Home » פנקוטה שקדים טבעונית
פנקוטה שקדים טבעונית

פנקוטה שקדים טבעונית

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

פנקוטה שקדים טבעונית דלת קלוריות

צפו בסרטון

פנקוטה זה קינוח מצפון איטליה שמכיל שמנת, ג'לטין, סוכר ווניל אבל אני החלטתי שמגיע לנו פנקוטה שקדים טבעונית טעימה ללא שומן רווי וללא כולסטרול.

קינוח קל להכנה, טעים בפחות מ 200 קלוריות!

אבל שימו לב, זה לא קינוח מאוד מתוק ומכיל כמות מתונה של מתיקות  אבל עדיין מאוד מפנק וטעים.

  • מעט על פנקוטה שקדים טבעונית
  • המקריש של הפנקוטה במתכון הזה הוא אגר אגר. שזה תחליף טבעוני לג'לטין העשוי אצות וחסר טעם. סימונו אגב בתקינות המזון האירופית הוא E406 .
  • ניתן למצוא בחנויות טבע ובחנויות מתמחות ומלבד תכונות נהדרות של הקרשה הוא מכיל
  • במתכון הזה השתמשתי בכף וחצי של פתיתי אגר אגר אם יש לכם אבקה יחס ההמרה הוא כף פתיתים = לכפית אבקה.
  • כדי להעניק טעם נפלא של שקדים השתמשתי בחמאת שקדים טבעית ללא תוספת סוכר. אתם יכולים להחליף בקרם קוקוס, חמאת בוטנים ואפילו טחינה.
  • הסיבה שהוספתי את חמאת השקדים היא כדי להוסיף מעט שומן ו"גוף" לקינוח.  כי בואו, יש גבול לכמה "לייט" קינוח יכול להיות, אנחנו גם צריכים להנות על הדרך.
  • הבסיס של הפנקוטה הוא חלב סויה ללא סוכר אפשר כמובן להחליף בכל חלב צמחי שאתם חפצים. חלב שקדים יתאים פה מבחינת הטעם.
  • המתקתי את את הפנקוטה שקדים עם סילאן. באמת שאין צורך להמתיק יותר. אתם יכולים להחליף את הסילאן באותה כמות של מייפל או כל תחליף סוכר אחר שאתם רוצים.
פנקוטה שקדים טבעונית
פנקוטה שקדים טבעונית

ערכים תזונתיים של פנקוטה שקדים טבעונית

מנה אחת של פנקוטה (מתוך 4 ) תכיל:

  • 160 קלוריות
  • 20 גרם פחמימה
  • 1 גרם חלבון
  • 8 גרם שומן

פנקוטה שקדים טבעונית

מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 160 kcal

מרכיבים

  • 2 כוסות חלב סויה 450 מ"ל
  • 4 כפות סילאן 60 גרם
  • 4 כפות חמאת שקדים ללא תוספת סוכר 40 גרם
  • 1 כף פתיתי אגר אגר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. לסיר קטן מעבירים את חלב הסויה, 3 כפות סילאן, חמאת השקדים, תמצית וניל ואת האגר אגר

  2. מביאים לרתיחה מבשלים כ 5 דקות על אש נמוכה

  3. האגר אגר יתחיל לעבוד רק לאחר בישול ורתיחה

  4. מחממים במיקרו את הסילאן ומביאים אותו למצב נוזלי

  5. יוצקים כפית של סילאן נוזלי לתוך ספל קטן

  6. יוצקים את תערובת חלב הסויה ואגר אגר לתוך ספל

  7. מכניסים למקרר לשעה לפחות

  8. לפני ההגשה מחלצים בעדינות את הפנקוטה בעזרת סכין או כפית

  9. השוליים אמורים לצאת בקלות

  10. הופכים את הספל מעל צלחת ומרימים

  11. מגישים קר

Comments

comments