Home » תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד
תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד

תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד

תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד מלא בטעמים

צפו בסרטון וידאו

בסופו של דבר תבשיל עם קטניות שאפשר לאכול לצד כמות כפות של אורז תמיד מנצח. לא?

אז דמיינו תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד עם טעמים עזים של קינמון, לימון וציפורן

מנה חגיגית, טעימה ועשירה בחלבון והכי חשוב קלה להכנה.

אתגר החיטוב הטבעוני – הצטרפו אלי

מעט על תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד

בסרטון וידאו שצילמתי השתמשתי בגרגרי חומוסים מבושלים ומוכנים מקופסא.

המתכון שלפניכם הוא הגרסה הארוכה יותר, בה אני משתמש בגרגרי חומוסים יבשים.

הסיבה: וואו! זה הרבה יותר טעים!!

קצת יותר עבודה אבל התוצאה הרבה יותר טעימה.

וכמובן שאפשר להכין את התבשיל מחומוסים מוכנים או קפואים אבל ההמלצה שלי אם אתם רוצים להשקיע: תכינו מאפס.

הירקות שבתבשיל הן דרך נהדרת להגדיל את נפח התבשיל ללא עלות קלורית משמעותית.

הבסיס ומקור לטעם המטריף של התבשיל הוא מגוון גדול יחסית של תבלינים כמו: זרעי כמון, ציפורן, קינמון וגם לימון כבוש

שום דבר מהתבלינים לא חובה אבל אם תחסירו ממממ מצב שזה יהיה פחות טעים. לשיקולכם

סודה לשתיה היא עבור קיצור זמן הבישול של החומוסים. אם תוותרו, זמן הבישול יתארך מאוד.

תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד
מפנק ברמות

ערכים תזונתיים

מנה אחת מתוך 5 במשקל מוערך של 250 גרם תכיל:

  • 310 קלוריות
  • 13 גרם חלבון
  • 42 גרם פחמימה
  • 10 גרם שומן

עוד מתכון לתבשיל חומוסים?

תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד

זמן הכנה 8 hours
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 310 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2-3 ציפורן
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל פרוס
  • 2 שיני שום פרוס
  • 2 כפות לימון כבוש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 דלעת חתוכה לקוביות 500 גרם
  • 4-5 עלי עלי מנוגלד חתוכים ללא החלק הלבן
  • 1/2 כוס פול ירוק קפוא
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • מעט מיץ לימון

הוראות הכנה

לילה לפני

  1. משרים את גרגרי החומוס עד כיסוי למשך 8 שעות לפחות

אחרי ההשרייה

  1. מסננים את גרגרי החומוס מהנוזלים ומעבירים לסיר עמוק

  2. מוסיפים מים עד כיסוי (בערך 2 כוסות) ומוסיפים סודה לשתיה לסיר

  3. מביאים לרתיחה על אש גבוה

  4. מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה ללא מכסה כ30 דקות בדיוק.

מכינים את שאר התבשיל

  1. בסיר אחר מחממים שמן ומוסיפים את התבלינים היבשים: זרעי כמון, פפריקה, כורכום, קינמון, ציפורן, מלח והסוכר

  2. מטגנים את התבלינים על אש נמוכה מספר שניות רק שיפתחו לתוך השמן

  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף

  4. מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים עד שהדלעת נצרבת מעט

  5. מוסיפים את הדלעת עם הבצל והתבלינים לסיר עם החומוסים

  6. מוסיפים את עלי המנגולד, הפול הירוק, הכוסברה ואת הלימון הכבוש

  7. מערבבים היטב ומבשלים עם סיר מכוסה עוד כחצי שעה

  8. התבשיל מוכן כאשר הדלעת וגרגרי החומוס התרככו לחלוטין

  9. מגישים עם מעט מיץ לימון למעלה וצלוחית אורז מהביל

סרטון של המתכון

יש לי הערות

אם אתם רוצים להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים או קפואים פשוט הוסיפו את גרגרי החומוס ללא הנוזלים לסיר עם הדלעת הצרובה ולאחר טיגון קצר הוסיפו כוס מים, את המנגולד, הכוסברה והלימון הכבוש והמשיכו לבשל עם סיר מכוסה על חצי שעה

Comments

comments