Home » תבשיל מקסיקני בסיר אחד
תבשיל מקסיקני בסיר אחד

תבשיל מקסיקני בסיר אחד

תבשיל מקסיקני בסיר אחד

מאז שלמדתי לבשל תבשילים בסיר אחד, אני חושב שהכל הפך הרבה יותר פשוט בחיים שלי. (וגם הרבה יותר טעים)

פשוט לערבב כמה מצרכים בסיר, להוסיף מעט מים, לבשל כמה דקות עם מכסה והופ יש תבשיל בריא, מזין וטעים.

יותר קל מזה, לא תמצאו.

העיקרון שמלווה בישול בסיר אחד הוא דומה:

סיר רחב עם שטיח פנים רחב מה שיכול לעזור לבישול מהיר יותר ולאידוי גבוה של הנוזלים.

ובנוסף מרכיבים שאינם דורשים בישול ארוך מאוד כמו: פסטה, נודלס, קינואה, עדשים כתומות או מוצרים מוכנים לאכילה או שדורשים בישול קצר כמו בורגול, קטניות מקופסא או קפואות.

פשוט להוסיף הכל לסיר והרי לכם ארוחה מלאה.

מעט על תבשיל מקסיקני בסיר אחד

תבשיל מקסיקני בסיר אחד
ארוחה מלאה
  • לתבשיל הזה השתמשתי בקינואה לא מבושלת כי היא מתבשלת מהר וגם מתאימה לתבשיל בסטייל מקסיקני.

אתם יכולים להחליף את הקינואה בפסטה, בפתיתים, בעדשים כתומות או בכל מזון אחר שמתבשל מהר (אה אפשר גם נודלס)

  • כדי שנקבל תוספת חלבון הגונה, הוספתי שעועית אדומה מקופסת שימורים שזו דרך נהדרת לאכול קטניות מבלי להשרות ולבשל.

אם אתם חוששים מחומרים משמרים אתם יכולים להיות רגועים כי אין חומרים משמרים בקופסאות שימורים. (מה ששמור על המזון הוא הואקום בקופסא)

  • לא הוספתי הרבה תבלינים, קצת שום, כוסברה, פלפל חריף ומלח וזה יוצא ליגה אחרת!

לאתגר החיטוב הטבעוני שלי 

תבשיל מקסיקני בסיר אחד
הכל יפה עם אבוקדו

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים למנה אחת מתוך 3 במשקל: 370 גרם

  • 447 קלוריות
  • 21 גרם חלבון
  • 80 גרם פחמימות
  • 4.8 גרם שומן

תבשיל מקסיקני בסיר אחד

זמן הכנה 4 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 3 מנות
קלוריות 447 kcal

מרכיבים

  • 1 קופסת שימורים שעועית אדומה מסוננת מנוזלים 580 גרם
  • 1 כוס קינואה לבנה לא מבושלת 230 גרם
  • 3 כפות גרעיני תירס 40 גרם
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות 100 גרם
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 פלפל חריף פרוס
  • 1 כוס מים רותחים 220 מ"ל

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב כמו סוטאז' מעבירים את המרכיבים של התבשיל.

  2. הסדר לא משנה

  3. תשאירו מעט כוסברה ופלפל חריף לקישוט בתתום הבישול

  4. הוסיפו את מים רותחים או עד כיסוי

  5. כסו את הסיר בעזרת מכסה והביאו לרתיחה נוספת

  6. הנמיכו את האש ובשלו כ15 דקות

  7. זהו התבשיל מוכן

  8. פזרו ממעל מעט כוסברה ופלפל חריף והגישו עם אבוקדו בשל.

סרטון של המתכון

Comments

comments