המבורגר בירה טבעוני מושלם
ישנם דברים שאינני מצליח להסביר.
אחד מהם הוא המשיכה העזה שלי להבורגרים טבעונים. לא מבין את זה
מעולם לא הייתי חובב בשר והפעם האחרונה שאכלתי המבורגר מבשר הייתה בגרמניה לפני כמעט 15 שנה.
מאז עברו הרבה מים בדנובה, אינני אוכל מוצרים מן החי יותר אבל המשיכה לקציצה טבעונית שנחה בין 2 לחמניות טריות עם רטבים וירקות רק הלכה והתעצמה.
כשהתארחתי באחד מתכניות הבוקר, מיכל צפיר שאלה אותי למה אני קורה לזה המבורגר ולא פשוט לביבה.
אני זוכר שממש לא הבנתי על מה היא מדברת… כאילו, היי איפה את רואה לביבה?! אני רואה המבורגר טבעוני עסיסי ומשגע.
View this post on Instagram
אז המתכון הזה להמבורגר טבעוני הוא קל להכנה ועשוי ממצרכים שאפשר למצוא בכל סופרמרקט.
הוא מושלם להכנה בתנור וגם אפשר להניח אותו על גריל פחמים לאקסטרה כיף.
מה שהכי כיף בעיני בהמבורגר הזה, שהוא מזין ובעל ערכים תזונתיים נהדרים .
הוא מכיל כמות נמוכה של קלוריות וכמות נאה של חלבון, מה שהופך אותו לבורגר מושלם

מה הסיפור עם הבירה חגי?
הבירה נותנת טעם מעט מעושן להמבורגר ובשילוב עם הגזים הם מעניקים אווריריות מפתיעה לקציצה.
אם אתם לא רוצים להשתמש בבירה אתם יכולים להשתמש בסודה.
מה שמדביק את הבלילה יחד ומעניק צבע זהוב ויפה אלו פירורי לחם מוזהבים. אם אתם רוצים להחליף לגרסה ללא גלוטן השתמשו באותה כמות של קמח חומוס.
כדי להפוך את הגרסה של ההמבורגרים לכזו שאפשר להניח על הגחלים השאירו את הקציצה עוד 2-3 דקות בתנור כדי שיתגבשו.
לאחר האפייה ניתן להקפיא ולהפשיר חצי שעה לפני ההנחה שמנו היטב בשמן זית והניחו על הרשת הצלייה.
כדי להעניק לקציצה עסיסיות, רכות וטעם מעושן הוספתי סלט חצילים.
אם אתם לא אוהבים חצילים אתם יכולים להחליף בקישוא מגורד או אותה כמות של כרובית מבושלת

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר :
קציצה אחת מתוך 5 במשקל של של 100 גרם תכיל:
180 קלוריות
11 גרם חלבון
18 גרם פחמימות
7 גרם שומן
הכנתם את המבורגר בירה? תייגו אותי!

המבורגר בירה טבעוני
מרכיבים
- 300 גרם טופו חפשו טופו כמה שיותר קשה
- 3 כפות סלט חצילים טבעי
- 1 כוס פירורי לחם זהובים
- 1 כף גדושה פפריקה
- 1/2 כף חויאג'
- 100 מ"ל בירה
- 1/2 כפית קינמון
- 2 שיני שום כתושות
- מעט שמן זית
הוראות הכנה
-
מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות
-
מגרדים את הטופו על פומפייה
-
מוסיפים לקערה את כל רכיבי ההמבורגר מלבד שמן הזית ומערבבים היטב
-
תתחילו עם חצי כוס של פירורי לחם במידה ותראו עם הבלילה מתגבשת.במידה ולא הוסיפו עוד פירורים עד שהעיסה תתגבש. ייתכן ולא תצטרכו את כל הכמות של פירורים הלחם
-
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות במשקל 100 כל אחד
-
מברישים כל קציצה היטב בשמן זית מכל הצדדים
-
אופים את ההבורגרים כ 20 דקות
-
מוציאים וזוללים
יש לי הערות
ניתן לאחר האפייה להניח על רשת צלייה
ניתן להקפיא לאחר האפייה