עוגיות קינמון קטוגניות, דלות פחמימה
עוגיות קטוגניות, בטעם של תפוח קינמון, קלות להכנה וטעימות מאוד
אני יכול להרגיש את הקיץ ממש מעבר לפינה (למרות שאני כותב את הפוסט וכאשר החימום פועל ויורד גשם בחוץ)
מה שאומר שתקופת החיטוב לקיץ החלה.
בפועל, אני מקצץ דרמתית את כמות הקלוריות ואינני אוכל דבר מבלי לשקול אותו לפני. (כן, אני יודע זה סופר פתטי)
מלבד קיצוץ של הקלוריות, אני גם מקצץ בכמות הפחמימות שאני אוכל כדי לייצר אצלי תחושת שובע.
רגע, רגע, רגע
פחות פחמימות יותר שובע?
כן! אני אסביר.
כשאנחנו אוכלים פחמימות, הן נספגות ומעלות את רמות הסוכר בדם.
כתוצאה מכך, כדי להכניס את הסוכר לתאים הלבלב מפריש אינסולין ובכך מוריד את רמת הסוכר בדם.
ברגע שרמת הסוכר יורדת מעל רף מסוים והקיבה מתחילה להתרוקן, תאי הקיבה מפרישים את הורמון הרעב- גרלין. ההורמון מגיע דרך מחזור הדם לאזור במוח שאחראי על בקרת תהליכים כמו אכילה, שתיה, שניה ורבייה- היפותלמוס. והוא מעביר מספר אותות שמתפרשים אצלנו כתחושת רעב.
כאשר התזונה דלה בפחמימות, הגוף מייצר גלוקוז (הדרוש לו לפעילות תקינה של התאים) מהחומרים הזמינים לו קרי: שומן וחלבון.
אומנם תהליך פירוק מלקולות שומן וחלבון ובניית מחדש של מולקולה של גלוקוז "יקרה" מבחינה אנרגטית, ויותר קל ומהיר לפרק מולקולה של עמילן לדוגמה לגלוקוז אך כאשר אין פחמימה בנמצא הגוף יפרק את חומצות השומן לאנרגיה זמינה.
פירוק של מולקלות השומן ייצר מולקלות מסיסות במים בשם: גופי קיטון ועל כך השם של התזונה הקטוגנית (שפותחה עבור טיפול באפליפיסיה לילדים)
התוצאה שנחוש בתהליך זה הוא תחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן מבלי צורך לנשנש בין הארוחות.
ישנן יתרונות מסויים לתזונה קטוגנית בעיקר לטיפול בהשמנה, סכרת טייפ 2, לחץ דם וכ"ו אך מספר חסרונות מובהקים כמו: אוסטיאופורוזיס, בחילות, כאבי ראש, ריח רע מהפה וכל ההשפעות שנגרמות מתזונה דלה בסיבים, וויטמינים ומינרלים (עקב אי אכילה פירות וירקות בשל כמות הפחמימות שבהן)
ההמלצה שלי שאם אתם רוצים לצאת להרפתקה של תזונה טבעונית קטוגנית עשו זאת בליווי תזונתי ולא על דעת עצמכם.

מעט על עוגיות קינמון קטוגניות, דלות פחמימה
אני רוצה להתחיל בכך שהעוגיות לא מתוקות.
הן מתקתקות
אם אתם רוצים להגביר את המתיקות ועדיין לשמור על כמות פחמימות נמוכה הוסיפו ממתיק מלאכותי כמו סטיביה.
את העוגיות האלו הכנתי מקמח שקדים טחונים מולבנים. אתם יכולים להכין לבד את הקמח. פשוט לטחון במטחנת תבלינים שקדים.
אפשר להחליף את קמח השקדים באותה כמות של קמח קוקוס אך דעו שתתקבלנה עוגיות בעלות טעם עז של קוקוס (לשיקולכן)
כדי להוסיף טעם ואופי הוספתי אבקת קינמון. אם אתם לא אוהבים הסירו אך דעו שגם תחושת המתיקות תעלם איתה.
כדי להעניק לחות ומתיקות עדינה השתמשתי ברסק תפוחים ללא תוספת סוכר. אפשר להחליף באותה כמות של בננה (אך זה ישנה דרמתית את כמות הפחמימות)
תוספת נוספת לטעם ולסטייל הוא ממרח השקדים בתוספת מייפל

ערכים תזונתיים:
עוגיה אחת מתוך 20 במשקל של 22 גרם תכיל:
- 110 קלוריות
- 1.5 גרם חלבון
- 3 גרם פחמימה
- 9 גרם שומן
עוד מתכון דל פחמימות? מה עם קרקרים מפישתן?

עוגית קינמון קטוגנית
מרכיבים
- 200 גרם קמח שקדים כוס
- 150 גרם חמאת שקדים עם מייפל של ראסטיז
- 50 גרם רסק תפוחים לא תוספת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סוכר קוקוס
- 2 כפית אבקת קינמון
הוראות הכנה
-
בקערה עמוקה מערבבים את קמח השקדים, חמאת השקדים, רסק התפוחים, הקינמון ותמצית הוניל עד קבלת עיסה אחידה
-
מעבירים למקרר לחצי שעה
-
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות)
-
בעזרת ידיים יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים על גבי תבנית אפייה
-
בעזרת תחתית של כוס רטובה משטחים כל כדור לצורה של דיסקית
-
בעזרת מזלג יצורים צורה של צלב
-
בוזקים מעט קינמון וסוכר קוקוס ואופים כ 15 דקות
-
מצננים לחלוטין לפני שזוללים
סרטון של המתכון