Site icon הספורטאי הטבעוני

רוטב שמנת פטריות טבעוני דל שומן

רוטב שמנת פטריות טבעוני

רוטב שמנת פטריות טבעוני

איך עושים שמנת פטריות טבעוני דל שומן וקלוריות

 


היי שנות ה 90 התקשרו

למרות שאמא שלי נולדה במילאנו מעולם לא אהבתי מנות שמנת מוקרמות כמו פסטה שמנת עם פטריות (אלפרדו) שכל כך אופייני למטבח הצפון איטלקי.

למרות שהיא נולדה במילאנו לא עלו על שולחננו מזונות כמו שמנת או חמאה ותמיד היתה מודעות גדולה בבית לתזונה נכונה ובריאות

אולם בתור ילד שגדל אי שם בשנות ה 90 בהרצליה לא יכלתי שלא להחפש למנות החדשות שהתחילו להגיע בעקבות הפריחה הכלכלית והקולינרית של השנים ההם.

לפתע אנשים החלו לתייר באיטליה ולהביא איתם מנות טעימות כמו פטוצי'יני אלפרדו ובתי קפה ומסעדות החלו להגיש את המנה החדשה והמעניינת הזו.

אני זוכר את תחושת הכבדות והמלאות שנותרה בי לאחר סיום של מנה כזו והיא אולי מתאימה לצפון איטליה ולאלו שנוהגים לישון שנת צהריים לאחר מכן ופחות לישראל החמה והחרוצה.

אז לפניכם מתכון לרוטב שמנת פטריות טבעוני שמכיל 9% שומן  ולא מכיל קשיו או קרם קוקוס או כל קרם מכל סוג שהוא

הרוטב הזה הוא אפילו עשיר בחלבון ממקור איכותי והכי חשוב טעים. אבל באמת באמת טעים.

לצלול לתוך דבר כזה

מעט על המתכון

לא, אי אפשר להחליף בטופו קשה או בטופו קשה במרקם רך (כמו טופו קדיתא לדוגמא) זה פשוט לא ייצא אותו דבר.

ערכים תזונתיים של רוטב שמנת ופטריות טבעוני

מנת רוטב (ללא פסטה) מתוך 3 מנות  במשקל של 140 גרם תכיל:

תוספת של מנה פסטה פטוצ'יני מבושלת במשקל 150 גרם תכיל בערך: 200 קלוריות

כך שמנה של פטוצ'יני עם המון רוטב תכיל סה"כ 370 קלוריות וכמות הגונה של חלבון

עוד מתכון של שמנת מטופו משי?

רוטב שמנת פטריות טבעוני

זמן הכנה 1 minute
זמן בישול 10 minutes
מנה הגשה 3 מנות
קלוריות 170 kcal

מרכיבים

  • 1 אריזה טופו משי 340 גרם אריזה אדומה או כחולה (לא יודע מה ההבדל ביניהם)
  • 1 סלסלה פטריות שמפניות שטופות ופרוסות
  • 1 בצל פרוס
  • 2 כפות שמן זית 20 מ"ל
  • 2 כפות שמרי בירה 20 גרם
  • 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

  1. במחבת מחממים שמן על אש נמוכה

  2. מוסיפים את הבצל, אגוז המוסקט ואת המלח ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף (לא לשכוח לערבב מדי פעם)

  3. מוסיפים את הפטריות הפרוסות, השום וכפית אחת של שמרי בירה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מאבדות מנפחם (עניין של 4-5 דקות)

  4. מסירים מהאש ומניחים בצד

  5. פותחים את טופו משי ומסננים מנוזלים עודפים

  6. מעבירים לבלנדר מוסיפים כף של שמרי בירה וטוחנים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד ודומה לשמנת

  7. מוסיפים את הטופו משי הטחון לתערובת הפטריות והבצל ומערבבים היטב

  8. מוסיפים לפסטה מבושלת וזוללים

Comments

comments

Exit mobile version