פנקייק סלק ותמרים
View this post on Instagram
סלק הוא תוספת אדירה של ברזל ונוגדי חמצון חזקים והוא גם מעניק טעם מתקתק וייחודי לכל מתכון ותבשיל ויותר חשוב מעניק צבע ורוד ומגניב שאף אחד לא ישאר אדיש.
השילוב של תמרים וסלק מייצר אקסטרה מתיקות וגם תוספת מבורכת של סיבים תזונתיים.
את הפנקייקים האלו אפשר להכין לשבת בבוקר או בכל פעם שרוצים להרשים מישהו או מישהי מיוחדת (נניח, לארוחת ערב חגיגית?)

מעט על פנקייק סלק ותמרים
- כדי להכין את הפנקייק אני השתמשתי בסלק טרי קלוף ומבושל בסיר עם מים חמים כ 15 דקות. אפשר גם לבשל במיקרוגל או להשתמש סלק בוואקום. זה לא משנה.
- כדי להוסיף תוספת של מתיקות לפנקייקים (בכל זאת, זה צריך להיות מתוק) הוספתי 4 תמרים וחצי בננה. אפשר לוותר לחלוטין ולהוסיף עוד חצי בננה בנוסף למה שציינתי במתכון עצמו
- הבסיס של הפנקייקים הוא קמח שיבולת שועל שהוא למעשה שיבולת שועל דקה שטחנתי בבלנדר מספר שניות עד שקיבלתי קמח.
- חלק חשוב ומהותי ביצירת המרקם הייחודי של הפנקייקים הוא יוגורט טבעוני. אני השתמשתי במעדן סויה של תנובה ללא תוספת סוכר. אתם יכולים להשתמש בכל יוגרוט טבעוני אחר שיש לכם.
- תחליף מעולה לביצה הוא "ביצת פשתן" – תערובת של פשתן טחון טרי עם מעט מים שמצליח להדביק את כל המסה ביחד לכדי פנקייקים. אפשר להחליף את הפשתן גם בזרעי צ'יה.
- אתם לא חייבים לטגן את הפנקייקים עם המון שמן. מחבת טפלון איכותית וחצי כפית שמן תספיק לחלוטין.
- אני הגשתי את הפנקייק סלק ותמרים עם יוגורט טבעוני למעלה, סלק יבש והמון מייפל

ערכים תזונתיים לפנקייק סלק ותמרים
פנקייק סלק אחד מתוך 10 יכיל:
- 134 קלוריות
- 5 גרם חלבון
- 23 גרם פחמימה
- 2.6 גרם שומן
- 2.5 מ"ג ברזל

פנקייק סלק ותמרים
מרכיבים
- 2 כוסות שיבולת שועל 200 גרם
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף זרעי פשתן 20 גרם
- 60 מ"ל מים 3 כפות
- 1 גביע יוגורט סויה ללא תוספת סוכר 125 גרם
- 2 כפות תמצית וניל
- 1 סלק קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 בננה
- 4 תמרים ללא מגולענים
- מעט שמן לטיגון
להגשה
- 1 יוגורט סויה
- מעט סירופ מייפל
הוראות הכנה
-
טוחנים את הפשתן במטחנת תבלינים ומערבבים בקערה קטנה עם 3 כפות מים ומניחים בצד עד להתגבשות. הפשתן יעזור לנו להדביק את כל מרכיבי הפנקייק
-
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את שיבולת השועל יחד עם אבקת האפייה עד שמתקבלת אבקה דקה כמו קמח. אפשר לטחון את שיבולת השועל גם בבלנדר
-
לאחר שמקבלים קמח דק, מוציאים ומניחים בצד
-
מניחים את קוביות הסלק בקערת זכוכית, מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך 7 דקות עד שהסלק מתרכך
-
אפשר גם לאפות את הסלק בתנור במשך 20 דקות על חום בינוני 180 מעלות
-
אם משתמשים בסלק בוואקום לא צריך לבשל אותו לפני
-
מעבירים למעבד מזון את הסלק המבושל, התמרים המגולענים, הבננה, תערובת הפשתן, היוגורט, תמצית הוניל והמלח
-
טוחנים את כל המרכיבים היטב עד שמתקבלת עיסה רטובה ואחידה מאוד
-
במידה והעיסה יבשה והוסיפו מעט יוגורט או חלב סויה.
-
הוסיפו בהדרגה את קמח שיבולת השועל תוך כדי ערבוב. אפשר גם להפעיל את מעבד המזון עד קבלת מרקם אחיד
-
חממו מחבת טפלון איכותית עם מעט שמן
-
העבירו כף בלילה של הפנקייק למחבת וטגנו עד השחמה על חום נמוך כ 2-3 דקות
-
בעזרת מרית ומזלג הפכו את הפנקייק וטגנו בצד השני
-
הגישו עם יוגורט סויה וסירופ מייפל