Go Back
להדפיס
תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד

תבשיל חומוסים, דלעת ומנגולד

זמן הכנה 8 hours
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 310 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2-3 ציפורן
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל פרוס
  • 2 שיני שום פרוס
  • 2 כפות לימון כבוש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 דלעת חתוכה לקוביות 500 גרם
  • 4-5 עלי עלי מנוגלד חתוכים ללא החלק הלבן
  • 1/2 כוס פול ירוק קפוא
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ
  • מעט מיץ לימון

הוראות הכנה

לילה לפני

  1. משרים את גרגרי החומוס עד כיסוי למשך 8 שעות לפחות

אחרי ההשרייה

  1. מסננים את גרגרי החומוס מהנוזלים ומעבירים לסיר עמוק

  2. מוסיפים מים עד כיסוי (בערך 2 כוסות) ומוסיפים סודה לשתיה לסיר

  3. מביאים לרתיחה על אש גבוה

  4. מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה ללא מכסה כ30 דקות בדיוק.

מכינים את שאר התבשיל

  1. בסיר אחר מחממים שמן ומוסיפים את התבלינים היבשים: זרעי כמון, פפריקה, כורכום, קינמון, ציפורן, מלח והסוכר

  2. מטגנים את התבלינים על אש נמוכה מספר שניות רק שיפתחו לתוך השמן

  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן את הבצל עד שהוא הופך שקוף

  4. מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים עד שהדלעת נצרבת מעט

  5. מוסיפים את הדלעת עם הבצל והתבלינים לסיר עם החומוסים

  6. מוסיפים את עלי המנגולד, הפול הירוק, הכוסברה ואת הלימון הכבוש

  7. מערבבים היטב ומבשלים עם סיר מכוסה עוד כחצי שעה

  8. התבשיל מוכן כאשר הדלעת וגרגרי החומוס התרככו לחלוטין

  9. מגישים עם מעט מיץ לימון למעלה וצלוחית אורז מהביל

סרטון של המתכון

יש לי הערות

אם אתם רוצים להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים או קפואים פשוט הוסיפו את גרגרי החומוס ללא הנוזלים לסיר עם הדלעת הצרובה ולאחר טיגון קצר הוסיפו כוס מים, את המנגולד, הכוסברה והלימון הכבוש והמשיכו לבשל עם סיר מכוסה על חצי שעה