Home » פלאפל טופו
פלאפל טופו

פלאפל טופו

פלאפל טופו – אשכרה טעם של פלאפל

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


השבוע נתקפתי בחוסר מוזה משווע.

פתאום כל הרעיונות למתכונים הלכו לים ואני נשארתי עם ראש חלול מרעיונות (יש יאמרו גם משכל)

החלטתי לפנות אליכם, אל העוקבים של הבלוג ולשאול בסטורי: האם יש לכם רעיונות למתכונים שאני אכין ואצלם.

מרגע ששאלתי את השאלה בסטורי הרגשתי שזו כמו יריית הזינוק במרתון ניו-יורק.

קיבלתי עשרות של עשרות תגובות, הצעות ורעיונות נפלאים של מנות. ( תודה כל מי ששלח- אתם נפלאים)

ואז מישהי נפלאה שקוראים לה מעיין לפידות שהיא גם תזונאית וגם מאמנת כושר (השילוב האהוב עלי) שלחה לי תמונה של מנת פלאפל שהיא הכינה.

המחשבה הראשונה שלי היתה: נו יופי, הכינה פלאפל מעדשים, ביג דיל.

אבל אז היא אמרה לי שזה מטופו.

באותו רגע הבנתי שהיא עלתה פה על שוס רציני.

הסיבה שהתלהבתי כל כך, מפני שטופו הוא חומר גלם נוח לעבודה, בעל טעם נייטרלי וערכים תזונתיים נפלאים.

והשילוב עם כוסברה וכמון מייצר קציצה שדומה בטעמה אחד לאחד לטעם של פלאפל.

שימו לב – המרקם שונה מאוד:

בעוד שלפאפל יש מרקם מעט גרגרי לפלאלפל הטופו יש מרקם חלק.

טוב או לא? זה כבר נתון לשיקולכם אני עפתי על זה כאילו אין אוגוסט בחוץ

פלאפל טופו
אותו טעם – אבל זה לא מחומוס

מעט על פלאפל טופו

כאמור הטעם האופייני של הפלאפל מגיע מהשילוב של כמון, שום, בצל וכוסברה.

אם אתם לא אוהבים אחד מהתבלינים האלו תרגישו חופשי להחליף או להסיר לחלוטין. הטעם יהיה שונה מפלאפל אבל בטוח שייצא טעים.

כדי לגבש את כל העיסה לכדי כדורים שלא יתפרקו באפייה, אני השתמשתי בכוס אחת של פירורי לחם.

אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן נסו לשים את ידכם על פירורי לחם ללא גלוטן או לחילופין להחליף אותה כמו של שיבולת שועל טחונה עד דק לקמח.

פלאפל טופו
זו גרסה שמנה יותר

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנה של 3 כדורי פלאפל טופו במשקל 100 גרם מכילה:

204 קלוריות

9 גרם חלבון

15 גרם פחמימות

12 גרם שומן

תוספת של חצי פיתה מקמח מלא תכיל: 

139 קלוריות

4 גרם חלבון

24 גרם פחמימה

1/2 גרם שומן

תוספת של חצי כף טחינה מדוללת במעט מים במשקל 15 גרם: 

50 קלוריות

2 גרם חלבון

1 גרם פחמימה

4.5 גרם שומן

רוצים קציצות טופו ובזיליקום? כנסו הנה

פלאפל טופו

אותו הטעם - 5 דקות עבודה

Keyword פלאפל, טופו, כוסברה, כמון
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 20 כדורים

מרכיבים

  • 300 גרם טופו
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 שיני שום
  • 1/2 בצל
  • 1 כפית גדושה כמון
  • קורט מלח
  • 1 כוס פירורי לחם 90 גרם
  • 1/4 כוס שמן זית 60 מ"ל
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

  1. חממו תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בבלנדר טוחנים היטב את הטופו, הכוסברה, הבצל, השום, הכמון והמלח עד קבלת מרקם אחיד וללא גושים

    פלאפל טופו
  3. במידה והבלנדר שלכם מתקשה בטחינה הוסיפו מעט מים כדי להקל עליו

  4. העבירו את העיסה לקערה עמוקה והוסיפו את פירורי הלחם, שמן הזית ומיץ הלימון וערבבו היטב עד קבלת מרקם אחיד

    פלאפל טופו
  5. שימו לב (זה חשוב) במידה והוספתם מים לטחינה של הטופו או שהטופו שרכשתם הוא רך יותר תצטרכו להוסיף יותר/פחות פירורי לחם. לכן העצה שלי הוסיפו בכל פעם קצת פירורי לחם עד קבלת מקרם אחיד ויציב (ייתכן ותצטרכו פחות פירורי לחם)

  6. בעזרת הידיים צרו כדורים 20 כדורים בגודל אחיד.

  7. הניחו כל כדור על גבי תבנית אפייה וזילפו מעט שמן זית על כך כדור

  8. אפו את כדורי הפלאפל כ15 - 20 דקות עד השחמה

  9. מלאו פיתה מקמח מלא את כדורי הפלאפל הוסיפו טחינה וחריף וזללו בהנאה

    פלאפל טופו

 

 

Comments

comments