Home » תבשיל עדשים וחריסה חריף אש
תבשיל עדשים וחריסה חריפה אש

תבשיל עדשים וחריסה חריף אש

תבשיל עדשים וחריסה חריף אש

אם תרשו לי להיות פיוטי לרגע אני אספר לכם שלעדשים אין גבולות

הם מתמסרים בקלות לכל רוטב ולא מסובך בכלל לבשל אותם (אפילו לא צריך להשרות אותם לפני)

מלבד הורסטיליות של העדשים הם גם עשירים בחלבון ובסיבים ולכן גם מהווים ארוחה מושלמת לכל מי שעוסק בספורט.

אפרופו רוטב אגב, המתכון הזה עושה שימוש בחריסה חריפה אש שמשתלבת מושלם עם העדשים.

אני טיפוס של טעמים ותבלינים חזקים 🙂

תבשיל קל, פשוט שאפשר להכין מראש לכל השבוע

רק שימו לב שהוא נהיה חריף מיום ליום.

גילוי נאות: המתכון פותח בשילוב חברת הנמל

תבשיל עדשים וחריסה חריפה אש
רוצה כזה!

מעט על תבשיל עדשים וחריסה

הבסיס של המתכון הוא עדשים ירוקות יבשות אתם יכולים להחליף את העדשים בכל סוג אחר של עדשים כמו עדשים כתומות, צהובות, שחורות ועוד ועוד

את האריסה הכנתי לבד והיא עשירה בפלפלים חריפים כדי שיהיה חריף ונעים בפה. אתם יכולים לשחק עם כמויות הפלפל איך שאתם אוהבים.

כדי להעניק צבע ומעט טעם עמוק ועשיר הזלפתי מלמעלה מעט קרם קוקוס. אם אתם לא אוהבים, אתם יכולים לוותר

תבשיל עדשים וחריסה חריפה אש
חריף ומהמם

ערכים תזונתיים:

מנה אחת (מתוך 6) של תבשיל עשים וחריסה במשקל של 200 גרם תכיל:

  • 145 קלוריות
  • 9 גרם חלבון
  • 25 גרם פחמימה
  • 1 גרם שומן

רוצים איך לעשות מרק עדשים ? לחצו כאן

 

תבשיל עדשים וחריסה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 6 מנות
קלוריות 145 kcal

מרכיבים

לעדשים

  • 1 כוס עדשים ירקות לא מבושלות
  • 2 כוסות מים

לאריסה

  • 3 שיני שום
  • 1/2 בצל
  • 1 פלפל אדום פרוס ונקי מגרעינים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • 1 כפית כורכום
  • 3 פלפלים קטנים חריפים ללא גרעינים
  • 1/2 כפית חומץ

לקישוט

  • מעט פטרוזוליה/כוסברה קצוצה
  • 1 כף קרם קוקוס

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב תחת מים זורמים את העדשים ומעבירים לסיר עמוק

  2. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה כ20 דקות עד שהעדשים מתרככים

  3. מסננים ומניחים בצד

מכינים את האריסה

  1. במעבד מזון מוספים את כל מצרכי האריסה: פלפל האדום, חצי הבצל, השום, פלפלים החריפים והתבלינים וטוחנים היטב עד קבלת ממרח אחיד

  2. טועמים ומתקנים תיבול

  3. מוסיפים את העדשים לאריסה ומערבבים היטב

  4. מוסיפים מעל אורז או קינואה או כל מנת פחמימה אחרת

 

 

Comments

comments