחים אותם על גבי תבנית אפיה

  11. משטחים אותם מעט ומקשטים עם מעט נטיפי שוקולד

  12. אופים כ 8 דקות (אם רוצים עוגיות יותר פריכות השאירו אותם עוד דקה-שתיים בתנור)

  13. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני ההגשה

Comments

comments