Home » שטרודל תפוחים דל קלוריות
שטרודל תפוחים דל קלוריות

שטרודל תפוחים דל קלוריות

שטרודל תפוחים דל קלוריות רק 90 קלוריות לפרוסה

צפו בסרטון

שטרודל הוא קינוח קלאסי ממרכז אירופה ובדרך כלל מכיל תפוחים שבושלו עם תועפות חמאה ושכבות שכבות של בצק פילו אפוי עם (איך לא) עוד חמאה.

להבדיל מהרבה מתוקים קלאסיים אחרים, את הגרסה השפויה והטבעונית ממש קל להכין לבד.

ואז מתקבל קינוח טעים, עם כמות קלוריות סבירה ואפילו ישאר לכם מקום לעוד כדור גלידה וניל מבלי להרגיש רגשות אשם .

כי היי, כל מה שיש פה זה תפוחים מבושלים עם מעט סוכר קוקוס ושמן קוקוס וסהכ 3 דפי פילו !

אז אם אתם אנשי “אני חייב קינוח שוקולד מושחת וענקי” אז המתכון הזה לא בשבילכם.

אבל אם מתחשק לכם בכל זאת משהו מתוק ומפנק ועדיין להפר בענק את המאזן הקלורי זה לגמרי בשבילכם.

שטרודל תפוחים דל קלוריות
שטרודל תפוחים דל קלוריות

מעט על שטרודל תפוחים דל קלוריות

  • המתכון הזה מתבסס על תפוחי גרנד סמית שהם חמצמצים וטובים לשימוש בקינוחים. אתם יכולים להשתמש בכל תפוח אחר שיש לכם. אגב, המתכון הזה יכול לעבוד יופי גם עם אגסים.  (לא יודע לגבי שאר הפירות, צריך לבדוק)
  • אני המתקתי באמצעות סוכר קוקוס שהוא מעניק טעם עמוק ומעט אגוזי  והוא גם יקר מאוד. אתם ממש לא חייבים להשתמש בו. אפשר להשתמש בכל ממתיק אחר שאתם חפצים.לאמיצים אפשר אפילו לוותר לחלוטין על הסוכר – אבל קחו בחשבון שזה לא ייצא ממש מתוק
  • אידתי את הפרוסות התפוחים במעט שמן קוקוס וגם הברשתי את הבצק באמצעותו. אם אתם לא אוהבים את הטעם של שמן קוקוס אתם יכולים להיות רגועים. ממש לא מרגישים בתוצאה הסופית . ואם אתם רוצים לחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר, לכו על זה!
  • אני השתמשתי בבצק פילו שהוא חביב על במיוחד מפני שהוא איננו מכיל שומן כלל. (ובטח שלא מרגרינה!) רק קמח ומעט מלח. אל תתבלבלו עם בצק עלים.  המתכון כולו עושה שימוש רק ב 3 (!) דפי פילו בלבד. שזה מעט מאוד (!) בצק.
שטרודל תפוחים דל קלוריות
המון תפוחים ובצק דק ופריך

ערכים תזונתיים לשטרודל תפוחים דל קלוריות

פרוסת שטרודל מתוך 10 במשקל 90 גרם תכיל:

  • 90 קלוריות
  • 1 גרם חלבון
  • 20 גרם פחמימה
  • 1 גרם שומן

תוספת כדור גלידה וניל צמחית – תוספת של כ 100 קלוריות

רוצים מתכון לפנקוטת רימונים? 

שטרודל דל תפוחים

זמן הכנה 15 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות
קלוריות 100 kcal

מרכיבים

  • 3 עלי פילו 105 גרם
  • 4-5 תפוחי גרני סמית 740 גרם
  • 2 כפות סוכר קוקוס 30 גרם
  • 2 כפות שמן קוקוס 20 מ"ל
  • 1 כפית אבקת סוכר

הוראות הכנה

  1. מפשירים את עלי הפילו במקרר לפי הוראות יצרן

  2. מחממים תנור לחום בינוני כ 180 מעלות

  3. מקלפים התפוחים, פורסים לפרוסות ומוציאים את הגרעינים

  4. במחבת מחממים כף אחת של שמן קוקוס ומוסיפים את התפוחים

  5. מערבבים היטב עד שכל השמן מצפה היטב את התפוחים

  6. מוסיפים את סוכר ומערבבים היטב

  7. מוסיפים כפית תמצית וניל

  8. מבשלים את התפוחים כ 8-10 דקות עד שהתפוחים מתקרמלים ומתרככים.

  9. מסירים מהאש ומצננים מעט

  10. מניחים צמד של עלי פילו צמודים על גבי משטח עבודה

  11. מניחים עלה פילו נוסף במחצית התחתונה של צמד עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% (ראו סרטון)

  12. במרכז העלי הפילו מניחים את מלית התפוחים

  13. מקפלים את עלי הפילו תחילה מן הצדדים פנימה ואז החלק שקרוב אלינו

  14. מגלגלים את העלי הפילו לרולדה (ראו סרטון)

  15. מברישים עם מעט שמן קוקוס

  16. אופים כ 20 דקות עד השחמה

  17. מוציאים מהמקרר ומצננים

  18. לפני ההגשה פורסים ל10 פרוסות ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר

  19. אפשר להגיש עם תוספת כדור גלידה וניל

סרטון של המתכון

 

Comments

comments