
משרים את גרגרי החומוס עד כיסוי למשך 8 שעות לפחות
מסננים את גרגרי החומוס מהנוזלים ומעבירים לסיר עמוק
מוסיפים מים עד כיסוי (בערך 2 כוסות) ומוסיפים סודה לשתיה לסיר
מביאים לרתיחה על אש גבוה
מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה ללא מכסה כ30 דקות בדיוק.
בסיר אחר מחממים שמן ומוסיפים את התבלינים היבשים: זרעי כמון, פפריקה, כורכום, קינמון, ציפורן, מלח והסוכר
מטגנים את התבלינים על אש נמוכה מספר שניות רק שיפתחו לתוך השמן
מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף
מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים עד שהדלעת נצרבת מעט
מוסיפים את הדלעת עם הבצל והתבלינים לסיר עם החומוסים
מוסיפים את עלי המנגולד, הפול הירוק, הכוסברה ואת הלימון הכבוש
מערבבים היטב ומבשלים עם סיר מכוסה עוד כחצי שעה
התבשיל מוכן כאשר הדלעת וגרגרי החומוס התרככו לחלוטין
מגישים עם מעט מיץ לימון למעלה וצלוחית אורז מהביל
אם אתם רוצים להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים או קפואים פשוט הוסיפו את גרגרי החומוס ללא הנוזלים לסיר עם הדלעת הצרובה ולאחר טיגון קצר הוסיפו כוס מים, את המנגולד, הכוסברה והלימון הכבוש והמשיכו לבשל עם סיר מכוסה על חצי שעה