Go Back
להדפיס
קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 25 קציצות
קלוריות 40 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות לא מבושלות 120 גרם
  • 1 בטטה בינונית 130 גרם
  • 1 גזר בינוני 120 גרם
  • 1/2 כוס קמח כוסמת 78 גרם
  • 1 כפית שטוחה אבקת כמון
  • 1/2 כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה
  • 2-3 עלי מרווה
  • 2 כפות שמן זית להברשה 20 מ"ל
  • מעט מלח

הוראות הכנה

  1. לילה לפני משרים את העדשים הכתומות במים עד כיסוי (לפחות 5 שעות)

  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  3. לפני ההכנה מסננים את העדשים מהנוזלים ומעבירים למעבד מזון

  4. קוצצים את הבטטה ואת הגזר לקוביות ומעבירים למעבד מזון

  5. מוסיפים את הקמח, המרווה, השום, מלח, אבקת הכמון ואת אבקת האפייה

  6. מפעילים את מעבד המזון וטוחנים עד שמתקבלת בלילה גרגירית ואחידה

  7. בעזרת ידיים רטובות מכינים כדורים בגוגל כדור פינג-פונג

  8. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה

  9. מבירישים כל קציצה במעט שמן- זית

  10. אופים כ 15-20 דקות עד השחמה

  11. זוללים שחם

  12. אפשר להקפיא ולהשיב לחיים לאחר חימום קל בטוסטר

סרטון של המתכון