Home » קבב טבעוני משעועית אדומה
קבב טבעוני משעועית אדומה

קבב טבעוני משעועית אדומה

קבב טבעוני משעועית אדומה טעים ומפנק!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

כשהייתי ילד קטן הסבא הרומני שלי היה לוקח אותי לדרום תל-אביב לאכול קבבים במסעדות הרומניות של החברים שלו, ברחוב סלמה.

הוא היה לוקח אותי למסעדות של מישוּ וינקוּ כדי לאכול מיטש (קבב רומני)

(אם אתם לא רומנים כדאי שתדעו ששמות החיבה של רומנים נגמרים בקוּ – אני לדוגמא עד היום נקרא במשפחה – חגיקוּ)

אני זוכר שלא היה לי נעים להגיד לסבא ששנאתי מיטש: שנאתי את הרגשת הכבדות של אחרי, ושנאתי את הגרפעסים של שום שלא פסקו גם כעבור מספר שעות.

תמיד העדפתי פיתה עם חומוס ומלפפון חמוץ מהמעדניות של ליוונסקי, שסבתא שרה היתה מכינה לי לפעמים להפסקות בית הספר.

עד היום אינני יודע מאיפה היא היתה משיגה את הפיתות המושלמות ההן.

סבא היה שותה הרבה בירה לבנה, אני הייתי שותה בירה שחורה

והוא היה מפליג בסיפורים על נשים שאהב לפני המלחמה (וגם אחרי)

קבב טבעוני משעועית אדומה
כמו אצל מישו

יש תפנית בעלילה:

לימים, סבא מירצ’ה, חובב הקבבים והבשר הפך לצמחוני גמור והחל להנביט עדשים בדירתו הקטנה.

אולי זו הסיבה שזכה לחצות את גיל 90 כשהוא צלול לחלוטין ורוקד ריקודי- עם בכיכר אתרים פעמיים בשבוע.

בעקבות כך, פסק לקחת אותי למישו לאכול מיטש.

(מה גם שמישו חטף שבץ בגיל צעיר וסגר את המסעדה אי שם בסוף שנות ה 80)

לאחר שגם סבא מירצ’ה, עבר לעולם שכולו טוב, חשתי געגעוע לאותם מסעדות פועלים רומניות קטנות שכבר אינן, אשר היו מגישות אוכל פשוט, שכיף היה לשטוף אותו עם הרבה בירה זולה

(או בירה שחורה, תלוי כמה קרוב אתה לגיל 14 – הגיל שבו סבא דחף לידי כוס עם מכבי וציווה עלי לשתות)

ולכן ניסיתי לשחזר את אותו הטעם ואת אותה אווירה של הקבב, הפעם בגרסה טבעונית משעועית אדומה. (וללא גרעפסים של שום)

הסיבה שבחרתי להשתמש בשעועית אדומה היא בראש ובראשונה היא בשל הערכים התזונתיים שבה ושנית בשל הנראות והמרקם.

יתרון משמעותי שהקבב הטבעוני הזה איננו, כמו הגרסה הבשרית, מייצר כבדות או תחושות של חוסר נוחות בבטן.

אני מקווה שהצלחתי לשחזר טעם של קבב רומני אמיתי.

בכנות אני יודע שסבא בטח יורק בבוז ומצקצק בלשונו על הניסיון הזה.

מעט על קבב טבעוני:

קבב טבעוני משעועית אדומה

אני השתמשתי בשעועית אדומה מקופסת שימורים

  •  לפני שאתם קופצים כדאי שתדעו שאין חומר משמר בקופסת שימורים ואם הקופסא איננה מכילה ביספינול A (היום ישנם יצרנים שמציינים זאת בירור) והמזון שבקופסת השימורים, איננו מכיל כמויות גבוהות של נתרן אז אין מניעה בריאותית להשתמש.
  • אפשר כמובן להכין שעועית אדומה בסיר לחץ לדוגמה או לרכוש שעועית אדומה מבושלת קפואה.
  • כדי להוריד את כמויות הקמח במתכון וגם כדי לייצר עסיסיות ורכות השתמשתי בסלט חצילים קלוי אשר מכיל כמות קטנה מאוד של קלוריות. אפשר החליף באותה כמות של גזר מגורד או קישואים קלויים או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
  • אני השתמשתי בקמח אורז לבן כדי להדביק את כל המסה, אתם יכולים להשתמש בקמח חיטה לבן, קמח מלא, או כל קמח אחר שאתם רוצים. זה לא ממש משנה.
  • התבלינים שהשתמשתי הן: ראס אל-חנות, קינמון, הל ופפריקה חריפה. אפשר להחליף לכל תבלין אחר שאתם אוהבים אך הטעם שדומיננטי של קבב מתקבל הודות לקינמון. ממליץ לא לוותר עליו כלל.
  • כדי לקבל טעם מעט בשרי השתמשתי בפטריות מאי-טאקי. אפשר לוותר או להחליף בפטריות שיטאקי

עוד מתכון עם שעועית אדומה? 

קבב טבעוני משעועית אדומה

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר :

קבב אחד מתוך 10 במשקל של 40 גרם מכיל:

  • 104 קלוריות
  • 4 גרם חלבון
  • 13 גרם פחמימות
  • 4 גרם שומן

קבב טבעוני משעועית אדומה

Keyword שעועית אדומה, קבב, חלבון
זמן הכנה 4 minutes
זמן בישול 8 minutes
מנה הגשה 10 קבבים
קלוריות 104 kcal

מרכיבים

  • 1 פחית שעועית אדומה מסוננת מנוזלים 200 גרם
  • 3 כפות סלט חצילים מוכן ללא שמן
  • 3 כף עגבניות מרוסקות מגורדות על פומפייה
  • 1 כף פטריות מאי-טאקי מושרות במעט מים רותחים כ10 דקות ומסוננות מהנוזלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס קמח לבן כלשהו אורז/חיטה/שיבולת שועל
  • 1 שן שום
  • 1/2 כף ראס אל-חנות
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 1 כפית שטוחה הל
  • 1 כפית גדושה פפריקה חריפה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את כל רכיבי הקבב מלבד הבצל והפטרוזוליה לכדי מחית אחידה

  2. הניחו במקרר לשעה להתגבשות

  3. מחממים תנור לחום גבוהה מאוד 250 מעלות

  4. הוסיפו את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה וערבבו היטב

    קבב טבעוני משעועית אדומה
  5. בעזרת ידיים רטובות או משומנות צרו צורות של קבב והעבירו את הקציצה במהירות מיד אל יד עד קבלת הצורה הרצויה

    קבב טבעוני משעועית אדומה
  6. במידה והתערובת מאוד דביקה ונוזלית הוסיפו כף או שתיים של קמח

  7. הניחו על גבי תבנית האפייה והברישו כל קבב טבעוני במעט שמן זית

    קבב טבעוני משעועית אדומה
  8. אפו כ 10 דקות עד השמחה

  9. אכלו כל קבב בתוך פיתה טרייה עם חמוצים, חריף וטחינה.

    קבב טבעוני משעועית אדומה
  10. ד"ש לסבא

 

 

Comments

comments