Home » קציצות ירק טבעוניות
קציצות ירק טבעוניות

קציצות ירק טבעוניות

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

מחר אני אחגוג 39 קייצים.

כן, יש לי יום הולדת מחר וכאשר אסיים לכתוב את הפוסט הזה, אני מתכוון לנסוע למדבר לחופשה קצרה רק כדי לקום מחר מוקדם מאוד בבוקר ולרוץ ריצה ארוכה במדבר.

אני יודע, אני מעט מוזר, אבל אלו סוג הדברים שממש עושים לי את זה:

ריצה ארוכה עם שילוב של שעה מוקדמת מאוד בבוקר ומרחבים חדשים שטרם גיליתי בארץ או בעולם. (אני לוקח עמי את נעלי הריצה לכל מקום שאני נופש בו)

בין הדברים שאני אוהב לעשות בנסיעות כאלו, הוא להכין צידה לדרך לכולם:  כל מיני נשנושים טעימים ובריאים כמו פירות חתוכים , שוקולד מריר, מעט אגוזים ושקדים וגם כריכים מושקעים וטעימים אם חלילה לא נעבור ליד סניף של ארומה בדרך.  (אין כמו חצי כריך טבעוני במדבר עם קפה קר)

מה אני שם בתוך הכריך אתם שואלים?

קציצות ירק טבעוניות עם מלא פטרוזיליה, קצת עגבניה לוויטמין C ומעט מעט טחינה.

כריך שאצלי אוהבים במיוחד והיא מושלמת לאכילה במיוחד אחרי ריצה ארוכה או אימון קשה בחדר כושר.

הקציצה הזו עשירה מאוד בחלבון, בסיבים תזונתיים, בברזל ודלה בשומן ובקלוריות

 

 

___________________________________________

איך אוכלים אותה?

2 קציצות ירק טבעוניות בשילוב עם חצי פיתה מקמח מלא כפית טחינה ועגבנייה יכולה להיות פתרון טוב עבור ארוחת צהריים או ארוחה של אחרי אימון, הודות לכמות חלבון גבוהה וכמות פחמימות נאותה המסייעות למילוי מאגרי הגליקוגן ולהתאוששות לקראת האימון הבא.

כמות הסיבים שבפיתה ובקציצה יגרמו לכם לתחושת שובע כמו נינג'ה.

__________________________________________

קציצות ירק טבעוניות

כמה הערות למתכון 

בקציצות האלו השתמשתי בקמח חומוס שאותו ניתן לרכוש בכל חנויות הטבע, במדפי הסופר במחלקות האורגניות או בחנויות התבלינים אפשר גם להשתמש בקמח עדשים או בקמח טף.

השתמשתי גם בצרור פטרוזיליה טרי עשיר בטעם ועשיר  בברזל . אתם יכולים להשתמש בכל עשב תיבול שאתם חפצים: כוסברה ישתלב מצוין גם פה.

אני טיגנתי את הקציצות עם חצי כף שמן לכל קציצה. אתם יכולים גם לאפות את הקציצות בתנור ולזלף רבע כף של שמן מתחת לקציצה ורבע כף שמן מעל. גם ייצא טעים

אני הוספתי גרעיני כוסברה שבעיני מוסיפים מלא טעם. אפשר להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות למצרכים הודים. אפשר לוותר אם אתם לא אוהבים

 

קצת ערכים תזונתיים מפי התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר 

כל קציצה מכילה:

52 קלוריות

4.5 גרם פחמימה

3 גר חלבון

2.5 גרם שומן

1 מ"ג ברזל

רצוי לשלב בכריך מעט וויטמין C  כמו עגבנייה, פלפל אדום או שפריץ של לימון המסייע בספיגת הברזל

קציצות ירק טבעוניות

עוד מתכון משגע לקציצות

קציצות ירק טבעוניות

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 10 קציצות

מרכיבים

  • 3/4 כוס קמח חומוס אפשר גם קמח עדשים או קמח טף
  • 3/4 כוס מים
  • 1 צרור פטרוזיליה גדול
  • חצי בצל
  • 1 כף טחינה גולמית
  • תבלינים כמון טחון, זרעי כוסברה, כורכום.
  • 5 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הפטרוזיליה דק דק וללא הגבעולים
  2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
  3. בקערה עמוקה שופכים את קמח החומוס עם המים ומערבבים עד שאין גושים
  4. מוסיפים את כל שאר הרכיבים, מלבד השמן, בקערה
  5. מערבבים היטב עד שכל הרכיבים נטמעים זה בזה
  6. מחממים חצי כף שמן זית על גבי מחבת
  7. יוצקים 2 כפות מהבלילה אחת על גבי השנייה ומטגנים מספר דקות מכל צד עד השחמה
  8. חוזרים על התהליך
    קציצות ירק טבעוניות

Comments

comments