קארי חצילים עם הרבה החלבון
צפו בוידאו ואל תשכחו להרשם לערוץ שלי
יאללה, זהו נגמרו החגים
חוזרים לשבוע של 7 ימים בשבוע בהם צריך לבשל ולהכין אוכל כל השבוע.
פעם בכמה ימים אני אוהב להכין לעצמי ארוחות בקופסאות ולשמור אותם במקרר לכל השבוע (או לפחות 3-4 ימים)
הכי כיף ופשוט הוא להכין תבשיל עם עדשים ואורז כמו קארי חצילים משביע, מזין וטעים מאוד.
מזהיר מראש: מצב שכולם במשרד יבקשו ממכם את המתכון (אתם יודעים לאן לשלוח אותם…)
הקארי חצילים הזה מבוסס על קארי עדין (יש שיאמרו אשכנזי) כזה שזה אפשר לאכול במחיצת אנשים אחרים ולא יגרום לכם לתחושת צמא או תחושות לא נעימות בבטן לאחר האכילה.
התבשיל הזה מכיל כמות נאותה ויפה של חומצות אמינו ממספר מקורות (אורז, אפונה ועדשים) הוא איננו מכיל גלוטן ומכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים.
שילוב של כל אלו יגרמו לכם לתחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן במשרד או בלימודים.

מעט על קארי חצילים
כפי שאתם מכירים את המתכונים שלי, אני אוהב לייצר נפח ומסה בתבשילים ע"י ירקות שמכילים מעט קלוריות והרבה נוזלים כמו חצילים, קישואים וכו
אתם לא אוהבים חצילים? וותרו או שתחליפו בקישואים, גזר או כרוב קצוץ.
את הקארי שהכנתי הוא מאוד עדין וכיאה לארוחה שצריך לאכול במשרד במחיצת אנשים הוא מאוד עדין גם בריח וגם בטעם.
החלק המרכי במתכון הוא מיקס של אורז מלא, אפונה ועדשים של חברת הרדוף (גילוי נאות שגם השתתפה בהכנת מתכון זה)
המיקס הוא תערובת מוכנה שאפשר לבשל תוך 15 דקות והוא נפלא כשרוצים לתקתק ארוחה בריאה, מזינה וטעימה
כדי להסמיך את הרוטב ולהעניק טעם עמוק ועשיר השתמשתי במעט חלב שיבולת שועל ולא בחלב קוקוס עתיר קלוריות.
כדי להעניק רעננות נעימה הוספתי מעט עלי נענע וכוסברה. אתם לא אוהבים? אתם לא חייבים

ערכים תזונתיים של קארי חצילים
מנה אחת של קארי מתוך 4 במשקל 300 גרם תכיל:
- 350 קלוריות
- 14 גרם חלבון
- 53 גרם פחמימות
- 9 גרם שומן (מתוכו 0.25 גרם שומן רווי)
- 7 גרם סיבים תזונתיים
רוצים עוד מתכון לחצילים?

קארי חצילים
מרכיבים
- 1 בצל
- 1 חציל 300 גרם
- 3 כפות שמן קוקוס
- 1 אריזה מיקס אורז מלא, אפונה ועדשים של חברת הרדוף 250 גרם
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה
- 1/2 כפית הל
- 1/2 כפית ציפורן
- 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 400 גרם
- 1 חופן עלי נענע קצוצים
- 1 חופן עלי כוסברה
- מעט בצל ירוק לקישוט
- 1/4 כוס חלב שיבולת שועל 55 מ"ל
הוראות הכנה
-
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן הקוקוס
-
מקלפים את החציל וחותכים אותו לקוביות ומוסיפים אותו לסיר עם הבצל
-
מטגנים מספר דקות עד שהבצל משחים מעט
-
מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והתבלינים היבשים ומערבבים
-
מוסיפים את המיקס האורז המלא, האפונה והעדשים ומערבבים
-
מוסיפים את הנענע, הכוסברה, העגבניות המורסקות, כוס מים וחלב שיבולת שועל ומביאים לרתיחה
-
מבשלים כ15 דקות עד הסמכה והמרכיבים בתבשיל מתרככים
-
מחלקים ל4 קופסאות וזוללים כל יום קופסא אחרת