Home » קציצות עדשים כתומות וירקות
קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות וירקות

קציצות עדשים כתומות וירקות אפויות בתנור

צפו בסרטון

 

אני אוהב סוגים כאלו של מתכונים.

פשוט לזרוק כמה מרכיבים למעבד מזון והופ יש לנו ארוחת צהריים (או ערב) מזינה, טעימה ובריאה.

קציצות עדשים כתומות, נימוחות, עשירות בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ופחמימות ממקור איכותי.

יש להן אפילו ארומה גלילית (לא בטוח שאני מבין עד הסוף מה זה אומר, כיאה לתל-אביבי) הודות למספר עלי מרווה שהוספתי לבלילה.

אז מה דעתכם על קציצות קטנטנות, טעימות שאפשר לשלב בתהליך חיטוב או כשרוצים לשמור על מכסת הקלוריות?  אני התמכרתי!

מעט על קציצות עדשים כתומות אפויות בתנור

קציצות עדשים כתומות
שימו לילדים קטשופ למעלה והם יזללו

הבסיס של המתכון הוא כוס של עדשים כתומות שהשרתי כל הלילה (לפחות 5 שעות) בהרבה מים.

אי אפשר להכין את הקציצות האלו מעדשים שבושלו ואי אפשר להשתמש בעדשים שלא הושרו כלל

קבלו ממני טיפ ששווה זהב:

אפשר להכין את הקציצות האלו באותה דרך גם מעדשים ירוקות/ שחורות/ שעועית מש / אפונה ירוקה/ חומוס/ שעועית!

למעשה אפשר להכין את הקציצות האלו מכל הקטניות שבעולם!

טיפ זהב או לא טיפ זהב?

אני הוספתי ירקות כתומים לא מבושלים לבלילה כי אני מכור לבטא-קרוטן (נוגד חמצון שנמצא בירקות כתומים) אתם יכולים להשתמש בכל ירק קשה אחר שאתם אוהבים כמו:

תפוח-אדמה או סלק לדוגמא.

כדי לאחד את הבלילה השתמשתי בקמח כוסמת. אפשר להחליף בכל קמח אחר שיש לכם כמו קמח עדשים כתומות, קמח חומוס, סויה, או קמח כוסמין.

כד להעניק בוסט של טעם הוספתי כמה עלים של מרווה טרייה שקטפתי באדנית וכפית מחוקה של אבקת כמון. אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאתם אוהבים.

ערכים תזונתיים:

  • קציצה אחת מתוך 25 במשקל של 20 גרם תכיל:
  • 40 קלוריות
  • 2 גרם חלבון
  • 6.5 גרם פחמימה
  • 1 גרם שומן
  • 2 גרם סיבים תזונתיים

נשאר לכם מלא עדשים כתומות? למה שלא תכינו ממנו חומוס בצ’יק? 

קציצות עדשים כתומות

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 25 קציצות
קלוריות 40 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות לא מבושלות 120 גרם
  • 1 בטטה בינונית 130 גרם
  • 1 גזר בינוני 120 גרם
  • 1/2 כוס קמח כוסמת 78 גרם
  • 1 כפית שטוחה אבקת כמון
  • 1/2 כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה
  • 2-3 עלי מרווה
  • 2 כפות שמן זית להברשה 20 מ"ל
  • מעט מלח

הוראות הכנה

  1. לילה לפני משרים את העדשים הכתומות במים עד כיסוי (לפחות 5 שעות)

  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  3. לפני ההכנה מסננים את העדשים מהנוזלים ומעבירים למעבד מזון

  4. קוצצים את הבטטה ואת הגזר לקוביות ומעבירים למעבד מזון

  5. מוסיפים את הקמח, המרווה, השום, מלח, אבקת הכמון ואת אבקת האפייה

  6. מפעילים את מעבד המזון וטוחנים עד שמתקבלת בלילה גרגירית ואחידה

  7. בעזרת ידיים רטובות מכינים כדורים בגוגל כדור פינג-פונג

  8. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה

  9. מבירישים כל קציצה במעט שמן- זית

  10. אופים כ 15-20 דקות עד השחמה

  11. זוללים שחם

  12. אפשר להקפיא ולהשיב לחיים לאחר חימום קל בטוסטר

סרטון של המתכון

 

Comments

comments