ראמן טבעוני מהיר עם מלא חלבון
צפו בוידאו
אם אתם מאלו שאוהבים אוכל טעים ומהיר בכמה דקות עבודה הגעתם למקום הנכון
למרות שאני כותב את הפוסט הזה בשיא הקיץ אני חייב להודות שיש משהו כייפי במיוחד לאכול קערה גדולה של ראמן בשיא החום.
קצת מזכיר לי את בנגקוק. לא?
בכל אופן, כדי להכין ראמן מהיר לא צריך לחפש מצרכים מיוחדים בכל מיני חנויות מתמחות וגם לא צריך לשבור את הראש עם מתכונים מסובכים.
אפשר פשוט להשרות אטריות, יובה, ירקות בתוך סיר עם מים רותחים וזהו.
יש לכם מרק ראמן בצ'יק.
קצת על ראמן טבעוני
אני השתמשתי באטריות חיטה פשוטות וזולות שמצאתי בסופר. כאלו שמיועדות למנה חמה. אתם יוכלים להשתמש בכל אטריות שבא לכם:
אטריות סובה, אורז, שעועית או סתם נודלס פשוט שיש בסופרמרקט.
אין צורך לבשל אותן כלל ואפשר פשוט להשרות אותן כמה דקות במים רותחים וזהו.
אני גם הוספתי מספר דפי אורז ששברתי פנימה, לתוך הסיר והופ קיבלתי אקסטרה כיף בתוך המרק. תסמכו עלי זה כיף כמו נודלס.
כדי להרים בצורה משמעותית את כמות החלבון זרקתי פנימה כמה מקלות של יובה, אתם יכולים לזרוק פנימה סוגים אחרים של יובה או קוביות טופו או אדממה אם בא לכם.
תיבול:
כדי להעניק טעם עמוק ודומיננתי השתמשתי בכף של משחת קארי אדום שמצאתי בסופרמרקט. אפשר להשתמש באותה כמו של מיסו אם אין לכם
שאר התבלינים המצורפים במתכון בעיני ממש חובה כדי להעניק טעם אופייני. אחרת ייצא לכם מנה דלוחה ולא טעימה.
ערכים תזונתיים של הראמן
מנה אחת של ראמן מתוך 2 במשקל 60 גרם (ללא נוזלים) תכיל
- 250 קלוריות
- 24.5 גרם חלבון
- 19 גרם פחמימה
- 9.4 שומן
ראמן טבעוני מהיר
מרכיבים
- 1 חבילה של נודלס חיטה יבש (אטריות להקפצה) 70 גרם
- 50 גרם מקלות יובה
- 3 יחידות דפי אורז בגודל 20 ס"מ כ"א
- 1 כפית שמן שומשום 10 מ"ל
- 2 כפות רוטב סויה 20 מ"ל
- 1 כף משחת קארי אדום 15 גרם
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1 חופן פרחי ברוקולי
- 1 צרור פטריות שימאג'י
- 2 בצל ירוק פרוס
- 1/2 פרוסות פלפל חריף
- 1 ליטר מים רותחים
- 3 כפות קרם קוקוס 30 מ"ל
- 1 צרור עלי כוסברה קצוצים
הוראות הכנה
-
בסיר עמוק או קערה עמוקה מניחים את הנודלס, היובה ודפי האורז
-
מוסיפים בסיר את כל התבלינים והירקות מלבד קרם הקוקוס והעלי הכוסברה
-
יוצקים ליטר מים רותחים לתוך הסיר ומכסים
-
מחכים 3 דקות עד שהנודלס והיובה יתרככו
-
מערבבים היטב עד שהקארי ימס לתוך הנוזל
-
מוסיפים את קרס הקוקוס והכוסברה ומגישים
סרטון של המתכון