ריסז טבעוני עם תוספת חלבון
View this post on Instagram
זוכרים את המתכון שעשיתי עם עוגיונט לפני מספר שבועות?
אז במפגש ההוא הכנו מספר של מתכונים כמו ריסז טבעוני, שהוספנו למלית מעט אבקת חלבון. (סתם כי התחשק לנו)
אה, לא סיפרתי לכם שבמפגש ההוא גם הצטרפה אלינו הספורטאית עומר צורי, שאותה אני מכיר כבר מספר שנים, בתקופה שנהגתי לרוץ בקבוצת ריצה והיא היתה מצטרפת אלי.
היינו נוהגים להתחרות אחד בשניה בעיקר בספרינטים. מודה שלעיתים קרובות היא היתה מאכילה אותי אבק. (והאמינו לי, שזה לא היה פשוט לעקוף אותי)
עומר היא קרוספיטית מעוררת השראה, שלוקחת צעד אחד קדימה את המושג של כח ונשיות. אני ממליץ לכולם לרוץ ולעקוב אחריה באינסטגרם ואפילו לגשת לאימון ניסיון איתה. אני מבטיח שזו תהיה שעה בלתי נשכחת.
צילום: נטלי לוין
בוא נחזור לריסז הטבעוני
למעשה כוסות הריסז הטבעוני הם הגרסה הבייתית והמהירה של החטיף האמריקאי האהוב והפופלרי. שילוב על חמאת בוטנים מלוח עם שוקולד מריר. מה רע?
אנחנו הוספנו למלית של הריסז הטבעוני מעט אבקת חלבון כדי לסמיך את מלית חמאת הבוטנים וגם כדי להעלות את הערכים התזונתיים. אם אתם רוצים אתם יכולים לוותר על האבקת החלבון ולהחליף באותה כמות של קונפלור או קמח טפיוקה.
במידה וחמאת הבוטנים שלכם מהסוג המוקשה אפשר לוותר לחלוטין על ההסמכה.
אנחנו המתקנו את חמאת הבוטנים שלנו במעט מייפל. אם חמאת הבוטנים שלכם כבר מתוקה, הרגישו חופשי לוותר על חלק זה.

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:
כוס ריסז טבעוני אחת מתוך 24 יחידות במשקל של 40 גרם תכיל:
134 קלוריות
4 גרם חלבון
11 גרם פחמימה
9 גרם שומן

ריסז טבעוני מעושר בחלבון
כשמתחשק משהו מתוק וטעים
מרכיבים
- 300 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאת בוטנים טבעית
- 30 גרם אבקת חלבון טבעונית סקופ
- 3 כפות מייפל
- 1.5 כוס משקה שקדים או כל משקה צמחי אחר שאתם אוהבים
- מעט מלח ים גרוס לקישוט
הוראות הכנה
-
ממסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי עד המסה מלאה.
-
מסדרים עטרות נייר בשקעים ומורחים שוקולד לכיסוי עטרות הנייר בחלק הפנימי.
-
מקפיאים למשך כרבע שעה להתייצבות.
-
מלית: בקערה טורפים חמאת בוטנים, אבקת חלבון ומייפל לתערובת אחידה. מוסיפים את משקה השקדים בהדרגה עד שמתקבלת עיסה אחידה וסמיכה.
-
מעבירים את המלית לשק זילוף
-
מוציאים את התבנית מהמקפיא וממלאים את כוסיות השוקולד במלית חמאת הבוטנים
-
יוצקים כפית-שתיים של שוקולד מומס בחלק העליון ומיישרים
-
מקשטים במעט מלח ים ומקפיאים כשעה להתייצבות
-
מוציאים מהתבנית ומגישים