
לילה לפני משרים את העדשים הכתומות במים עד כיסוי (לפחות 5 שעות)
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
לפני ההכנה מסננים את העדשים מהנוזלים ומעבירים למעבד מזון
קוצצים את הבטטה ואת הגזר לקוביות ומעבירים למעבד מזון
מוסיפים את הקמח, המרווה, השום, מלח, אבקת הכמון ואת אבקת האפייה
מפעילים את מעבד המזון וטוחנים עד שמתקבלת בלילה גרגירית ואחידה
בעזרת ידיים רטובות מכינים כדורים בגוגל כדור פינג-פונג
מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה
מבירישים כל קציצה במעט שמן- זית
אופים כ 15-20 דקות עד השחמה
זוללים שחם
אפשר להקפיא ולהשיב לחיים לאחר חימום קל בטוסטר