שניצל טופו ב5 דקות
View this post on Instagram
טופו כבר ממזמן נמצא אצלי במטבח כמוצר יסוד.
כבר לא עוד מצרך אסייתי למוקפץ אלא חומר גלם מזין, וורסטילי ונפלא שמחליף את מנות הבשר אצלי במטבח. כמו שניצל טופו לדוגמה
לטובת מצטרפים חדשים (היי, נעים להכיר וזה ) ולטובת מי שחושש מטופו אספר בקצרה שטופו הוא סוג של גבינה שמיוצרת מסויה.
בתהליך מסורתי ופשוט טוחנים את פולי הסויה, מסננים את הקליפות והסיבים של הקטניה ומגבנים (מהמילה גבינה) את החלב שנוצר לכדי גוש מוצק ע"י הוספה של מלח אנגלי או חומץ.
את הטופו מייצרים מאות שנים באסיה נזירים בודהיסטים ובעקבות הגירה של אוכלוסיות שונות מאסיה למערב (וגם ההפך) הטופו הגיע לעומק התודעה והמיינסטרים.
רגע, מה עם ההורמונים?
סויה (כאמור, הקטניה שממנה מכינים את הטופו) מכילה פיטואסטרוגן (פיטו – מיוונית צומח).
הורמונים הדומים במבנה המולקולרי להורמון אסטרדיול (שייך לקבוצת ההורמונים מסוג אסטרוגן) אך אינם משפיעים על המערכת הפיזילוגית כמו אסטרוגן.
יש להם השפעה חיובית כמו הקטנת סיכון של סרטן השד, לחץ דם, סכרת ועוד.
מלבד בסויה הם נמצאים בשפע גם בקטניות ובירקות רבים.
משרד הבריאות הוציא עדכון בשנת 2017 על צריכת סויה ומוצריו ובו נכתב ש "צריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות הן בקרב נשים והן בקרב גברים ואף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים שונים" לינק לעדכון באתר משרד הבריאות
יאללה חפרת, בוא נאכל
אז תודו שנמאס לכם לאכול טופו רק במנות אסייתיות ולכן אני אוהב לגוון ולהחליף את הבשר במנות רבות בטופו.
הרווח הוא כולו שלנו.
מכיוון שטופו מגיע בשלל מרקמים, הטופו המועדף עלי במתכון הזה הוא טופו בעל מרקם קשה (חפשו אותו במדף הסופרמרקט)
כזה שיהיה נוח לצפות בציפוי ולא יתפרק.
מעט על שניצל טופו
כאמור אני השתמשתי במתכון בטופו קשה, אם אתם מתלבטים אם הטופו שרכשתם הוא קשה או לא, רק שימו לב – אם לא כתוב עליו רך סביר להניח שהוא יהיה בסדר.
ואוכל גם לגלות לכם סוד: גם טופו רגיל יצליח לעמוד במשימה (רק לא טופו משי….)
לציפוי השתמשתי בחרדל הולנדי חלק, אם אתם רוצים להחליף את החרדל אפשר גם להחליף בטחינה או ממרח שקדים (רק שימו לב שזה יעלה דרמתית את הערכים הקלוריים)
במתכון השתמשתי בפירורי לחם רגילים, אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן אפשר להלחליף באותה כמות של שבבי תפוחי-אדמה (ניתן למצוא בסופרמרקטים של שומרי כשרות) או בשיבולת שועל ללא גלוטן.
אם נשארה לכם כמות גדולה של טופו תוכלו להכין גם המבורגר טופו ובירה כמו במתכון הזה
ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:
פרוסת טופו שניצל אחת מתוך 6 במשקל 66 גרם תכיל:
136 קלוריות
9 גרם חלבון
8 גרם פחמימה
8 גרם שומן

שניצל טופו
מרכיבים
- 300 גרם טופו קשה
- 2 כפות שמן זית 20 מ"ל
- 2 כפות חרדל הולנדי חלק 30 גרם
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס פירורי לחם 50 גרם
- 2-3 כפות מים
- מלח פלפל
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות - גריל עליון ותחתון
-
בקערה עמוקה מערבבים את החרדל, השום, שמן הזית ומעט מים עד קבלת עיסה אחידה ומעט נוזלית כדי שתוכל לצפות את פרוסות הטופו בקלות
-
מעבירים את פירורי הלחם לקערה וממליחים לפי הטעם
-
פורסים את גוש הטופו ל 6 פרוסות שוות במשקל 50 גרם כ"א
-
טובלים כל פרוסת טופו בתערובת החרדל ולאחר מכן ובתערובת פירורי הלחם ומניחים על גבי תבנית אפיה
-
אופים כ 12-15 דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים