עוגת שוקולד בננה טבעונית ללא אפייה
רוצים עוגת שוקולד בננה טבעונית ללא אפיה? אז הגעתם למקום הנכון
עוגה שאפשר לתקתק בכמה דקות, אפשר להכין עם הילדים ואפילו מכילה כמות יפה של חלבון, סיבים תזונתיים ושוקולד (שזה הכי חשוב בתכלס)
עוגה חמודה, בטעם דומיננטי של בננה ושוקולד ולמעלה אקסטרה פאן של חמאת שקדים.
מעט על המתכון
- הבסיס של העוגה הוא שיבולת שועל, בננה וחמאת שקדים. אפשר להחליף את שיבולת השועל בפתיתי פתי-בר לחלופה יותר מפנקת ואת חמאת השקדים אפשר להחליף בחמאת בוטנים או טחינה.
- מי ששואל במה אפשר להחליף את הבננה, אני פשוט לא אענה לו. כי זו עוגת בננה!! הבנתם?
- הבסיס של העוגה הוא טופו משי ושוקולד מריר. כן, טופו. ולא, לא מרגישים את הטעם של הטופו! באחריות.
- שימו לב שאני מתכוון לטופו משי ולא לטופו רגיל. זה טופו אחר, הרבה יותר רך
- לא, 300 גרם שוקולד מריר זה לא הרבה!
- לאקסטרה פאן אני מזליף חמאת שקדים ושוקולד מריר מומס מלמעלה. תחליפן בחמאת בוטנים אם בא לכם
ערכים תזונתיים של עוגת שוקולד בננה טבעונית
פרוסת עוגה אחת (מתוך 10) במשקל של 100 גרם תכיל:
- 230 קלוריות
- 5 גרם חלבון
- 21 גרם פחמימות
- 14 גרם שומן (מתוכו 0.3 גרם שומן רווי)
עוגת שוקולד בננה טבעונית
מרכיבים
לתחתית
- 3/4 כוס שיבולת שועל
- 1 בננה בשלה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חמאת שקדים ללא תוספת סוכר
לציפוי
- 3 חפיסות שוקולד מריר איכותי 300 גרם
- 1 אריזה טופו משי 340 גרם
לקישוט
- 1 כף שוקולד מריר
- 1 כף חמאת שקדים ללא תוספת סוכר
הוראות הכנה
-
מקלפים את הבננה ומועכים אותה בעזרת מזלג עד שמתקבלת מחית אחידה
-
מוסיפים את חמאת השקדים ותמצית הוניל ומערבבים עד שמתקבלת מחית אחידה
-
מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד ודביק
-
מרפדים תבנית בנייר אפיה
-
משטחים בעזרת הידיים את הבצק על התבנית ומכניסים להתגבשות במקרר למשך שעה לפחות
מכינים את הציפוי
-
ממיסים את השוקולד במיקרוגל ושומרים כף של שוקולד מומס בצד
-
מעבירים את הטופו לבלנדר וגם את השוקולד המומס וטוחנים היטב עד קבלת מחית אחידה
-
מוציאים את תחתית שיבולת השועל מהמקרר ויוצקים את מוס השוקולד על גבי תחתית שיבולת השועל
-
מזליפים מעל מעט שוקולד מומס ועוד חמאת שקדים
-
בעזרת מזלג או סכין יוצרים צורות של סיפרלה בצורה עדינה
-
מכניסים את העוגה למקרר לפחות לשעתיים עד התגבשות