Home » קובה סלק טבעוני
קובה סלק טבעוני

קובה סלק טבעוני

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

קובה סלק טבעוני

כדי להכין קובה סלק טבעוני לא צריך יותר מדי מרכיבים, קצת סולת, קצת סלק, תבלינים, בצל, טופו וזהו

באמת.

זה רק נראה מאוד מסובך אבל האמת שזה מאכל מאוד פשוט לאכילה.

דורש מעט התעסקות (פצ'קריי ביידיש) – לבשל את המרק, להכין את המילוי, לגלגל את הכדורים לאט לאט עם המילוי.

אבל אני מניח שאתם כבר יודעים (אחרת לא הייתם פה) שזה אחד המאכלים הכי טעימים בעולם.

מעט על קובה סלק טבעוני

קובה סלק טבעוני

בואו נדבר קצת על ערכים תזונתיים ואיך אפשר לאכול קובה סלק במסגרת שגרת אימונים או בתקופת חיטוב/ מסה בחדר כושר?

נתחיל בסולת 

סולת מקורה מחיטה (בדרך כלל) והיא הטחינה הבסיסית והראשונית של החיטה.  אם נמשיך לטחון את הסולת נקבל קמח.

מכיוון שסולת מקורה מחיטה היא מכילה גלוטן שגם מעלה את כמות החלבון הנצרכת (מודה שזה די זניח במקרה הזה)

ובעיקר עוזר להדביק את הבצק ולהפוך את הקובה מבצק לקציצה יציבה וקשיחה לאחר הבישול במרק .

העמילן שבסולת מסמיך את המרק והופך אותו לדבר הכי טעים בעולם בערך.

אם אתם רוצים להחליף לקמח ללא גולטן -זה על אחריותכם המלאה. אין לי מושג מה יכול להחליף

המילוי 

במקום בשר טחון השתמשתי בטופו מגורד עם מעט תבלינים ומעט קמח לבן לאיחוד התערובת.

אל תוותרו על הקמח. יש ממנו ממש מעט והוא מעניק, לאחר הבישול, מרקם מעולה ונימוח לקובה.

אפשר להחליף לכל תחליף בשר שאתם רוצים אבל יכול מאוד להיות שהוא לא יתפקד כמו במתכון.

המרק

מכיל 2 סלקים גדולים יפים חתוכים, מיץ לימון, פפריקה, סוכר ומעט מלח.

זהו

המרקם הסמיך והאדיר שלו מתקבל הודות לעמילן שמופרש מהסולת לתוך הנוזלים.

אפשר להחליף את הסלק בדלעת (כדי לקבל קובה דלעת).

קובה סלק טבעוני
ביס מושלם

ערכים תזונתיים של קובה סלק טבעוני

  • כל קובה מתוך 25 קובה סה"כ עם כף רוטב (כולל סלק מבושל) תכיל:
  • 110 קלוריות
  • 5 גרם חלבון
  • 16.5 גרם פחמימה
  • 2.7 גרם שומן ( מתוכו פחות מ 0.5 גרם שומן רווי)

עוד מתכון עם סלק? הקליקו כאן 

קובה סלק טבעוני

זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 25 קובות
קלוריות 110 kcal

מרכיבים

לבצק

  • 500 גרם סולת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1.5 כוס מים כוס וחצי

למילוי

  • 300 גרם טופו
  • חצי בצל
  • 3 גבעולים בצל ירוק
  • 1 חופן פטרוזליה
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • 1/2 כפית תבלין עוף
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 2 כפות קמח חיטה כל קמח עם גלוטן יעבוד: לבן,מלא, כוסמין, שיפון

למרק

  • 2 סלקים בינונים
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 1 כפית סוכר תרגעו, זה על סיר שלם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 3 כף שמן זית
  • 1.5 ליטר מים

הוראות הכנה

מתחילים עם הבצק

  1. שופכים לקערה עמוקה את הסולת, המלח וכוס וחצי מים

  2. בעזרת הידיים (אפשר גם עם מזלג) מערבבים היטב עד שכל המים נטמעים בסולת

  3. מניחים בצד כדי שהסולת תנוח ותשתה עם המים ל30 דקות

עושים את המילוי

  1. קוצצים את הבצל ואת הבצל הירוק היטב, מערבבים, ממליחים מעט ומניחים בצד ל10 דקות

  2. קוצצים את הפטרוזיליה היטב, מניחים בצד

  3. בעזרת החלק הגס של הפומפיה (החורים הגדולים) מגרדים את הטופו ומעבירים לקערה

  4. מוסיפים לקערה את הקמח, התבלינים: בהרט, תבלין עוף, אבקת שום, מלח, הבצלים ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב

  5. בעזרת הידיים יוצרים 25 קציצות קטנות ומניחים במגש ומכינים למקפיא או למקרר להתגבשות

מכינים את המרק

  1. קולפים וחותכים את הסלק לקוביות או לכל גודל אחר שאתם אוהבים (אני אוהב מקלות)

  2. קוצצים את הבצל

  3. בסיר גדול מטגנים את הבצל

  4. מוסיפים את הפפריקה, הסוכר והמלח

  5. מטגנים מספר שניות עד שהתבלינים יפתחו לתוך השמן

  6. מוסיפים את הסלקים ומטגנים עוד כדקה/שתיים

  7. מוסיפים ליטר וחצי ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה

  8. מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות

עושים את הקובות

  1. מוציאים את מילוי הקובות מהמקרר

  2. בשלב הזה הבצק צריך להיות גמיש, לא מאוד דביק ונוח לעבודה.

  3. בעזרת ידיים רטובות בלבד (מונע הדבקות של הבצק לידיים והופך את העבודה ליותר קלה) קורצים מעט בצק. בערך בגדול של פינג-פונג

  4. משטחים בעזרת הידיים את הבצק ומרדדים אותו כמה שאפשר על גבי שורש כף היד

  5. מניחים במרכז את המילוי ומקפלים מעל את הבצק

  6. אוטמים אותו מכל הצדדים בעזרת הבצק ומגלגלים אותו כדי שיתקבל כדור יפה ואחיד

  7. אם יש חורים אפשר לאטום אותם עם מעט בצק

  8. שימו לב שאתם יוצרים שכבה דקה ככל הניתן של בצק, זיכרו שהבצק תופח בבישול ואם הבצק יהיה עבה מדי יתקבל קובה עבה ובצקית

  9. כשהקובה יפה ועגולה זירקו אותה למרק ועברו להכין את הקובה השניה

  10. כדי שהקובות לא ידבקו אחד לשניה בסיר כדאי לזרוק אותן לסיר באיטיות ולא בבת אחת

  11. מבשלים את קובות כ10 דקות בתוך המרק

  12. מגישים עם הרבה אורז לבן

יש לי הערות

אפשר להקפיא את הקובות המגולגלות וכשמתחשק קובה סלק רק להכין את המרק ולזרוק פנימה את הקובות. 

קורט

Comments

comments